éjszakai élet

A legjobb budapesti kerthelyiségek

Szerzők

2013. 05. 01. 12:17

Büszkén kijelenthetjük, hogy kiülős helyekben nagyhatalom vagyunk; a nyári kocsmatúrák, a kerthelyiségekben ücsörgés, az ismerkedés a budapestiek egyik főműsoridős programja minden nyáron, és a város hangulata ilyenkor még akár munka mellett is felér egy nyaraláséval. Összeírtuk azokat a helyeket, amik miatt szerintünk nem is olyan nagy baj, ha az ember nem jut el a tengerhez idén.

Könyvtár Klub/Treffort Kert

1/9

Az ELTE-BTK hallgatói körében igen népszerű Könyvtár Klub ahogy az lenni szokott idén is kiköltözik a Treffort Kertbe bárpultostul, asztalostul, bölcsészestül, de ilyenkor extra szolgáltatásként pizzasütődével is kiegészül, hogy ne maradjon ki a langyos nyári esték mámorából a frissen olvasztott sajt háttérillata. De amúgy nem csak ez itt a vonzó, hanem az egyetemista pénztárcához igazodó árak, a mindennapos italakciók, az alkohollal kapcsolatos vetélkedők, a rengeteg ülőhely, és persze maguk az egyetemisták, akik pillanatok alatt jókedvűre isszák magukat, és megcsinálják az aznapi hangulatot.

Cím: 1088 Budapest, Múzeum körút 4.
Facebook

Anker't

2/9

1061 Budapest, Paulay Ede utca 33.

Több infó

Címkék

Tévedés volna azt hinni, hogy a gólyák és a motorosok megjelenésétől mérjük az időt nyári időszámítás szerint, hiszen mindenki, aki rendszeresen pörög a városban tudja, hogy az Ankert megnyitásakor kezdődik majdnem minden. Az Anker Klub nyáron Budapestre látogató ikertestvére a város egyik legnagyobb kerthelyisége, tánctérrel, tengerparti hangulattal és legalább 2-3 olyan ismerőssel, akivel már rég találkoztunk; ez azért van, mert egy valamire való estén mindenki megfordul itt legalább egyszer. Nem érdemes kimaradni, sok mindent tartogatnak itt a nyári esték.

Majorka

3/9

1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 16.

Több infó

Címkék

A Majorka a bizonyíték arra, hogy Budán is lehet jó helyet csinálni, és mivel mindenki a pesti oldalon tolakszik, ezért itt még alkalmanként nyugalmat is lehet találni.
A Szent János Kórház villamosmegállójától néhány lépésnyire lévő hely télen más ruhába öltözik ugyan, de nyáron leveszi azt, és ilyenkor megvillantja a legjobb tulajdonságait: a fagyit, a hamburgert és persze azt a szép nagy italválasztékot, amit a fák alatt, madárdal kísérettel élvezni sokkal jobb, mint máshol. Romantikus.

Fotó: Soós Bertalan

Fröccsterasz

4/9

1051 Budapest, Erzsébet tér 11-13.

Több infó

Címkék

Aki nem szeretné, hogy egy kalap alá vegyék az Erzsébet téren borozó tinikkel és hippikkel, de mégis a részese akar lenni a belváros életének, annak mindeképp a Fröccsterasz lesz a nyári támaszpont. A Design Terminál és a Közért Bár közötti placcot ilyenkor jó időben egy igen nemes célra használják fel: kiülős-ivós helyet csinálnak belőle színpaddal, élőzenével és bárpulttal. Természetesen a név ebben az esetben nem kötelez, nem kell fröccsöt inni, de előbb-utóbb úgyis megkíván az ember egyet, már csak a tudatalatti ráhatás miatt is. Sajnos asztalfoglalásra nincs lehetőség, így aki tudja, hogy itt akar lazulni, az csapjon le egy helyre minnél gyorsabban, mert esténként nagy a tömeg.

Kertem (Átmenetileg zárva)

5/9

1146 Budapest, Olof Palme sétány 3.

Több infó

A Városligetben található Kertem ugyan nem a leggyorsabban megközelíthető helyen van, cserébe viszont zöldövezetben fekszik, tehát nyugalom van, nagy tér, kertmozi, kimondottan jófej pultosok, Balkán Burger és az egész sokkal kevésbé hipszter, mintha mindez a belvárosban lenne. Itt akár el lehet tölteni egy egész napot úgy, hogy észre sem vesszük.
Tulajdonképpen olyan az egész, mint egy családias sörfesztivál, amit az egyik bicikligyártó cég szponzorál, és van tandembiciklis városnézés is pluszban.

Fotó: Mika Tivadar Mulató

Mika Tivadar Mulató és Kert

6/9

1075 Budapest, Kazinczy utca 47.

Több infó

A népszerű Kazinczy utcai Mika Tivadar Mulató minden évben a bátor elsők között költözik a szabadba, hogy romkocsmásan laza legyen a nyárra. Az akció minden évben sikeres, mert tényleg ide jár a városnak az a fele, amelyik csocsóra, társaságra, külföldiekre, vagy csak egy kellemes iszogatós beszélgetésre vágyik, de éppen ezért általában gyorsan zsúfolásig el is lepik a helyet az emberek. Egyébként a Mika Kert a hormonszezonban vadászterületnek sem utolsó, érdemes tehát útba ejteni jövet-menet, aztán valószínüleg úgyis ittragadás lesz a vége.

Kobuci Kert

7/9

1033 Budapest, Fő tér 1.

Több infó

Címkék

A Kobuci tulajdonképpen egy kolbászos buci, fokhagymás tejföllel, paradicsomkarikákkal és uborkakockákkal, aminek saját szórakozóhelye van a fővárosban, vagyis az ország legsikeresebb étele. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy állítólag nagyon finom, másodsorban pedig annak, hogy 2005-ben Kapolcson a Művészetek Völgyében akkora sikere volt, hogy úgy határozott, hogy szerencsét próbál Budapesten is. Sikerült. De a szerencsén mi is osztozunk vele, mert jó betérni a Zichy-kastély belső udvarára iszogatni, vagy eszegetni egy inkább pub, mint romkocsma jellegű környezetben.

Grandio

8/9

1072 Budapest, Nagy Diófa utca 8.

Több infó

Címkék

A Grandio Party Hostelben lenni olyan érzés, mintha belecsöppentünk volna egy random amerikai házibuliba, ahol az elején senkit nem ismerünk, de ez hamar megváltozik. Az általában családias hangulatú hely, elvarázsolt kertjében egy percre sem áll le az élet, úgy tűnik, hogy itt soha senki nem alszik és mindenki nyitott még egy rövidre. Itt tényleg bármi megtörténhet: egy kerthelyiséges sörözés hamar átcsaphat mély lelkizésbe az ágy szélén, vagy egy olyan örök barátságba, amiért hátizsákos turistaként nagyon hálásak leszünk majd egyszer valahol a nagyvilágban.

Wndrlnd

9/9

A város egyik legújabb kertje olyan, mint egy vidámpark valahol Narniában, azzal a különbséggel, hogy nem kell ruhásszekrényekkel próbálkozni, ha le akarunk menni egy italra, elég ha célba vesszük a Margitszigetet. A 20 hétig működő szórakozóhely minden héten más lesz, ugyanis mindig valaki más alakíthatja át saját elképzelései szerint az egészet. A Wndrlnd tényleg csodaország lehet a művészlelkű budapestieknek, akik a jól megszokott dolgok helyett valami másra vágynak.

Hasonló tartalmak