budapest

Budapest legjobb 2012-ben nyílt helyei

Szerzők

2012. 12. 21. 18:10

Imádjuk a listákat. Most az év végén összeszedtük a legnehezebbet, a kedvenc tíz helyünket 2012-ben. Valójában csak kilenc helyet soroltunk fel, hiszen még a szerkesztőségben sem tudtunk dűlőre jutni, hogy kié legyen az egyetlen fennmaradó hely. Így ezúton felkérjünk Titeket, hogy adjatok ötletet, melyik hely leginkább ideillő, amely 2012-ben nyitott. Mielőtt még bárkiben felmerülne a kétség, ez nem egy rangsor, hanem egy összeállítás, mert ezek közt a vendéglátók közt már nem tudnánk jó szívvel helyezéseket osztani.

Akvárium Klub

1/7

1051 Budapest, Erzsébet tér 12.

Több infó

Az év elején eltemettük a Gödröt, majd figyelgettük az új üzemeltetők próbálkozásait. Év végi summázásunk az, hogy beszámítható koncert helyet csináltak az lyukban, és ez már nagy szó a pesti klub szcénában. Kedvencünk a nyáron kint tartott Monday Session-ök voltak.

Trafiq

2/7

Az év egyik legforróbb klubja volt, hogy konkurenciájának nevével éljünk, igazi úri muri. A város egyik legjobb koktéljait itt készítik, amit most már zavarba ejtő hamburgerrel erősítenek meg. Óriási sor van hétvégénként, de mindenképpen megéri, ha beleszippantanánk a húszas évek és a macska disco keveredésébe.

Trafiq (bezárt)
Cím: 1051 Budapest, Hercegprímás utca 18.

Halkakas halbisztró

3/7

1053 Budapest, Veres Pálné utca 33.

Több infó

Címkék

Lévai Zsuzsi csak azt tette, ami a legkézenfekvőbb: nyitott egy étkezdét a fiújával, ahol halat készítenek, amit frissen szerez be apukájától. Haladó felfogású busa, harcsa, pisztráng feldolgozás folyik itt, minek eredménye a gyros, a fish and chips és brutális saláták. Az év legkedvesebb vállalkozása.

Anker't

4/7

1061 Budapest, Paulay Ede utca 33.

Több infó

Címkék

Az Krizsóék legcoolabb módját választották a nyár túlélésének. Csináltak egy indusztriális hagulatú kerthelyiséget a Paulayban. Ahogy azt előre is megjósolhattuk, itt ivott minden véleményformáló a többi véleményformálóval, félrészegen kultúrpolitikáról vitatkozva. A jövő trendszetterei meg szegecses brittpopra rázták a vállukat, fejlehajtós képek készítése közt (direkt nem írtuk le azt a szót, hogy hipszter). Jó volt.

Bors Gasztrobár

5/7

1075 Budapest, Kazinczy utca 10.

Több infó

Címkék

Mi a legmenőbb dolog a válság sújtotta egyre gasztróbb 2012-ben? Fillérekért adni kiváló levest a város legvigalmibb utcájában. A Borsosok nyomtak egy escape-et a megfizethetetlen étkeztetések piacáról, és betörtek a street food hálás világába, egyenesen a Kazinczy utcában landolva. Így kapod meg egy sör áráért a város legfinomabb (és egyetlen?) édesburgonya krémlevesét kókusztejjel, chillivel, a -hez hasonlóan menő papírpohárban.

ZONA

6/7

1013 Budapest, Lánchíd utca 7-9.

Több infó

Címkék

Baldaszti Péter Michelin-gyanúba keveredett az első igazán jó konyhájának megnyitásával, a -val. A fiatal vállalkozó nem adta alább, Huszár Krisztiánt, az ország (egyik) legjobb séfjét kérte fel a gasztro direkcióra. Így lett Budán, a Kitchen szomszédságában felnőttebb, érettebb csúcsvendéglátás. Halkan megsúgjuk, mindez véleményünk szerint megfizethető áron.

Átrium

7/7

1024 Budapest, Margit körút 55.

Több infó

Címkék

Az iskola, mozi és színház bezárások évében sírva vigadunk az új helyek megnyitóin. Az hosszú évek után végre rehabilitálták. A Merlin egykori igazgatója megpróbálkozik a lehetetlennel, független társulatok előadásaival megtölteni az egykori mozitermet. Az előterében modern korunk divatos fiataljai bólogatnak többnyire elektronikus zenére, a nyáron megismert pultosokkal. Mindez Budán, hogy még menőbb legyen.

Hasonló tartalmak