szabadidő

Alternatív randihelyek Valentin-napra

Szerzők

  • Dezse Balázs

2015. 02. 11. 10:58

A szerelmesek ünnepén illik valami eredeti helyet választani, ha párban vagyunk, még akkor is, ha nem feltétlenül érezzük annyira magunkénak a „hagyományt”. Viszont talán érdemes a klasszikus éttermi ötleteken túl is gondolkozni egy kicsit, mert jó néhány olyan hely van Budapesten, amely szinte könyörög azért, hogy randit szervezzünk oda. Íme néhány tipp, amely garantáltan sikert hoz, és közben még személyi hitelt sem kell felvenni a megvalósításukhoz.

Fotó: Kőleves

Kőleves Kert és Vendéglő

1/12

1075 Budapest, Kazinczy utca 37-41.

Több infó

Címkék

A Kazinczy utcai Kőleves kertbe akár nap közben ebédmenüért is érdemes bemenni, de Valentin-napra sem kell megelégedni egy olyan elcsépelt programmal, mint mondjuk egy éttermi asztalnál elfogyasztott vacsora. A Kőleves

egy igazi kuriózumnak számító helyszínnel is rendelkezik:

ez

nem más, mint egy utcán parkoló Barkas, amelyet bárki lefoglalhat privát célokra, ahol aztán kedvére iszogathat, illetve ehet mondjuk egy vargányás puliszkát zöldségekkel (2250 Ft) vagy egy wokban pirított kacsamellet kesudióval, zöldséggel (2980 Ft). Fontos tudni, hogy az ételeket a pultnál kell kérni, mert pincér nem jön, és érdemes előre lefoglalni a helyet.

Fotó: Calgary Drink Bar

Calgary Café – az eldugott

2/12

A Margit híd budai oldalán, a Frankel Leó utcában bujkál a kanadai városról elnevezett Calgary Antik Drinkbár, amely egy régiségbolt és egy bombabiztos randihelyszín tökéletes keveréke. Itt a meghittség garantált, ismerősökkel nagy valószínűséggel nem futunk majd össze, és a tulajdonos Viki néninél tökéletes kezekben vagyunk, ha egy pohár borra vagy valami szendvicsfélére vágyunk.

Egyébként a hely 1993-ban épp Valentin- napon nyitott meg, mintha csakis erre találták volna ki. Egyetlenegy a gond: a nyitva tartás igencsak szeszélyes. Hivatalosan 16:00–4:00-ig kellene működnie, ellenére nem mindig van nyitva, csak akkor, ha szeretne. Egy próbát viszont megér.
Cím: II., Frankel Leó u. 24

Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest

Csendes Létterem

3/12

1053 Budapest, Ferenczy István utca 5.

Több infó

Címkék

Ha biztosra akarunk menni, akkor irány a Csendes. A hely romantikában, hangulatvilágításban és stílusban egyaránt erős, emellett pedig kávézhatunk, borozhatunk, melegszendvicsezhetünk amennyit csak szeretnénk. Érdemes viszont megpróbálni asztalt foglalni, mert az esti órákban néha nehéz szabad székeket találni. A helynek van egyébként egy kicsit eldugottabb hátsó része, biztonságos távolságra az ELTE-ről átjáró egyetemisták zajától. Az iszogatás után javaslunk egy sétát a Károlyi-kertben.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Spíler Shanghai

4/12

1075 Budapest, Gozsdu udvar

Több infó

Címkék

Nem biztos, hogy normál esetben a Gozsdu lenne a legmegfelelőbb hely egy romantikus együttléthez, viszont van azért annak egy szeglete, amely miatt érdemes a város ezen részét is fontolóra venni. A Spíler Shanghaj igazi nagy dobása az alagsorban elbújó secret bar, amelynek hangulata a yakuzák titkos ivójának atmoszféráját idézi. A helyet nagyobb társaságoknak szokták kiadni, de arra is van lehetőség, hogy leválasszanak belőle egy-egy kisebb részt, ha éppen arra van igény.

Fotó: László Balkányi - We Love Budapest

Valyo szauna – a forró

5/12

Ezen a helyszínen nyilvánvalóan a kevés ruha és a közös izzadás az egyik legjobb, de persze az is garantálja az emlékezetes élményt, hogy nem sűrűn szaunázik az ember a Duna-parton, a város kellős közepén, egy belülről párás ablakú, világító buszban. A járműben fatüzelésű kályha van, és 10 ezer forintba kerül másfél órára, ami persze összedobható közösen is, de illik ilyenkor a férfinak meghozni az áldozatot a siker reményében. A szaunához természetesen biztosítják a fűtéshez szükséges

fát, az illóolajokat és igény szerint még a

törülközőt is; a buszban át tudunk öltözni, kint pedig a zuhanyozásra is van mód.
VaLyo Part Cím: 1051 Budapest, id. Antall József rakpart
Facebook

