kultúra

szerkesztés

9 tipp a Balaton Soundra

Szerzők

2012. 07. 05. 2:00

A Balaton Soundra készülődve szeretnénk nektek kilenc tippet adni, hogy a bulizáson kívül mi minden csinálhattok még a tó körül! Egy csipet kultúra, egy falat gasztro, egy korty bor és néhány különleges program, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót! Ha ránk hallgattok, biztos, hogy a hepajkodáson kívül más miatt is emlékezetes lesz a 2012-es fesztivál!

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

1. Irány Tihany!

1/9

Az egyik legnépszerűbb program a fesztivál ideje alatt a megunhatatlan tihanyi kirándulás. Szántódról egész nap indulnak kompok, úgyhogy nagyjából fél óra alatt már a félszigeten lehetünk. Természetesen kezdhetjük az alapokkal, mint a Bencés Apátság vagy a tájházak, de ha szép idő van, érdemes kiülni piknikezni a Belső-tó partjára. A környezet festői, és ha szerencsénk van, még levendulát is szedhetünk. A finom falatokra éhezők a Ferenc pincét, a félsziget legjobb éttermét vegyék célba!

2. Egy füredi délután

2/9

A tihanyi kompon kocsival, esetleg egy sétahajón ringatózva is érdemes átnézni az északi part fővárosába, azaz Balatonfüredre. Az utóbbi években újjászületett a belváros: a sétányt felújították, és a régi, díszes villák ismét száz évvel ezelőtti fényükben ragyognak. Sétáljunk egyet a hangulatos utcácskákban, majd a leadott kalóriákat a Karolina Kávézó és Koktélbárban pótoljuk, ahol a Balaton legfinomabb süteményeit majszolhatjuk! Ha sötétedés után is az északi parton maradnánk, mindenképp menjünk fel egy magaslatra, hogy onnan is megcsodáljuk a fesztivál fényeit!

Fotó: Bordács Krisztina - We Love Balaton

3. Gasztro kalandok a déli parton

3/9

Azoknak akik a minőségi étkezést nem akarják a fesztiválok ideje alatt sem nélkülözni, két tippünk is van a déli partra. Az egyik a balatonszemesi Kistücsök, ami rendszeresen szerepel a legjobb vidéki éttermek között, illetve a Chateau Visz, ami jelenleg a legjobb vidéki étterem és esélyes, hogy a harmadik magyar Michelin csillagos hely legyen. Kóstolgassunk bátran, csak bírja a pénztárcánk!

Fotó: Bordács Krisztina - We Love Balaton

4. Vitorlásbérlés

4/9

Öltsd fel a hajóskapitány-felszerelést, és vágj neki a tónak. Siófokon bérelhetsz vitorlást, ha úgy tetszik, egy napra, de akár egy hétig is lehetsz a hullámok császára. Képzeld el, hogy a koncertek után beszállsz saját hajódba, és visszavonulsz a tóra pihenni, távol a Burn sátor zajától, a reggelt pedig egy csobbanással kezded a tóban!

5. Gömbkilátó

5/9

Tény, hogy kell kicsit autózni hozzá, de ha kíváncsiak vagytok Balatonboglár legújabb látványosságára, a Gömbkilátóra, akkor megéri azt a fél órás utat. A kilátóból beláthatod az egész tavat, Tihanytól a Badacsonyig. Kissé futurisztikusan hat a domb tetején a brüsszeli Atomiumra hajazó építmény, de pont ez teszi egyedivé.

Fotó: Bordács Krisztina - We Love Balaton

6. Pálinkával koronázott borkóstolás

6/9

A balatoni borrégió magába foglalja a Balaton-felvidéki pincészeteket és a déli part borászatait egyaránt. Mi a Soundozó borkedvelőknek egy déli-parti mesterhármast ajánlanánk, amit akár egy nap alatt is végigjárhatunk. Ott van a Légli Bogláron, ahol mindenki kedvencét a Béla és Bandit palackozzák, egy faluval arrébb a gyümölcsös vörösborok mestere, a Konyári pince vár minket, végül pedig kanyarodjunk vissza Zamárdiba, a Zimek pálinkaházba, ahol díjnyertes gyümölcspárlatokkal zárhatjuk a sort.

Fotó: Budavári Dóra - We Love Balaton

7. Badacsonyi kirándulás

7/9

Bár nincs a szomszédban, a fesztivál végeztével érdemes felfedezni Badacsony vidékét. A Szigligeti Vár legmagasabb tornyába felkapaszkodókat lélegzetelállító panoráma várja. A lelki harmóniát keresőknek és a nyugalmat kedvelőknek a hegymagasi Lengyel-kápolnát és idilli környezetét ajánljuk, itt egyébként bátran kortyolhatunk az út melletti források vizéből. Apropó kortyolás: a tomaji Laposa Pincészet – amely a kiváló Bazaltbor mellett arról vált híressé, hogy 2010-ben az ArchDaily.com szavazásán az év ipari épületének választották- kihagyhatatlan állomása badacsonyi turnénknak.

8. Tandemugrás

8/9

A sok bor, étterem és építészeti látványosság után ideje felturbózni az adrenalint! Ha egy Balaton Soundos bungee-jumping már nem pörget fel eléggé, és valami még durvábbra vágysz, akkor próbáld ki a tandemugrást a Balatonkiliti reptéren. A fesztiváltól néhány kilométerre egy kis Cessnával a felhők közé repítenek, hogy a föld felé zuhanva egy életre szóló élménnyel legyél gazdagabb!

9. Utolsó napfelkelte

9/9

Ne zavarjon, hogy bontják a nagyszínpadot, ülj ki a tópartra, gyújts rá egy utolsó cigarettára, és nézd végig a napfelkeltét! Mire az apátság tornyaitól a parthoz ér a rózsaszínes-narancssárgás derengés, már csak az utolsó színpadon fog dübörögni a techno, benned pedig megérik az elhatározás, hogy jövő júliusban is ott leszel a Balaton Soundon!

Hasonló tartalmak

Admin mode