gasztró

szerkesztés

A város legjobb szendvicsei nyomában

Szerzők

  • We Love Budapest

2013. 04. 05. 2:00

Mindig jól jön egy szendvics. Ha éhes vagy és beülsz valahová, vagy ha nincsen egy fél órád sem arra, hogy egyél valamit, akár útközben is hajlandó vagy megoldani a tápanyagbevitelt. A szendvicsben pedig minden van: szénhidrát, fehérje, vitaminok és sok-sok jó íz. Vagy épp csak egy domináns, de az olyan, amit imádsz. Variáció, egyben. Gyűjtöttünk pár opciót arra az esetre, ha ennétek egy jó változatot a városban!

Móka Kávézó

1/6

1027 Budapest, Varsányi Irén utca 9.

Több Infó

Címkék

Mókás megoldások, komoly ízekkel

Azt már , hogy ha fele ilyen jól sikerült volna összerakni a kávézó-reggeliző egyre csak kínálatot bővítő üzletét, akkor is imádnánk, mert végre van valami pestiesen kedves Budán. Ehhez a legtöbb köze talán Rékának van, aki minden nap pozitív lendülettel lengi be az egyébként is barátságos belső teret. Hogyan? Például úgy, hogy készít neked egy szendvicset, miután kiválasztottad a kosárban látható pékárukból, hogy mibe szeretnéd; barna-mákos csillag, barna-hárommagos háromszög, fehér-szezámos szív, vajas panini, baguett. Vasalt változatok ezek, mindig zöldségekkel körítve kapjuk, baconnel, kecske- vagy fetasajttal, illetve igény szerint olívabogyóval (500 Ft).
Az már csak hab a mókán, ha a cappuccinónk tejhabjára (330 Ft) díszítésként kapunk mondjuk egy szimpla Halloween tököt, nyulat vagy épp virágot, alkalomhoz mérten. Ha véletlenül szendvics helyett, inkább édességre vágyunk, akkor a friss házi kekszen túl (250 Ft) igénybe lehet venni a croissant, tejes kávé, bicikli kisgenerál (kerék felfújás, lánczsírozás) menüt 990 Ft-ért. Nem vicc.

Gastronomia Pomo D'oro

2/6

1051 Budapest, Arany János utca 9/b

Több Infó

Címkék

Olasz kincsek friss pékáruba rejtve

Elég annyi, hogy az olasz alapanyagok plusz profi vendéglátás páros a található friss dolgokat kínáló pultban is érvényesül; lenyűgözve mindazokat, akik beleharapnak a szendvicseikbe. Nekünk épp egy Raffinatoba (1790 Ft) és egy Pugliesebe (1690 Ft) sikerült, a kombináció előbbi esetén a következő: piadina, caprino sajt, bresaola, illetve szarvasgombás balzsamecet krém, a második kísérlet pedig burrata sajt, pármai sonka és olívaolaj triója. Mindkét esettanulmányunk rengeteg rukkolával teljesedik ki, amit mi speciel nem bánunk, de erre érdemes figyelni a készítés során. Az összeállítás végig a szemünk előtt zajlik, úgyhogy ennek a szabályozására és az egyéb kívánságokra is van lehetőség. Ha most már reményvesztetten elhúznál melegebb éghajlatra, előtte hangolódj itt! Gyors lesz és olaszosan finom.

Cserpes Tejivó - Sütő utca

3/6

1052 Budapest, Sütő utca 2.

Több Infó

Címkék

Tartalmas tejkorcsolyák

Azt, hogy mennyire olyan a , mint egykor a tejivók, mindenkinek tapasztalatai nyomán vagy épp azok hiányában kell eldöntenie. Az biztos, hogy a Cserpes tejtermékek már nem egy objektív megmérettetésben is helytálltak, melyek során - többek közt - a legjobb termék védjegyet is megszerezték maguknak. Szendvics fronton is ezekhez illően teljesít az ebédidőben, és gyakran még délután is teltházzal büszkélkedő Sütő utcai bolt.
Ha úgy döntünk, hogy a rongyoskiflinek beérjük csupán az illatával és valami tartalmasabbat választunk, akkor olyan 400 Ft-ért kérhetünk sonkás, gombás, illetve magyaros meleg szendvicset is. Hideg oldalon kapható mozzarellás, füstölt mozzarellás (480 Ft), sonkás (390 Ft), mangalica kolbászos (580 Ft), mangalica sonkás (680 Ft), tormás (280 Ft), illetve körözöttes (190 Ft) szendvics. Frissen, zöldségesen, kiadós adagokban ehetjük meg őket kis szerencsével egy Tejivó asztal (és ha már egyszer itt; egy habos kakaó) mellett.

