szabadidő

szerkesztés

Állatlesen Budapesten - 7 hely állatbarátoknak

Szerzők

2015. 03. 27. 17:28

Tökéletes páros vagy családi kikapcsolódás lehet Budapest felfedezése, vadállati szempontokból. A legendás Fővárosi Állatkert mellett ugyanis több rendhagyó helyről tudunk, ahol rájákat simogathatunk, egzotikus állatokkal ismerkedhetünk, vagy éppen lovagolhatunk. Lássuk a legjobb hetet.

Fotó: Medveotthon

Medveotthon

1/6

Közép-Európa egyetlen mackószentélyét egészen közel a fővároshoz, Pest megyében, Veresegyházán találjuk. Összesen 42 barnamedve és több mint két tucat farkas él itt biztonságban, nagyon jó körülmények között. A hatalmas körbezárt területet a vadállatok igényei szerint alakították ki: mesterséges barlangok, tavak teszik otthonossá. Míg a medvék halra vadásznak, a farkasok az erdőben hűsölnek.

Cím: Veresegyház, Patak utca 39.
Még több info

Fotó: Cat Café

Cat Café

2/6

Biztosan ismertek olyan kávéházakat a nagyvilágban, ahol a rezidens macska tűnik a főnöknek, holott egész nap csak henyél, valamilyen kényelmes ponton. A Cat Caféban több mint 12 jó természetű, kedves, szőrgombolyaggal ismerkedhetsz egy csésze tea, vagy kávé mellett. PomPom, Pongó, RinTin, és Omara is szeretettel várják a 'macskásokat'.

Cím: 1065 Budapest, Révay u. 3.
Még több infó

Fotó: Margaret Island Petting Zoo

Margitsziget

3/6

1138 Budapest, Margitsziget

Több infó

Címkék

Mindig kedvelt szabadidős kirándulóhely a Margitsziget, ami nem csak futásra, bingóhintózásra, piknikre, frizbizésre kitűnő, hanem állatlesre is, áprilistól októberig. Jávorszarvasok, nyulak, teknősök, valamint színes madárállomány, úgymint pávák, kacsák, libák, gólyák laknak a Margitszigeten. Az állatetetés mellett a kicsik pónilovon is lovagolhatnak, a hét minden napján.

Még több infó

Fotó: Petneházy Club

Petneházy Club

4/6

A Petneházy Clubban minden adott, amire a lovaskultúrát és ezeket a csodás állatokat kedvelő látogató vágyhat. A lovas foglalkozások mellett gyermektáborokat is tartanak a budai hegyvidéken. Aligha létezik jobb tavaszi délután annál, mint az, amikor lovagolni megyünk az erdőbe a családdal és nagy szaktudású oktatókkal. Nem utolsósorban itt találjuk a Dunyha éttermet is.

Cím: 1029 Budapest, Feketefej utca 2.

Fotó: Tropicarium

Tropicarium Budapest

5/6

1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43. (Campona)

Több infó

Címkék

Dél-Buda egyik kedvenc helye a Campona mellett található Tropicarium. Sokan nehezményezi, hogy mindentől messze van, ám ezért az élményért megéri az utazás. Bár a leghíresebb talán a cápákkal benépesített folyosója, olyan különleges állatokkal is találkozhatunk itt, mint a világ legkisebb majma, vagy az aligátorok és óriási boák.

Cím: 1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.
Még több info

Fotó: Zoo Café

Zoo Café

6/6

1056 Budapest, Fejér György utca 3.

Több infó

Címkék

Madarak, gyíkok, kígyók, mókusok, cicák élnek együtt a Zoo Caféban, ahol mindegyikükkel megismerkedhetsz, akár testközelből is, a forrócsokid mellett. A szakállas agáma egykedvűen szundikál az asztalodon, míg az izgága törpesün a melletted ülő hajában mászkál. Egyáltalán nem szokatlan képek ezek náluk. A szakképzett dolgozók szívesen mesélnek a kedvencekről, szuper élmény a látogatás gyerekekkel, vagy a pároddal is.

Hasonló tartalmak

Admin mode