Szponzorált / gasztró

szerkesztés

A nagy Foodpandás pizzateszt

Szerzők

2013. 08. 21. 14:02

A pizza kényes téma, legalább annyira, mint mondjuk a zene – ahány ember, annyi ízlés. Van, aki a vékonyabb, ropogós szélű tésztát és a pukákolós kakas technót részesíti előnyben, míg mások a vastag, kenyeres tésztára és Sam Cooke-ra szavaznak. Korábban már megvizsgáltuk, hogy honnan érdemes pizzát rendelni, de a teljesebb kép érdekében, illetve a precizitás jegyében, egy újabb pizzatesztre vállalkoztunk. A foodpanda.hu-val szövetkezve rendeltünk innen, onnan és amonnan is, előkaptuk a stoppert, és össz-szerkesztőségileg kóstoltunk. Íme, az eredmény.

A Presto

1/9

1065 Budapest, Hajós utca 13-15.

Több infó

Címkék

Szállítási idő tekintetében az A Presto egyértelműen tesztalanyaink Usain Boltja, hiszen a pizza – 32 centis A Presto gorgonzolával, parmezánnal, spenóttal és paprikával - alig 28 perc alatt jutott el a Hajós utcai kemencéből a . A tészta olaszosan vékony, a legkevésbé sem az a fajta, ami inkább szigetelőanyag, semmint pizzatészta. A gorgonzola kellemesen domináns, ám a perdöntő spenót kissé ízetlen, emiatt az összhatás a kívánatosnál jellegtelenebb. A Prestóban jártas kollégánk külön kiemelte, hogy a többi variáns maradandóbbat alkot, így legközelebb inkább egy pármai sonkásra vagy egy csirkés arrabiatára repülünk rá. Ami a piszkos anyagiakat illeti: 1290 forinttal lettünk rövidebbek.

Édes Pepperoni

2/9

Az Édes Pepperoni akár egy olasz szappanopera is lehetne, de biztos forrásból tudjuk, hogy a délutáni műsorsávban vetített limonádé helyett egy étterem-pizzéria kombóval van dolgunk, ami állítólag még jó is. Hogy megbizonyosodjunk az állítólagról, egy 32 centis, 1090 forintért felfalható, négysajtos pizzára vetettük ki a hálónkat. A Vámház körút – csillagközi távolságot 40 perc alatt abszolválta vastagabb tésztájú négysajtosunk, ami valóban finom, bár a feltét kissé édeskés és tömény.

Kaja.hu Cybergastro

3/9

Ha a gépek fellázadnának, valószínűleg a Nagymező utcában fellelhető Kaja.hu lenne a robotforradalom Pilvax kávézója – aki nem hiszi,. A modern technológia mellett a Kaja.hu a környezetvédelmet is szem előtt tartja, így a pizzák újrahasznosítható, igény szerint bútorrá is alakítható dobozokban érkeznek. A változatosság jegyében a Hawaii pizzára szavaztunk, ami sárkányölői bátorságra vall, hiszen ezt a típust könnyebb elrontani, mint a bankjegyhamisítást. Aggodalmaink végül megalapozatlannak bizonyultak, és 1290 forintért, 31 percen belül egy tökéletességhez közeli műalkotást kaptunk, amely osztatlan sikert aratott a szerkesztőségben. Az ananász friss, ám mégsem áztatja át a tésztát, a sonka és a mozarella kellőképpen megpirultak, és a feltétek aránya is optimális. A fent említett tökéletességhez csupán annyi hiányzott, hogy a Hawaii-i illetőségű

Jack Johnson ugorjon be a futár helyett, de maradjunk annyiban, mint - jó is, elég is, ami van.

Trófea Grill Étterem

4/9

Az 'egyél, amennyi beléd fér'-mottó nem feltétlenül jár kéz a kézben a minőséggel, ám a műfaj ászai közé sorolható Trófea a szabályt erősítő kivételek egyike. Ha már így hozta a sors, kíváncsiak lettünk, hogy vajon meddig terjed a Trófeások pizzatudása. Bár megrögzött állatbarátok vagyunk, a macskák zsákos változatai nem tartoznak a kedvenceink közé, így rendeléskor a sokatmondó A Király pizzára kattintottunk. És láss csodát, a marketing mögött tartalom is lapult, ugyanis, ahogy tesztelőink egyike fogalmazott, a buffalo mozzarellával, prosciutto sonkával, zöld olívával és paradicsomkarikákkal koronázott, 38 centis, 37 perc alatt kiszállított pizza minden szempontból király volt – nagy, gusztusos, és esztétikailag is kifogásolhatatlan, . Egy másik, kritikusabb tesztelőnk a minősítés során a középkori társadalmak túlsó végletéből merített hasonlatot, ugyanis állítása szerint az uralkodó sertésfarm-bukét árasztott. Utóbbiról nem vagyunk meggyőződve, az viszont biztos, hogy A Király 2450 forintért jön házhoz – jogar és koronaékszerek nélkül, ám mindenképp finoman.

