gasztró

szerkesztés

Az ismerkedős, a smárolós, az újratervezős

Szerzők

2012. 02. 10. 1:00

Bizsergést érzel a mellkasod táján, ami nem szívroham, de ugyanúgy nem ereszt? Vagy nem érzed, de szeretnéd? Vadász vagy és le akarod nyűgözni a kiszemelt áldozatot? Esetleg arról van szó, hogy nem tudod eldönteni, exet csinálj-e a párodból vagy újrakezd vele? Tudod mit, adunk neked 14 tippet arra, hová vidd a nőt (vagy ha nálad van a gyeplő, a pasit) attól függően, hogy mit is akarsz tőle. A többi már rajtad múlik, úgyhogy tessék felkötni a bajuszt!

Klassz Étterem és Borbolt (Bezárt)

1/12

1061 Budapest, Andrássy út 41.

Több Infó

Címkék

Figyelj, ide akkor menj, ha szereted a bort. A jó bort. Nem kell, hogy nagyon érts hozzá, csak szeresd. Vagy ha te nem, akkor a partnered. Különben bukó lesz. Mert ez boros hely. Ahol nem mellékesen zseniálisan jót is tudtok enni. Ha nyitottak vagytok a hagyományok és az új fúziójára, de nem szeretitek a túlzásokat, és az őrült vágy helyett a szordínós, de aranyos érzelmek bizseregnek bennetek, ez jó hely lesz a kibontakozásra. Az a néhány pohár pedig majd ad a bizsergésnek.

Hajós 16 Rompalacsintázó

2/12

Elsősorban a fiatalabb korosztálynak ajánlott – és akkor az elvetemültek most nyugodtan bömböltethetik a Tinédzser l’amour című büntető klasszikust Szanditól –, de nekik jó szívvel. Tényleg! A hely laza, mint a jamaikai bobcsapat, és abszolúte kezdő pénztárca barát. Konkrétan: az 56 centis óriás – a Don Pepe családi pizza jobb lesz, ha összeszedi magát – paller nutellával alulról súrolja az ezrest. Vagyis marad még némi zsé mozira vagy akár egy plüss szőrmókra is. Persze, ha nagyot akarsz villantani (és lúzer vagy), akkor a teljes pallerkészletet kikéred a csajodnak – viszont utána más programot már ne nagyon tervezzetek.

Cím: Hajós utca 16.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Villa Bagatelle

3/12

1126 Budapest, Németvölgyi út 17.

Több Infó

Címkék

Ha ide viszed életed (leendő) párját, akkor te pontosan tudod, mit akarsz. Biztosra mész és az otthonos eleganciával operálsz. Nem rossz taktika, igazán nem rossz – ha valóban ilyen van. Ha megjátszod, akkor gáz. Mert ez a hely, amilyen bájos, olyan kifinomult is egyben. Ha csak egy pillantást vetsz a süti felhozatalra, rögtön érteni fogod. És a barátnőd is érteni fogja, ha ide viszed. Érted?

Trattoria Pomo D’oro

4/12

1051 Budapest, Arany János utca 9.

Több Infó

Címkék

Na most, az olaszok tudják, mitől döglik a légy. Gianni olasz, így ő is tökéletesen tisztában van vele. A Pomo D’oro könnyed, életigenlően harsány, itt egyszerűen mindenki jókedvű. És nem kamuból. Ha nem a kettesben romantikázós fajta vagytok, hanem akik inkább társaságban lazulnak el, gyertek ide! Ragasszátok át másokra is a pajzán dolce vita érzést! Utána pedig keressetek egy hangszigetelt szobát és adjatok a… recepciósnak vagy anyunak, apunak némi pénzt, hogy még véletlenül se zavarjanak titeket.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Boutiq’Bar

5/12

1061 Budapest, Paulay Ede utca 5.

Több Infó

Címkék

Nagyvilági vagy és kissé mondén? Vagy éppenséggel az a fajta szingli, aki szereti a „bármi lehet” típusú helyzeteket? Mi más lehetne jobb ennek előidőzítésére, mint egy (néhány) jó koktél és a város legjobb és legprofibb koktélbárja? Vigyázat: nagypályásoknak való, blöffölni, mézmázosan parasztvakítani itt nem lehet. Ellenben kifinomultan, kulturáltan és szexin koktélozni, igen. Ehhez viszont jó, ha előtte kissé megcsapolod a bankkártyádat. Nem azért, mert a hely drága. De tuti, hogy a félhomályos duruzsolás közben több vágyserkentő koktélt is ki fogtok próbálni. Hogy aztán a hatást is le akarjátok majd tesztelni.

Cím: Paulay Ede utca 5.

