gasztró

Budapest legjobb hamburgerei

Szerzők

2013. 05. 17. 13:55

Budapesti hamburgerturnénk végéhez közeledve összegyűjtöttünk tíz helyet, ahol a város legjobb, legkülönlegesebb, legnagyobb, vagy épp legdrágább burgereit varázsolják a tanyérunkra. Szubjektív, burgercentrikus top 10  többek között Magic Burgerrel, Marika Néni Kávézójával Opus Jazz Clubbal - viszont sorrend nélkül.

Fotó: Kecskés Márton

Magic Burger

1/9

1116 Budapest, Barázda utca 40.

Több infó

Címkék

Mit tud?


Amint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Magic Burger terasszal megspékelt üzlethelyiségre cserélte az egyre szűkösebbé váló lakókocsit. A sallangmentes enteriőr részleteiben itt-ott visszaköszön Amerika, a nyitott konyhában pedig lépésről lépésre végigkövethetjük személyre szabott burgerünk fejlődéstörténetét. Többféle húsból – újdonság a szürkemarha

és a lazac -, seregnyi feltétből, kétféle köretből, különleges italokból, tengeren túli csokikból, valamint a hagyományostól a T-Rex tojásig terjedő méretválasztékból szemezgethetünk.

Marika Néni Kávézója

2/9

Mit tud?
A műfaj egyik klasszikusa. Marika néni immár egy híján harminc éve örvendezteti a budapestieket tortaméretű burgereivel. A választék 40 burgerből áll, melyek közül a legrejtélyesebb kétségkívül a csupán jelszó ellenében rendelhető bucióriás.

A pénztárcakímélő árak és a burgerek több napra elegendő tápanyagtartalma mellett a Marika néni személyiségéből fakadó családias hangulat is úgy vonzza a gimnazistákat és az egyetemistákat, akár a WNDRLND a művészeket. Káromkodni tilos, a szabályszegők büntetése 100 forint, tehát telítettségünk mértékét lehetőség szerint finomabb jelzőkkel érzékeltessük.
Cím:

1094 Budapest, Angyal utca 28.
Telefon:
+36 1 215 6462
Facebook

Hard Rock Cafe Budapest

3/9

1051 Budapest, Deák Ferenc utca 3-5.

Több infó

Címkék

Mit tud?
A felbecsülhetetlen értékű rock relikviáiról és a laza, stand up comedyre hajazó kiszolgálásról elhíresült (fél)franchise budapesti képviselője. A menü a filmekből ismerős dinerek – tipikus amerikai kajálda, ahol a cinikus, frissen összevert magánnyomozó hajnali háromkor az ingyen kávé fölött borong - gasztrovilágát idézi, persze hatványozottan jobb minőségben. A burgerválaszték hibátlan, olyannyira, hogy még a vegáknak sem kell csalódottan távozniuk. A hamburgerhúst, akár a steaket, több halmazállapotban kérhetjük, kivéve fagyasztva, hiszen a húspogácsák frissen készülnek, és a mélyhűtőt legfeljebb hírből ismerik. A sült krumpli és a desszertek szintén csillagot érdemelnek az ötös mellé, persze emiatt az árak is borsosabbak.

Pántlika (Átmenetileg zárva)

4/9

1146 Budapest, Hermina út 47.

Több infó

Mit tud?
A szocreál romantikával fűszerezett Pántlika a legnépszerűbb nyári kiülősök közé tartozik napszaktól és korosztálytól függetlenül, így sejthető, hogy a sör-fröccs-feles triumvirátusnál jóval többet tesz le az asztalra – példának ideillő okáért egy tucat kóstolásra érdemes burgert. A világ nagyvárosairól elnevezett variációk összetevőiben az adott országra jellemző szószok, sajtok és zöldségek köszönnek vissza; ám ha a gyári felszereltséggel nem lennénk elégedettek, további feltétekkel súlyosbíthatjuk az egyébként is méretes, sült krumplival tálalt adagokat.

