szabadidő

szerkesztés

Alternatív túrák

Szerzők

2011. 02. 28. 1:00

Próbáld ki a különleges értékek után kutató alternatív tematikus sétákat, kajakozást, biciklizéseket, vagy a legújabb örületet, a segway-t.

Fotó: KÉK

KÉK

1/2

Funkciójukat vesztett középületek, rejtélyes háborús bunkerek, elhagyott víztornyok, újrahasznosításra váró ipari létesítmények, hőerőmű, papírgyár felfedezése szakértőkkel, vagyis a KÉK (Kortárs Építészeti Központ) túrái. Alternatív városi séták, filmklubok, kiállítások várják az építészet iránt nyitott érdeklődőket. Február 25 és április 23 között fókuszban a Beton! Betontavasz, avagy kortárs betonépítészeti kiállítás, látszóbeton, az épülő 4-es metró állomásainak és egy épülő víztorony megtekintése.

Fotó: Beyond Budapest

Budapest Beyond Sightseeing

2/2

Budapest

Több Infó

Szocio-kulturális városnéző séták a VIII. kerületben 2007 óta a Beyond Budapest, azaz egy fiatal lelkes csapat szervezésében. A VIII. kerülettel kapcsolatosan számos negatív előítéletet hallhatunk, ezek lerombolására, megérttetésére szerveznek sétákat, ezáltal újra beemelve a kerületet a város turisztikai vérkeringésébe. Ahol egykor világhírű tudósok, művészek, írók, költők, politikusok laktak, ott ma ennek a letűnt oldala látható omladozó falakkal, málló gangokkal, mesés történeteket rejtő ablakokkal. Kukucskálj be az udvarokba, és vendégeskedj egy muzsikus cigánycsaládnál! A Beyond Budapesttel megtalálhatod az elfeledett zsidó kincseket, csámcsoghatsz az egykori pletykákon játékokkal, feladatokkal tarkítva. A Bródy Sándor utca palotái között sétálva, biztos elgondolkodtál már azon, kik és hogyan élhettek itt. Barangolj a Palotanegyedben, és nem marad megválaszolatlan kérdésed. Fedezd fel a lakásgalériákat, műtermeket, pincegalériákat és a fotókiállításokat. Ne habozz, hanem jelentkezz azonnal túráikra az oldalon, mert hosszú a sorbanállás!

Hasonló tartalmak

Admin mode