gasztró

szerkesztés

A legjobb utcai kajáldák Budapesten

Szerzők

  • We Love Budapest

2013. 01. 08. 15:06

Félretéve a felgyorsult életritmusról szóló banalitásokat, időnként kényelmesebb és kellemesebb az utcáról be-utcára ki típusú kajáldákban gondoskodni a napi kalóriabevitelről, mint végigülni egy többfogásos éttermi szertartást. Buli előtt, buli után, munka közben, randin - az alkalom szinte lényegtelen. A lehetőségek száma a végtelen felé közelít, a gyors kiszolgálás mellé pedig nemzetközi ízekben bővelkedő fogások és alacsony árak dukálnak - legalábbis az alábbi összeállításunkban felsorolt helyeken.

Arriba Taqueria

1/11

mexikói éttermet találni Budapesten legalább annyira nehéz volt egy időben, mint igaz szerelemre bukkanni, amíg meg nem nyitott az Arriba Taqueria. A magyar tulajdonban lévő franchise két étteremben várja azokat, akik burritora, quesadilla-ra,esetleg mexikói sörökre vágynak. Szombatonként már élőzenével.

Cím:
1067 Budapest, Teréz körút 25.
1015 Budapest, Széna tér 1/A
1117 Budapest, Október huszonharmadika utca 8-10. (Alle)

Bors GasztroBár

2/11

1075 Budapest, Kazinczy utca 10.

Több Infó

Címkék

A Kazinczy utcai Bors előtt nem véletlenül kígyózik sor ebédidőben: a két szakács minden nap friss baguettekkel, különleges gourmet levesekkel, tésztákkal és házi készítésű szörpökkel lakatja jól az éhes vendégeket, akik nagy valószínűséggel másnap is visszatérnek.

Csirke Csibész

3/11

1065 Budapest, Nagymező utca 35.

Címkék

Budapest leghíresebb csirkézője a nap minden szakában tele van vendégekkel, mintha csak világsztárok osztogatnák a pult mögül az ingyen szendvicseket. Ez persze nem így van, de tény, hogy itt nagyon olcsón lakhatunk jól hatalmas adag húsokkal, salátákkal és sültkrumplival.

Főzelékfaló

4/11

Annak ellenére, hogy a Főzelékfaló megérdemelné a magyar gyorsétterem titulust, még hivatalosan senki nem nevezi így, pedig mind a négy budapesti helyük arról szól, hogy beugrunk, eszünk, és már megyünk is tovább a dolgunkra. A név ellenére nem csak főzeléket ehetünk itt; a menün szerepelnek levesek, saláták és deszertek is, viszonylag kedvező áron.

LEVES.

5/11

1053 Budapest, Vámház körút 14.

Több Infó

Címkék

Földrajzi helyzete miatt a Leves. a város egyik legkedveltebb egyetemista étkezdéje lett az elmúlt időben. A különleges levesek illata és azok kedvező árai messzi földről idevonzzák az órák között semmittevő diákokat, akik szívesen tömörülnek itt, ha épp nincs más dolguk, vagy szimplán valami gyors és olcsó ebédre vágynak.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Gyradiko Taverna - Óbuda

6/11

1039 Budapest, Királyok útja-Pünkösdfürdő utca sarok

Címkék

Ne hagyd, hogy az egészséges lustaság felülkerekedjen a kíváncsiságodon, hiszen a békásmegyeri Gyradiko és a belváros közötti távolság leküzdéséhez nem lesz szükséged térképre vagy teherhordó öszvérekre. Kétség sem férhet hozzá, hogy Budapest egyik legjobb görög kajádájával van dolgunk, az ételeket kóstolva talán még maga Achilleus is elmorzsolna néhány könnycseppet.

Hummus Bar - Váci utca

7/11

1056 Budapest, Váci utca 82.

Több Infó

Címkék

A hummuszt csak az nem szereti, aki még nem kóstolta. Amennyiben te is utóbbi táborhoz tartozol, a Budapest számos pontján fellelhető Hummus Bárok bármelyike örömmel a segítségedre siet. A menün a közel-keleti konyha legfinomabb és legegészségesebb fogásai szerepelnek, és még az árak sem a szívroham malmára hajtják a vizet.

Akácfa utcai lángosos

8/11

A lángosról legtöbben a Balatonra és a nyárra asszociálunk, ám nem feltétlenül kell vízpart vagy tűző napsütés ahhoz, hogy lecsapj egy jó öreg sajtos-tejfölösre. A kedd és szombat között hajnali négyig nyitva tartó, Akácfa utcai lángosellátó nem csupán elhelyezkedéséből adódóan pörög záróráig, hiszen mindenki kedvenc sült lepényét itt nem középiskolás fokon készítik.

Tomi Lángos (bezárt)
Cím: 1072 Budapest, Akácfa utca 5.

Marika Néni Kávézója

9/11

A név megtévesztő lehet, tudnillik Marika néni, az Angyal utcai, otthonos hastömöde szíve-lelke kávé helyett legendás hamburgereivel csábítja a budapestieket, akik szép számmal özönlenek a város minden szegletéből; ebédidőben például csak előzetes rendeléssel van esélyed burgerhez jutni. Ami a lehetőségeket illeti, 40 féle hamburgerből és 7 különöböző méretű zsemléből válogathatsz, a legnagyobbat könnyű összetéveszteni egy medicinlabdával. Ha még olvasnál Marika néniről, !

Cím: 1094 Budapest, Angyal utca 28.
Facebook

Pándzsáb Tandoori

10/11

1133 Budapest, Pannónia utca 3.

Több Infó

Címkék

Bátran ki merjük jelenteni, hogy a kevésbé borsos árkategóriájú indiai éttermek sorában a közelében fellelhető Pándzsáb Tandoori a non plus ultra. A pándzsábi konyha fogásait felvonultató menün vegetariánus és húsos ételek – csak a rend kedvéért: tandoori csirke, vindaloo, vagy épp biryani – egyaránt megtalálhatóak. A fűszerekkel óvatosan, curryből is megárt a sok!

Szeráj

11/11

A csigamaratonnyi távolságra lévő Szeráj az éjszakai alkoholcsitító evőhadjáratok egyik legnépszerűbb célpontja. Az ételekben a magyar és a török gasztronómia jellegzetességei keverednek, a menün pedig mindenki megtalálhatja az ízléséhez leginkább passzoló fogásokat; amelyek olyan kiadósak, hogy még Garfield is elégedetten hátradőlne egy Szeráj-vacsora után.

Cím: 1055 Budapest, Szent István krt. 13.
Facebook

Hasonló tartalmak

Admin mode