szabadidő

szerkesztés

10 budapesti futópálya, ha felvennéd a nyúlcipőt

Szerzők

  • Kovács Dávid

2019. 10. 11. 17:41

Már több alkalommal is szót ejtettünk róla, hogy szerintünk tavasszal és ősszel a legideálisabb elkezdeni futni, de a már rutinosabbak közül is sokan ezt a két évszakot kedvelik a legjobban. Az esős, szeles napokat leszámítva nincs csípős hideg, de az enyhébb napokon sem kell már az első métereken kapkodnunk a levegőt. Itt volt hát az ideje, hogy összegyűjtsük nektek a kedvenc rekortánborítású budapesti futópályáinkat Újpesttől Csepelig, így azok is találhatnak köztük alkalmas útvonalat, akik kímélnék az ízületeiket.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Bikás park

1/10

1119 Budapest, Bikás park

Több Infó

Címkék

A Bikás park nagyjából 800 méter hosszú futóköre Buda egyik legnépszerűbb útvonala, ami a park könnyű elérhetőségének is köszönhető. Bemelegítéshez vagy levezetéshez kiválóak a szabadtéri kondieszközök, de a parkban sportpályák is rendelkezésre állnak.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Feneketlen-tó

2/10

1114 Budapest, Frankfurt sétány

Több Infó

Címkék

Újbudán még egy helyszín akad, amely kedves a futók szívének, ez pedig a Feneketlen-tó, ráadásul street workout eszközök itt is rendelkezésre állnak, ha erősítenénk is.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Ferenc tér

3/10

1094 Budapest, Ferenc tér

Címkék

Ferencváros egyik leghangulatosabb terét 2016-ban újították fel, ekkor alakítottak itt ki rekortánborítású futópályát, amelyet azóta is előszeretettel használnak a környékbeliek. A bérházak és vendéglátóhelyek által övezett tér a város egyik legbiztonságosabb része, ahol futásra adhatjuk a fejünket.

Fotó: We Love Budapest

Holdudvar park

4/10

1032 Budapest, Ágoston utca 4.

Címkék

Óbuda közkedvelt parkja, a Holdudvar idén újult meg, ami nem csupán nagyobb játszóteret, street workout eszközöket, utcabútorokat és pingpongasztalokat jelent, hanem itt is gondoltak a futókra. Itt egy 450 méteres futókör öleli körül a parkot, klasszikus lakótelepi környezetben.

Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest

Margitsziget

5/10

1138 Budapest, Margitsziget

Több Infó

Címkék

Budapest zöld szívét valószínűleg senkinek sem kell bemutatnunk, mindazonáltal egy ilyen listából kihagyhatatlan a szigetet körbeölelő, több mint 5 km-es futópálya. A Margit és az Árpád híd irányából is könnyen elkezdhető kör mellett itt is érdemes kihasználni a sziget északi és déli felén is megtalálható szabadtéri kondiparkot.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Normafa

6/10

1121 Budapest, Normafa

Több Infó

Címkék

A Normafa nemcsak a főváros egyik legkedveltebb kirándulóhelye, hanem a sportolók számára is ideális helyszín a mozgásra. A Jánoshegyi úttól a kilátóig húzódó, 2040 méteres rekortánpálya azok számára lehet ideális, akik tiszta levegőben, a város zajától távolabb szeretnének hódolni a futás örömének.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Rákóczi Kert

7/10

1212 Budapest, Rákóczi tér 34.

Címkék

Csepelen a Rákóczi Kert lehet jó alternatíva, ahol a hatalmas park és játszótér mellett futóút is létesült a nemrégiben történt felújítás során. A körbekerített területet éjszakára bezárják, cserébe viszont napközben ingyenes WC, több ivókút és mindenekelőtt biztonság várja itt a futókat.

Fotó: Free Sport Parks / YouTube

Semsey Aladár park

8/10

1041 Budapest, Semsey Aladár park

Címkék

A IV. kerületben található Semsey Aladár park 2017-ben kapott kiépített, rekortán borítású futópályát. Újpest egyik legnagyobb parkjában több mint 340 méteres kör áll rendelkezésre, amely szinte végig fák árnyékában biztosítja az ízületkímélő futás lehetőségét.

Fotó: Sárközy György

Városmajor

9/10

1022 Budapest, Városmajor

Több Infó

Címkék

A Városmajorban található futókör nem csupán a környéken lakók számára lehet jó megoldás, de a Margitszigetet is tehermentesíti az 585 m hosszú és 140 cm széles pálya, melyet térfigyelő kamerák és lámpák is vigyáznak, hogy sötétedés után is biztonságosan lehessen itt futni. Az egyéb mozgásformák kedvelői számára itt is rendelkezésre állnak street workout eszközök is.

Fotó: György Sárközy

Gesztenyés kert

10/10

1124 Budapest, Gesztenyés kert

Címkék

A XII. kerületben található Gesztenyés kertben pár évvel ezelőtt adták át a 400 méter hosszú, gumiborítású futópályát, amelyen százméterenként felfestés is segíti a futókat. A burkolat vízáteresztő anyagból készült, így gyakorlatilag időjárástól függetlenül alkalmas sportolásra, de fagyok idején azért itt is legyünk óvatosak.

Hasonló tartalmak

Admin mode