KNRDY

5/9

1051 Budapest, Október 6. utca 15.

Több infó

Címkék

Mit tud?
A prémium kategóriás steakek budapesti non plus ultrájában alaposan a zsebünk mélyére kell nyúlnunk, egy többszemélyes étkezés esetén pedig valóságos búvárexpedíciót kell indítani rejtett tartalékainkért, de hát a csúcsminőség sosem volt ingyen. A KNRDY burgerből is nagyot álmodott, a wagyu marhából készített húspogácsát libamáj koronázza. Annak ellenére, hogy a KNRDY-féle burger nem éppen egy hústorony, vagyis nem biztos, hogy jóllakunk vele, az egyedi gasztroélmény garantált.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Spíler Original

6/9

1075 Budapest, Gozsdu udvar

Több infó

Mit tud?
A Gozsdu Udvarban fellelhető, saját magát kedves figuraként jellemző Spíler sorsát valóban meghatározza a neve, és e szabály alól a burgerek sem képeznek kivételt, hiszen könnyedek és játékosak. Az iménti jelzőpáros senkit se tévesszen meg, a Spílerben szervírozott burgereknek vajmi kevés köze van a kölyökkutyákhoz; már csak azért is, mert marhából, császárhúsból, illetve tonhalból készülnek. Köret gyanánt egy apró vödörnyi talált sült krumplit kapunk, kiszolgálásból kiemelkedően kedveset, búcsúajándéknak pedig a konklúziót, mely szerint a Spíler nem csupán helyesírásban, de burgerben is erősebb Fülig Jimmynél.

Jack’s Burger

7/9

Mit tud?
A Bazilikától fél perc sétára található Jack’s Burger bisztrós enteriőrrel, nyitott konyhával, grill ételekkel, pizzával, salátákkal, Bruce Springsteennel és egyszerűbb burgerekkel operál. A hús kicsit véznább, de kétségtelenül finom, viszont a sütésnél az ahogy esik, úgy puffan-elvet alkalmazzák, vagyis az átsütöttség mértéke előre meghatározott. Persze ez pusztán pacányi szégyenfolt, hiszen a Jack’s különféle szószokkal finomhangolt burgerei kellőképp laktatóak, és kiváló alternatívát nyújtanak a gyorséttermek nukleáris hulladékkal egyenértékű ételimitátoraira. Köretnek sült krumplit kapunk, de a bátrabbak és a tömegnövelésre törekvők akár a grillkolbásszal vagy a pizzaszelettel is megpróbálkozhatnak.
Cím:
1051 Budapest, Hercegprímás utca 4.

Telefon:
+36 1

317 8219
Facebook

Opus Jazz Club

8/9

1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Több infó

Mit tud?
A

fészkelő Opus Jazz Club Magyarország első fine burger éttermeként hirdeti magát, amit józan eszünkbe nem jutna kétségbe vonni. Aki mégis ilyesféle terveket forgatna a fejében, előbb térképezze fel a menüt, és csak utána döntsön; ugyanis a burgerválaszték olyan gourmet-igényeket kielégítő mesterművekből áll, mint a Surf and Turf angus hátszínnel és királyrákkal, a fekete buciban tálalt Lazac Burger, vagy a vörösborban pácolt marhahússal kibélelt Burgundi Marha Burger. A zsemlék házi készítésűek, a hozzávalók egytől egyig prémium kategóriásak, a köretek pedig harmonizálnak az adott burger ízvilágával.

Good Bar Good Burger

9/9

Mit tud?
E Kecskeméti utcai műintézmény nem árul zsákbamacskát, elég csak egy pillantást vetni a nevére, amely szlogennek sem utolsó. Az indusztriális jellegű enteriőrt a színes részletek teszik barátságossá, mondjuk az egyik falon olvasható Mercy Seat-idézet

nem éppen szívderítő, viszont kiváló zenei ízlésről árulkodik. A forma után jöjjön a lényeg, vagyis a tartalom: kilenc burger közül választhatunk, és hétből kisebb méretet is kérhetünk. Ami a húsokat illeti, van marha, kacsa, csirke, bárány és sertés, plusz egy húsmentes kompozíció vegáknak. Az egyik legjobb ár-érték aránnyal büszkélkedő budapesti burgerező, tehát a névválasztás nem teljesen precíz - mind a burger, mind a hely inkább kiváló, semmint szimplán jó.
Cím:

1053 Budapest, Kecskeméti utca 6.
Telefon:
+36 1 798 4430
Facebook

Hasonló tartalmak