gasztró

szerkesztés

A belváros legjobb bisztrói

Szerzők

2012. 10. 12. 2:00

A legjobb bisztrók népszerűsége elsősorban sokoldalúságukból fakad, hiszen jóval többet kínálnak az étlapon és itallapon fellelhető finomságoknál. Amellett, hogy belső tereik harmonizálnak az adott hely gasztrofilozófiájával, az említésre méltó bisztrók konyhái a kulináris kreativitás szentélyeiként szolgálnak, ahonnan újítások sora indul hódító útjára. Hogy könnyebben eligazodjatok a bisztrórengetegben, összegyűjtöttük a belváros legjeit.

Pesti Disznó

1/7

1065 Budapest, Nagymező utca 19.

Több infó

Címkék

A színházaktól, bároktól és kocsmáktól roskadozó található a tapas-szerűen apró adagokban tálalt, tradícionális magyar finomságok tárháza. A spanyolos külcsín az enteriőrben is visszaköszön, amelyet meleg színek jellemeznek, és amelynek legdominánsabb anyaga a mélybarna fa. A Pesti Disznót végső soron a kistestvérének is tekinthetjük, hiszen hasonlóan nagy hangsúlyt fektet a húsalapú fogásokra, amelyek nem mellesleg a médiából is ismert séf, Bereznay Tamás szakértelmét dicsérik.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Kispiac Bisztró

2/7

1054 Budapest, Hold utca 13.

Címkék

A vonzáskörzetében fellelhető Kispiac Bisztró - ahogy arról beszámoltunk - szintúgy a hagyományos magyar konyhára építette fel gasztroprofilját. A kínálat sokszínű, és saját kezűleg készített lekvárokkal, kenyértésztával, savanyúságokkal, grillcsirkével, pecsenyével, valamint zöldséges sült krumplival csábít. Mivel a Hold utcai piac szó szerint a szomszédban található, a friss alapanyagok beszerzése gyors és akadálytalan. A menü a napi ajánlatok hiányát széles választékkal és pénztárcabarát árakkal kompenzálja, az enteriőr pedig egy otthonos ebédlőre emlékeztet.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Borssó

3/7

1053 Budapest, Királyi Pál utca 14.

Több infó

Címkék

A (vagy épp a Csendestől) néhány kőhajításnyira megbúvó a francia és a magyar konyha ízeit vegyíti. A régies, fa-dominálta enteriőr első ránézésre nem tartogat különösebb meglepetéseket, de a lényeg ezúttal is a részletekben, vagyis az eklektikus design-apróságokban rejlik. Rendszeresek a magyar borszakma krémjével fémjelzett borvacsorák, a menü pedig nagy hangsúlyt fektet a szezonalitásra.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

MÁK Bistro

4/7

1051 Budapest, Vigyázó Ferenc utca 4.

Több infó

Címkék

A és a közelében kanyargó belvárosi utcák egyikében rejtőzik a , amelynek legfőbb célja a csúcsgasztronómia népszerűsítése a távolságtartó sznobizmus teljes mellőzésével. A konyhát, amely az Osztrák-Magyar Monarchia gasztrohagyományait vegyíti a tradícionális magyar ízekkel (illetve olykor francia és egyéb nemzetközi elemekkel), az újításra való hajlam és a kreativitás jellemzi. A Mák Bistro a legkedveltebb budapesti éttermek közé tartozik, így az asztalfoglalás erősen javasolt.

Klassz Étterem és Borbolt (Bezárt)

5/7

1061 Budapest, Andrássy út 41.

Több infó

Címkék

Az található körülbelül ötvenféle bort kínál, amelyeket nem csupán helyben fogyaszthatsz, de akár haza is vihetsz. Az enteriőr fiatalos és mintákban gazdag, a térrendezés pedig elsőre zsúfoltnak tűnhet, de ez valójában a bisztró-hangulat, valamint az otthonos atmoszféra malmára hajtja a vizet. A nemzetközi ízeket felvonultató fogások függőséget okoznak, míg a kiszolgálás zavarba ejtően gyors. Budapest egyik kedvenc étterme.

L’Enoteca

6/7

A sokoldalú L'Enotecában 300 palackot számláló, irigylésre méltó borválasztékból szemezgethetsz, amelyeket kóstoláshoz finomhangolt falatokkal, illetve a mediterrán konyha különféle fogásaival kísérhetsz. Az enteriőr egy toszkánai borospince hangulatát idézi, a Duna-parti helyszín pedig illusztris környezetet biztosít egy hamisítatlan olasz lakomához.

Belváros

7/7

1052 Budapest, Belváros

Több infó

Címkék

Az ismert borász nevét viselő Bock Bisztrónak az előkelő Corinthia Grand Hotel Royal alsó régiói adnak otthont. A szezonalitást szem előtt tartó, Bíró Lajos nevéhez fűződő menü rusztikus, valamelyest modernizált magyar fogásokra épül. Az enteriőr és a hangulat a legkevésbé sem harmonizálnak a Corinthia ötcsillagos sajátosságaival, de a tartalom ugye fontosabb, mint a forma. Az üveglap mögé rejtett parafadugókkal feldobott asztalok, a zöld szövettel borított, fajsúlyos fa székek, továbbá a krétával felírt napi kínálat otthonos atmoszférát teremtenek.

Hasonló tartalmak

Admin mode