Baldaszti’s Grand (Bezárt)

6/12

Ezt a helyet sem totál kezdőknek ajánljuk elsősorban. Legyél vagány, kozmopolita, a szó jó értelmében egy kicsit sznob, ne akarj kompromisszumot kötni és az sem árt, ha némileg el vagy eresztve. Ha ide mentek, akkor a város igazán laza eleganciát nyújtó helyén fogtok randizni, amiért sokan irigyelnek majd titeket. Ha javasolhatjuk, pezsgőzzetek: nagyon jó a felhozatal és lehet akár pohárral is kóstolni!

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Innio Restaurant & Bar (Bezárt)

7/12

1051 Budapest, Október 6. utca 9.

Címkék

Ha voltál már, tudod, miért ajánljuk. Ha még nem, akkor legyen elég annyi: ez a borbár olyan, mintha haza mennél. Csak itt tuti nem lesznek rossz óráid a szomszédok vagy a rokonok miatt. Néha lehetsz stílusos és lenyűgözheted a párod azzal, hogy elviszed őt egy virtuális toszkán és New York túrára. Gondold meg: 2 in 1, ráadásul a belvárosban, megfizethetően. Szóval, ha olyan vagy, aki tudja, hogy úgyis otthon jön majd a lényeg, előtte hozd ide a barátnőd, igyatok egyet, aztán miután cinkosan összekacsintotok a személyzettel, már mehettek is, hogy szabad folyást adjatok az érzéseiteknek.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Doblo Bor & Bár

8/12

1072 Budapest, Dob utca 20.

Több Infó

Na itt mindig jó a hangulat. Nem viccelünk! Ha multikulti közegbe vágysz és mondjuk egyedül indulsz neki az estének, akkor itt jó eséllyel találsz magadnak valakit, akivel aztán majd együtt távozhatsz. Otthonos, barátkozós, és ha kissé gyámoltalan lennél, a kellemes, duruzsolós háttérzajjal és a zenével egy kicsit még be is segít. De csak annyira, hogy utána már magabiztosan vehesd át az irányítást. Ja, és ha a pároddal mennél, akkor ez bizony egy össznépi program lesz. Mert a Doblo ilyen: barátkozós hely.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Sarki Fűszeres Delikát és Kávézó

9/12

1137 Budapest, Pozsonyi út 53-55.

Több Infó

Címkék

A város talán legszerethetőbb közegében a város talán legszerethetőbb delikát üzlete. Pici, akár egy ékszerdoboz, de olyan érzelmeket vált ki mindenkiből, hogy csak na! Ha igazán stílusos vagy, nyitott a hétköznapi, igényes gasztronómiára és mondjuk egy private dininggal szeretnéd lenyűgözni a partnered, kapd elő máris a telefont és tárcsázd a számukat. Tárcsázd és béreld ki a helyet. Csak ketten lesztek egy nagyon menő helyen, ráadásul a város szívcsakrájában. Kell ennél több?

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Gerlóczy Kávéház

10/12

1052 Budapest, Gerlóczy utca 1.

Több Infó

Címkék

Egyéjszakás kaland…Jól hangzik, nem? Pláne abban az értelemben, ahogy a belvárosi kávéház és hotel érti. Vagyis úgy, hogy február végéig esténként a vacsorázó párok között kisorsolnak egyet, akik az éjszakát a hotel legszebb szobájában tölthetik. Ráadásul másnap még egy kényeztető reggelit is kapnak. Stílusos és játékos, igaz? Az bizony, menjetek és próbáljátok ki.

Presszó Bisztró

11/12

Vigyázat, megtévesztő hadművelet! Merthogy a cégér hiába utal arra, hogy ez egy kávézó, annál valójában sokkal, de sokkal több! Például mostanra kultpresszóvá lett. Kifinomult, vagány és még egy kissé szemtelen is – de ez bejön. Ha szereted a finom vibrálást, ha az a szó, hogy „kinky” mond neked valamit, akkor ne menj tovább. Hidd el, ha ide jöttök, és csoki szuflét kérsz a barátnődnek, onnantól kezdve már nem lesz kérdés, hogy te vagy a legmenőbb pasas, akivel valaha is találkozott. úgyhogy el ne rontsd!

Cím: Falk Miksa utca 21. (bezárt)

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

New York Kávéház

12/12

1073 Budapest, Erzsébet körút 9-11.

Több Infó

Címkék

A legenda. Így, tömören, egyszerűen. Ha régimódi pasas vagy, aki mindenre, de mindenre nagyon ad, akkor ez a tökéletes választás lesz. Ha a párod szereti a pompát, a karnyújtásnyira lévő, még éppen elérhető fényűzést, akkor ez a hely jó lehet. Ha nagyon maradandó élményt szeretnétek, és mindketten hiperromantikusok és igényesek vagytok, ez a ti terepetek. Nemes hely nemes vadak számára.

Hasonló tartalmak

Admin mode