Vespa Pizza

5/9

Olasz kajáldát vagy kávézót Vespa robogóról elnevezni akkora ziccer, amekkorát egyetlen város sem hajlandó kihagyni, és persze Budapest sem bénázza el a helyzetet. Hogy halmozzuk az élvezeteket és a szóismétléseket, a budapesti Vespa Pizzából egy 1990 forintos Vespa pizzát (koktél mozzarella, parmezán, füstölt kacsamell, gyöngyhagyma, chili, továbbá madárbegysaláta egy külön kis dobozban) rendeltünk, ami hibátlanul teljesített, akár a névadó robogó a műszaki vizsgán. Ízre csiklandozóan füstös volt és csípős, a kacsamell omlós, a gyöngyhagyma és a kétféle sajt pedig remekül ellensúlyozta a kacsahúsra jellemző, enyhe szárazságot. Tesztelőink egyike a külsőségeket (értsd: doboz) cukiként jellemezte, és külön kiemelte a doboz belsejét ékesítő idézetet, ily módon erősítve a külső megfog, a belső megtart-frázis létjogosultságát. A Vespa-élményt a szimpatikus futár és a 35 perces házhozszállítás kettőse tette teljessé, és a tapasztalatok tükrében nem meglepő, hogy új közönségkedvencet avattunk. Rejtőzzön akárhány Vespa Pizza vén kontinensünkön, az biztos, hogy a budapesti az egyik legjobb.

Okay Italia

6/9

Kezdésként fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a szóban forgó, Török utcai Okay Italia nem tévesztendő össze a több bevásárlóközpontban is megtalálható Okay Italiával (élesebb szemű olvasóinkat szeretnénk megkérni, hogy keressék a két pizzázó neve között felfedezhető különbségeket. A helyes megfejtők között kisorsolunk egy okét). Az eredmény ismertetése előtt egy rövid kirándulás a számok világába: az ár 1890 forint, az átmérő 32 centi, míg a kiszállítás 58 perc, ami brit tudósok szerint pont elegendő egy teljes Barátok Közt-szezon megírásához. Az asztalunkon landoló – dobpergés – Okay Italia (mozzarella, gomba, csirkehús, fokhagyma) felemás érzelmeket generált, ugyanis az egyébként jól fűszerezett csirkehúsfalatokon friss gomba helyett e sokak nemezisének számító zöldség konzervváltozata terpeszkedett. Ettől függetlenül az összhatás oké, de nem hibátlan.

Pizza Eataliano

7/9

Az olasz gasztronómia mellett a szójátékokra is jelentős hangsúlyt fektető Pizza Eataliano menüjét böngészve rögtön megakadt a szemünk a teljes kiőrlésű pizzatésztára tornyozott finomságokon, így végül a Giardiniera e Pestóra (grillezett zöldségek, paradicsom, friss mozzarella, házi pesto rosso és pesto genovese szósz) hajtottunk rá. Az átmérő a szokásosnál kisebb volt, egész pontosan 27 centi, az ár 1890 forint, a szállítási idő pedig 35 perc, amely számok kódfejtőnk szerint a szicíliai 51-es körzet koordinátáit rejtik. Visszatérve a valóság talajára, egyik tesztelőnk úgy vélte, nem is pizzával, hanem bioboltos pitével van dolgunk, ami ráadásul mutatósabb vetélytársainál, és legalább olyan színes, mint a Budapestről szóló dalok repertoárja. A vastagabb peremű, teljes kiőrlésű tészta elégedett hümmögést inspirált, és a grillezett zöldségek úgy passzoltak a pestókhoz és a mozzarellához, akár egy pisai ferde tornyos hűtőmágnes a turistához.

Pizza Queen

8/9

Hogy megteremtsük a nemek közötti egyensúlyt, a Trófea Királya után egy királynői pizzát is rászabadítottunk feneketlen gyomrú tesztelőinkre. A kiválasztott hölgy magyaros volt, az átmérője 30 centi, a koronáját pedig sonkával, gombával, lilahagymával, szalámival, csípős paprikával, paradicsommal és mozzarellával díszítették. A tésztáról egy tunya arisztokrata derekára asszociáltunk, vastag volt és gumis, míg az íz a seregnyi feltét ellenére a vártnál lanyhábbnak bizonyult, de legalább csípett. Finnyogásra persze semmi okunk, és az 1290 forintért, 47 perc alatt házhoz röppenő magyaros királynőt hibáival együtt is szerettük.

BarExpressz Budapest Food Service

9/9

A sors iróniája, hogy utolsó versenyzőnk nevében a Bar után pont egy Expressz következik, hiszen az 1 óra 27 perces futamidő negatív rekord, így megragadnánk az alkalmat, hogy ünnepélyesen és virtuálisan átadjuk foodpanda.hu-s pizzatesztünk

'>Arany Lajhár-díját. Mivel ezen a ponton már túllőttük magunkat pizzával, nem vettük zokon a lassú kiszállítást, ám korgó gyomor esetén valószínűleg nyársra dobtuk volna az egyik forgószéket valahol a hetvenedik perc környékén. A 32 centis, vékony tésztás, 1590 forintért vesztegetett Mais e salame (kukorica, olasz szalámi, mozzarella) egyébként abszolút korrekt volt, mondjuk egy lapáttal több kukoricát el tudtunk volna viselni, és az olasznak mondott szalámi olyan volt, akár egy Váci utcai pénznyelő étteremben elfogyasztott gulyásleves – azaz turistás. Esti filmnézéshez ideális partner, csak nehogy a stáblista közepénél csengessen a futár.

A pizzatesztet lehetővé tette a foodpanda.

A Foodpanda Magyarországon az év elején indult, így a legújabb ételszállító oldalként működik. A folyamatos fejlődést kiemelten fontosnak tartják, így a honlap után nem sokkal egy mobil alkalmazásuk is megjelent, ezáltal már a zsebünkből is meg tudjuk rendelni a kiválasztott ételt!

Hasonló tartalmak

Admin mode