szabadidő

Állva evezés, sörfürdő, szélcsatorna – különös randitippek a nyárra

Szerzők

2016. 07. 07. 14:15

A tavaszt tartjuk a szerelem hírnökének, de senki nem mondta, hogy a többi évszakban tilos a zsongás. A nyár jóval több lehetőséget kínál egy közösen eltöltött naphoz, amihez most mi is megpróbálunk ötleteket adni olyan egyedi randitippekkel, amelyekkel talán újat mutathatsz a másik félnek.

Fotó: SUPline Facebook-oldala

SUP

1/14

Mindjárt teljesül a fenti feltétel, hiszen a partner jó eséllyel nem hallott a nálunk alig ismert vízihóbortról. Az egyik alkalmankénti helyszínhez, a városligeti tóhoz egy kényelmes, Andrássy úti séta során juthattok el, és közben elméletben felkészítheted a szörfdeszkán állva evezésre, merthogy ezt jelenti a SUP (ejtsd: szup). A víz ott nagyjából térdig ér, úgyhogy baleset esetén aligha derül ki, mennyi Mitch Buchannon lakozik benned. A közös lapátolás élménye olyan érzéseket kelthet, mintha Velencében andalognátok egy gondolán.

Bővebben a SUP-ról

Fotó: Mcse.hu

Csillagvizsgáló 

2/14

Csillagászati ismeretek nem szükségesek, mert egy – esetünkben csöppet sem felesleges – harmadik személy segít eligazodni az égbolton. Derült időben, egy fülledt nyári estén, sötétedés után kiváló program együtt kémlelni az eget, amikor (még) nem várja el a partner, hogy lehozd neki a csillagokat. Emlékezhetünk rá, hogy a Jóbarátok sorozatban Rossnak is nagyon bejött, mikor Rachelt elvitte a Planetáriumba, ebből kiindulva mindössze arra kell odafigyelni, nehogy valakiBővebben a Magyar Csillagászati Egyesület oldalán

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Flippermúzeum

3/14

Delfinek helyett a fémesen csillogó masinákban gyönyörködhettek és természetesen kipróbálhatjátok a 130 gép valamelyikét. Azt nem garantáljuk, hogy kapsz kedvezményt a narancslére, ha Johnny Firpóhoz hasonlóan háromnegyed óráig tudsz játszani A Flippermúzeum

Fotó: I Bike Budapest

Piknik a lezárt Szabadság hídon

4/14

Maga a híd elég népszerű találkahely nyaranta, ilyenkor sokan választják szó szerinti kiülős esti programnak. Ezekben a napokban viszont átmenetileg le van zárva, úgyhogy itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy dugótól, füsttől és zajtól mentesen megteríts a villamossínek között, és együtt élvezzétek a panorámát, meg a szabadságot. Érdemes naplementére időzíteni a romantikus falatozást.

Fotó: Furballfitnesspetcare.com

Kutyasétáltatás menhelyen

5/14

Kevesen tudják, hogy egy kutyamenhelyen nem csupán adományokkal vagy takarítással lehet segíteni, hanem a gondozók mindig szívesen látják a magányos ebek sétáltatásában résztvevő önkénteseket. Ez gyakori tevékenység ott, szóval nem kell attól tartani, hogy a kutyusnak csalódást okoztok azzal, ha a közösen eltöltött idő után visszaérkeztek vele helyére és mégsem viszitek haza. A kutyákat rendszeresen sétáltatják, csak nem mindig van elegendő létszámú gondozó a feladatra. A menhelyek nyílt napjainak legnépszerűbb programja ez, ajánlatos tehát időben intézkedni. Ha pedig később jól alakul a dolog, visszamehettek együtt a négylábúért, hogy hármasban kezdjetek új életet.

Segíthettek például a Noé Állatotthonnak

Fotó: Norbert Juhász - We Love Budapest

Blind Bar

6/14

Sötétben elvileg felszabadultabb az ember – legalábbis, aki nem fél –, ezért a koromfeketeségben eltöltött vacsorát nem merjük mindenkinek ajánlani. A sötétben oda kell figyelni a bókok időzítésére is, mert odabent kevésbé állja meg a helyét a „Mondták már, hogy gyönyörű a fogsorod?” dicséret. A szaftos-folyós-mócsingos dolgot nem tartalmazó ételek felismerése vicces helyzeteket szülhet, szóval a Blind Barban igazán bedobhatod magad és elérheted, hogy vakon megbízzanak benned.

