szabadidő

szerkesztés

A játék nem állhat meg – ezek Budapest legjobb e-sport bárjai

Szerzők

  • We Love Budapest

  • Kollár Bálint

2019. 01. 15. 13:23

2019-ben, amikor a videójátékos streamekre specializálódott Twitch legnépszerűbb alakjait ugyanolyan hisztérikus rajongás övezi, mint a vlogerreket, és amikor az e-sport versenyek nem kollégiumi szobákban, hanem arénákban zajlanak, elérkezettnek láttuk az idejét, hogy felmérjük, milyen a helyzet Budapesten. Egyelőre még nincs annyi lehetőség, mint sok más országban, de a legtöbb gamer-igényt a három/öt helyszín abszolút kielégíti.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

BarCraft

1/3

A még 2015-ben, a Corvin-negyedben megnyílt BarCraft volt az első esport bár a fővárosban, és a vezető pozícióját azóta is őrzi. Ezt jól jelzi, hogy még két helyet nyitottak (egyet a Nyugati pályaudvar mellett és egyet Budán), a három egységben viszont közös, hogy érezhetően elhivatott játékosok voltak az ötletgazdák, és a hozzájuk hasonlókat célozták meg. Mindegyikben találhatóak high end gaming PC-k az online bajnokságokra fókuszálóknak, különféle konzolok (PS4, Xbox, Wii U, stb.) és társasjátékok (előbbiek minimum fogyasztáshoz, utóbbiak napi/fő díjért bérelhetők) – és akkor az olyan "extrákról" még nem is beszéltünk, mint a budai egység 1800-as évekbeli londoni viktoriánus steampunk stílusjegyekkel rendelkező kávézója, vagy a különböző játékok által ihletett koktélok.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

InGame Esport Lounge & VR Arcade

2/3

Az InGame több szempontból is kilóg a hazai e-sport báros felhozatalból; főképp mert a fiatalabb helyett az idősebb korosztályt célozza meg, amelynek tagjai még mindig érdeklődnek a videójátékok iránt, de már mások az igényeik és elvárásaik egy hellyel kapcsolatban. Emiatt például sokkal családbarátabb, mint a lista többi szereplője: a tágas, barátságos kávézó vagy a Virtual Reality-részleg minden korosztály számára tartogat valamit. Emellett vannak e-sportközvetítések is, amelyek mellé jól csúszik a széles whiskykínálat valamelyik tétele, de egy jól felszerelt stúdiót is találunk, ahol a kommentátoroknak és a streamereknek adnak lehetőséget, hogy innen közvetítsenek, illetve a YouTubereknek, hogy játékokat mutathassanak be.

Fotó: Infinity Esport Bár

Infinity Esport Bár

3/3

Az Infinity LAN Csarnok szervezője, Baka Béla saját bevallása szerint azért indította el az Infinity Esport Bárt, mert szerette volna visszahozni a LAN klubbok hangulatát a fővárosba – csak épp egészen új köntösben. Ennek megfelelően itt tényleg a versenyszerű videójátékozás a központi elem, számos versenyt – Counter Strike, League Of Legends, Street Fighters és társaik – is szerveznek házon belül, PC-n és konzolokon egyaránt. Ha pedig inkább csak lelkes nézőként kapcsolódnánk be, akkor sincs probléma: a versenyeket óriáskivetítőn közvetítik, az egyes asztalok pedig külön TV-vel rendelkeznek, ha pedig megéheznénk, street food fogások (burgerek, hotdogok, szendvicsek, paninik) közül választhatunk.

Hasonló tartalmak

Admin mode