Guru

4/6

A bőség zavara, az ízek rendszere

A Guruban ott kezdődik a szendvicsezés, hogy körülbelül 26 tételből választhatsz csupán a szendvics címszó alá sorolva. Ezentúl vannak tortillák és ciabatták, hasonlóan széles kínálattal. A pékárut Bécsből hozatják, az alapanyagok természetesen frissek, és bár a Mammut - Árkád - Aréna lokáció nem a kedvencünk, de a választék, a másnap is finom (és szép) rendelt szendvics és a reális árak meggyőzőek Guru téren. Ahogyan a szárított paradicsomos, bivaly mozzarellás, rukkolás változat is több mint jeles, a lazacos tortilla meg mondjuk, hogy felülről súrolja az osztályozási mércét. Külön menükártya van egyébként a halas ételekre, ami egyrészt remek, másrész mennyiségileg is teljesen rendben van. 1500 forintért jól lehet lakni.
Ha szendvicset rendelnénk, nem nagyon kell gondolkozni: Guru.

Cím: Budapest Lövőház utca 9.; Budapest, Október Huszonharmadika u. 8-10.; Budapest, Kerepesi út 9.

Mangalica & Társai Húspatika

5/6

Ahol érzed a húst

I feel food – mondja a szlogen és ez a mottó a hideg és a grill szendvicseken is érződik. Bár vannak itt vegetáriánus megoldások is az étlapon, de ezekre leginkább azért volt nagy szükség, hogy ne kelljen lemondani a többségében húsimádó társaságoknak a kedvenc fogásaikról egy-két olyan ember miatt, akik nem ennének nemhogy mangalicát, de semmilyen állatit. Az enteriőr, az illatok és a kínálat tetemes része persze semmi kétséget nem hagynak olyan téren, hogy itt nem csak az üzlet neve utal a legmagasabb minőségű húsos alapanyagok tiszteletére. Elég megkóstolni a grill tarjás szendvicset (990 Ft) tökmag pestoval, friss paradicsommal és szaftos mangalica hússal, és ezt máris belátjuk.
Kapható a mangalicában egy szendvics, aminek az a neve, hogy 100-szor jobb, mint a.., Be lehet fejezni, de a … helyére írt lista nem lesz rövid!

Cím: Budapest, Bartók Béla út 50.

Éléskamra

6/6

Egészség cukiba burkolva

A Király utca érdekes hely olyan szempontból is, hogy az All you can eat-tel csalogató étteremtől kezdve a város legdrágább lakberendezési boltjai közül is találunk itt néhányat. Igaz ez az apró, ám de drága vintage butikoktól a harisnya diszkontig terjedő skálára is, ahogyan a pékség kínálat is igyekszik minél színesebb lenni az árakat tekintve, ami persze nem jelenti azt, hogy a színvonal is mindig ezek függvényében alakul. Az Éléskamra például az áraival inkább a remek lokációt tükrözi, mint a hely adottságait. A kritika viszont annak szól, hogy sajnos esélyünk sincsen itt leülni, amit kapunk(miután választottunk pékárut, alapot, feltétet) az viszont kiváló. A teljes kiőrlésű, magos, barna, különböző alakú bucikba érdemes minimum egyszer (aztán meg úgyis gyakran) paradicsomos pestót választani alapnak.
A hideg vagy melegített szendvicsek (600-800 Ft) mellé a kávét szójatejjel is ihatjuk (400 Ft), és az egészséges törekvések mellett, az Éléskamrát leginkább a közvetlen kiszolgálás miatt ajánljuk, tempós hétköznapokra.

Cím: Budapest, Király utca 28.

Hasonló tartalmak

Admin mode