Ilyen egy vacsora a Blind Barban

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Fagyitúra

7/14

A kocsmatúránál nemesebb dolog fagyikat kóstolgatva felfedezni a várost. Persze nem kell minden állomáshelyen gombóchegyeket rakatni a tölcsérre, elég egyet-egyet. A fagyirandit dobjátok fel azzal, hogy egymásnak ajánljátok a kedvenceiteket, legyen az akár vanília, tutti-frutti, karamell, rumos dió vagy kávé. Csak ne spóroljátok ki Budapesti fagyikörkép

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Madárles

8/14

Ha szíved hölgye madárnak nézne ismerkedésetek kezdeti szakaszában, arra a legjobb ellenszer, hogy valódi madarakat mutass neki. Tökéletes és egyben vadregényes helyszín ehhez a főváros pesti szélén elterülő Merzse-mocsár. A rákoskerti vonatmegállótól induló 5-6 kilométeres ösvényen egy kicsit elfeledhetitek a város zaját és együtt léphettek ki a nagybetűs természetbe. Az ösvényen madarak, őzek, sőt gyakran rókák is irigykednek majd a tökéletes randitokra. A kilátónál kicsit megpihenhettek hallgatni a madarakat, ehhez plusz szórakozást nyújthat a madárhatározó nevű magyar nyelvű applikáció.

A mocsár titkai

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Hajózás a Római-partra és…

9/14

A hajókázásnál romantikusabbat nehéz találni, hiszen már önmagában 10 pontos program kellemes menetszélben, hűsítő italt kortyolgatva csodálni a hömpölygés kínálta látnivalókat. A rómaira érkezés után adunk még egy tippet: egyetek mondjuk quesadillát a Nap bácsinál és játsszátok az „I never” játékot. Egyikőtök állít egy merészet, amit még soha nem csinált, ha a másik viszont igen, akkor igyon valami könnyed alkoholos italt és rögtön szintet lehet lépni az ismerkedési szakaszban...

A Római-partról

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Kertmozi

10/14

A kertmozizás is egy remek alkalom arra, hogy ne maradj 40 éves szűz. A Hajógyári-szigeten például minden kedden kultuszfilmek közül válogathattok. Budapesten ugyan ritka a trópusi vihar, de azért érdemes egy-két nappal előbb átolvasni az időjárás-jelentéseket. A jegyhez nem jár amerikai pite, de a grátisz popcorn és a pléd simán jól jöhet, akár bajos csajok ülnek melletted, akár a tetovált lány. Ha pedig netán unalmas lenne a film, a vetítés utáni buliban kérhetsz elnézést pár rozéfröccs mellett alkonyattól pirkadatig. Ettől még nem lesztek másnaposok.

Kertmozi-időpontok

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Skyward szélcsatorna

11/14

Már a beöltözés (speciális ruha, sisak, szemüveg) is remek móka. Egy Instagramra feltöltött készülődős kép biztosan nagy sikert arat. A szélcsatornában repülés élménye pedig azonnal boldogságot és eufóriát okoz, úgyhogy akárhogy sikerül a randi, egy darabig biztosan két lábbal a föld fölött lebegtek. #skyward #köszihogyelhoztál #tökéletesrandi #repülünk

Így repültünk mi

Fotó: We Love Budapest

Legyőzni egy fóbiát – mondjuk a Libegőn

12/14

Kiváló lehetőség arra, hogy a város látképének csodálása közben együtt győzzétek le a tériszonyt. Az utazást érdemes a lenti állomásnál kezdeni, így ti is szinkronban emelkedhettek a hangulattal. Bónuszként félúton, a fenti állomásnál jöhet a kihagyhatatlan sós perec. A János-hegyi megállónál az Erzsébet kilátó tökéletes program a két utazás között. A lefelé menő szakasznál Budapest egész látképe elétek tárul, a közös élmény garantált, szóval a nagy kérdéseket itt ajánlatos feltenni.

Különleges járművek Budapesten

Fotó: Rudas Bath

Panoráma jacuzzi a Rudas fürdőben

13/14

Első vagy második randira nem feltétlen ajánlott, a (fél) meztelen igazság kiderülhet később. Érdemes várni vele addig, amikor már nem érzitek magatokat feszélyezve, ha a másik előtt kell bikiniben/fecskében parádézni. Az I. kerületi Döbrentei téren található fürdő wellnessrészlegének tetején a forró vízben lazítva csodálhatjátok meg Budapest Szabadság híd és Erzsébet híd közötti részét. Sötétedést követően, az immáron kivilágított hidak társasága mellé még egy-egy pohár italt szerezzetek és élvezhetitek a magas életet.

Mindent a Rudasról

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Sörfürdő a Széchenyiben

14/14

Nem, ez nem Kleopátra tejes fürdőjének férfiasított változata, tehát nem arról van szó, hogy egy medencényi sörben habfürdőztök. A közös relaxálás 36 fokos termálvízben történik, amihez hozzátöltik még a sörfőzés természetes hozzávalóit (komló, árpa, maláta, sörélesztő). Máris piros pontot kaphatsz a partnertől az alkalmi kozmetikai kezelésért, ugyanis az árpa megszépíti és regenerálja a bőrt, akárcsak a sörélesztő. Ja, és az élmény részeként korlátlan mennyiségű cseh sört csapolhattok. A BeerSpa július 11-től vehető igénybe.

Bővebben a sörfürdőről

Hasonló tartalmak