éjszakai élet

szerkesztés

7 meccsnézős helyet ajánlunk a vasárnapi foci Eb-döntőre

Szerzők

2016. 07. 08. 17:47

Gyorsan elszaladt ez az egy hónap, vasárnap este az Európa-bajnokság utolsó mérkőzése, a Franciaország-Portugália finálé következik. A nagy közös meccsnézéshez ismét ajánlunk helyszíneket, ám ezúttal bizonyos szempontok alapján választottunk ki 7 ismert helyet.

Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest

Margitsziget

1/6

1138 Budapest, Margitsziget

Több infó

Címkék

Amíg válogatottunk versenyben volt, addig kvázi minden egyes magyar meccs kezdése előtt órákkal ki lehetett tenni a megtelt táblát a Margitszigeten. Nem véletlenül: a lelátók és a majd' tízezer szurkoló valódi stadionélményt kínált. A 144 négyzetméteres kivetítő jelenti a fő vonzerőt, plusz kortyolgathatsz nemzeti színű koktélokat és a döntő előtt különféle programokkal (teqball, dekázóverseny, Xbox) gyorsíthatod fel a várakozási időt. Fontos tudni, hogy a fizetés a fesztiválokról jól ismert kártyával történik. A csapolt sörök mellett az egyik szupermarket rendkívül olcsó dobozos sörét lehet többek között fogyasztani, illetve vásárolható egy ún. szurkolói csomag, mely sört és rágcsálnivalót kínál egy ezresnél kevesebbért.

Ilyen volt a magyar-osztrák a Futball-szigeten

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Dürer Kert

2/6

1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Több infó

A Nyulak szigetén tapasztaltakhoz képest jóval családiasabb hangulat és környezet vár a klasszikus kinti kerthelyiségben. A sört itt is baráti áron ihatod: már 390 forintért telecsapolják a korsódat. A Dürer Kertben közismerten kedves és közvetlen pultosok szolgálnak ki, maximum a néhány perces sorban állás okozhat kisebb kellemetlenséget. Ha éhesen érkezel, a klasszik burgert (1300 Ft) és a melegszendvicset (790 Ft) ajánljuk.

A Dürer Kert Facebook-eseménye

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Szabadság tér

3/6

1054 Budapest, Szabadság tér

Több infó

Címkék

Hosszú évek óta állandó kedvelt meccsnézős helyszín a Szabadság tér. Idén annyi a változás, hogy a füves placc mindkét oldalára raktak kivetítőt, így nem kell a népnek egy darab nagy képernyő előtt tobzódnia. Rendszeresen felhívják a figyelmet arra, hogy ne a környező boltokban vásároljuk a kísérő szettet, hanem a helyi standoknál fizessünk – a boltokhoz képest persze drágább ételért és italért. A 450 forintos sör azért nem vészes árkategória. WC-ből egy van tudomásunk szerint, a képernyőt néha eltakaró fából ellenben több is akad, a hangulat viszont hasonló a margitszigetihez.

Hivatalos oldal

Fotó: Az Akvárium Facebook-oldala

Akvárium Klub

4/6

1051 Budapest, Erzsébet tér 12.

Több infó

Nem árt tisztázni, hogy az Erzsébet téren, az Akváriumnál két helyet különböztetünk meg. Az egyik maga a szórakozóhely a megszokott 'lépcsős lelátójával', a másik a Fröccsterasz melletti bejáratnál megközelíthető szurkolói klub, ahonnan az M4 csatorna szokott a mérkőzések előtt bejelentkezni. Mi most az előbbivel foglalkozunk, ahol lehet, sőt kell asztalt foglalni. Kulturált a mosdó, ellenben az italárak magasabbak a fentebbi helyekhez képest. Ahogy a legtöbb helyre, ide sem lehet bevinni semmit, a bejáratnál biztonsági őrök vizsgálják át a táskákat. Időben érdemes foglalni, mert igen hamar betelik a terasz, ahonnan remekül rálátni a kivetítőre és kényelmesen el lehet férni.

Az Akvárium Facebook-eseménye

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Bálna Terasz

5/6

1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

Több infó

Címkék

Mind közül talán legszebb elhelyezkedésű meccsnézős pont a rakpart és a budai hegyek kínálta panorámájával. Az eddigi tapasztalatok alapján (legalábbis amikor nem a mieink játszottak) nincs itt hatalmas tömeg, ezáltal a pulthoz és a mosdókhoz is könnyen oda lehet férni. Naplementés DJ szett, kancsós koktélok és speciális Bálna Terasz Burger járul hozzá a felhasználói élményhez. Utóbbi egyébként egy egyedi fűszerezésű, házilag bekevert húspogácsa, worcester szósszal megbolondítva, kézműves buciban, amerikai recept alapján készített coleslaw salátával és steakburgonyával. A meccseket rattan székeken, Duna-parti könyöklőkön, kényelmes nyugágyakon is nézhetitek.

A Bálna Terasz Facebook-oldala

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

ZSIRÁF

6/6

1062 Budapest, Teréz körút 53.

Több infó

Új versenyző a Nyugati pályaudvar szomszédságából. Az Eiffel térre 30 négyzetméteres kivetítő és minőségi sörkínálat csábít be. Hatféle kézműves, nyolcféle csapolt sör és többfajta sörkoktél található az itallapon, az árakat megpróbálták mérsékelni: egy Zsiráf sör 490 Ft-ba kerül, egy üveg Invisible Bikini 990 Ft, egy Wheat Raddler pedig 980 Ft. Kiegészítő programként pingpongozni lehet. Asztalfoglalásokat csak a vasárnapi döntőre vesznek fel, amit személyesen lehet megtenni a helyszínen 16 órától a már megszokott minimum fogyasztásokkal: terasz/tribün 2.000.-/fő, VIP: 5.000.-/fő.

Panorámában felveszi a versenyt a Bálnával az Erzsébet híd lábánál található KIOSK előtti terasz. Plusz szolgáltatásként akár puha babzsákokból nézheted a kivetítőn a Griezmann-Ronaldo csatát, amennyiben vacsoráznál a meccset megelőzően, a grillételekből érdemes szemezgetni. Hűsítéshez a fröccsöket és a koktélokat javasoljuk.

A Terasz Budapest Facebook-oldala

Hasonló tartalmak

Admin mode