Fotó: Krisztián Bódis - We Love Budapest

Millenniumi Földalatti Vasút

6/12

1051 Budapest, Vörösmarty tér metróállomás

Több infó

Címkék

A budapesti metróra egészen máshogy is lehet gondolni, mint ahogyan azt eddig tettük, ugyanis tökéletes randihelyszín lehet, ha az ember nem egy étteremben vagy bárban akar üldögélni. A romantikus utazás több szempontból is ideális: a nyilvános helyen még első randi esetében sem feszengünk, mindig történik valami, amiről lehet beszélni, és bárhol le lehet szállni. Szerintünk a legalkalmasabb a 3-as vonal, mert ugye az a leghosszabb, de kétségtelen, hogy a 4-es metró a legszebb, a kisföldalatti pedig a legstílusosabb. A túrához kiegészítőként vehetünk mondjuk pékárut vagy egy kávét.

Fotó: Https://murattellioglu.files.wordpress.com

Gül Baba türbéje

7/12

1023 Budapest, Mecset utca 14.

Több infó

Címkék

A harcos muszlim szerzetes, „a rózsák atyja” emlékére állított síremlék, vagyis
Gül baba türbéje
remek rejtekhely Valentin-napra. Hogy miért? Mert remek kilátás nyílik innen a városra (és végre nem a várból), vannak vadregényes lépcsők, és mert errefelé nem igazán járkál senki, maximum, ha itt lakik. Ide nyugodtan fel lehet hozni egy üveg bort vagy termoszban bármilyen meleg italt, de a pizzafutár is viszonylag gyorsan felér (ezt tapasztalatból tudjuk).

Fotó: Füvészkert

ELTE Füvészkert

8/12

1083 Budapest, Illés utca 25.

Több infó

Címkék

A nyolcadik kerület sűrűjében rejtőzik

az ELTE Botanikus kertje, amelyet csak Füvészkertként szokás emlegetni. Az ország első botanikus kertjének eredeti feladata a védett növényfajok megőrzése, gondozása, de Valentin-napi helyszínnek is megállja a helyét. Itt a padokon ücsörgést, sétálgatást ajánljuk. Természetesen ide is hozhatunk be ételt, italt, de arra figyelni kell, hogy szemetelni szigorúan tilos.

Vagon söröző – a klasszikus

9/12

A Vagon története a városligeti Közlekedési Múzeum mellett 1965-ben kezdődött, ekkor helyeztek el ugyanis itt egy étkezőkocsit, mely korábban az Orient Express részeként szolgált.

Ehelyett persze már egy egészen más vagon áll itt, de szerencsére hasonlóan vendéglátó-ipari egységként működik, és egyedi hangulata miatt randihelynek is remek választás. A választék főleg az italokra fókuszál, enni pedig különböző melegszendvicseket lehet (545–665 Ft). Vigyázat: ez nem azonos a Vérmező mellett található Vagon étteremmel, bár az is nagyon hangulatos.
Cím:

XIV.,

Városligeti krt. 11.

Liebling

10/12

1073 Budapest, Akácfa utca 51.

Több infó

Címkék

A Liebling a Fogasházban található, baloldalt, azon a részen, amely egy ideje zárva

volt a bulizók elől. Azon túl, hogy itt igen kellemes a buli előtti iszogatás, akár ötletes Valentin-napi szpot is lehet, hiszen a lépcső mögött van egy, a házibulikban a gardróbnak vagy spájznak megfelelő kis „tartózkodó”, amely tulajdonképpen egy zárható, szűk helyiség. Itt bármit csinálhatunk, amit erkölcseink eltűrnek. Ha kijátszottuk magunkat, akkor pedig az esti nagy buli csak néhány lépésnyire van.

Fotó: Nóra Pákozdi

Caffé Torino

11/12

1088 Budapest, Bródy Sándor utca 2.

Több infó

Címkék

A Bródy Sándor utcában

nyílt Caffé Torinót a cappuccino tejhabja, a napi tészták, a tiramisu és a toszkán gasztrotrükkök miatt ajánljuk úgy általában, Valentin-napra pedig azért, mert a hely mellett van egy hangulatos üvegpavilon, ahol méltó módon tölthetünk el egy kellemes estét. Érdemes itt kipróbálni a bruschettát, de az édes és sós tortaszeletek, valamint a paninik is kihagyhatatlanok.

Margitsziget

12/12

1138 Budapest, Margitsziget

Több infó

Címkék

Tavaly ősszel adták át a Margitszigeten a szó szerint felvirágoztatott, eredetileg a ’70-es években kialakított Japánkertet. A 10 500 négyzetméteres területen megmaradtak a régen telepített vezérnövények, de sok új, különleges fajjal is gazdagodott az állomány. Itt akár egy fél napot is el lehet tölteni sétálgatással, borozással vagy evéssel, érdemes viszont korán érkezni, mert a szerelmesek ünnepének apropóján biztosan elárasztják majd a párok a Margitszigetet.

Hasonló tartalmak