szabadidő

szerkesztés

7 hely, ahol jó napozni a városban

Szerzők

2016. 07. 04. 18:43

Kétség nem fér hozzá, hogy a legideálisabb a hullámokat, sirályokat és strandolókat hallgatva napozni, de a dolgos mindennapok rohanása és a tenger hiánya miatt ezt még a szerencsések is csak évi egy-két hétig élvezhetik. Marad tehát a hiánypótlás, az erkélyen megjelenő napsávban való sütkérezés, a strand, már ha szeretjük az efféle elfoglaltságot, illetve szintén a kiváltságosoknak a saját kertjük. Ha nem vagyunk annyira szégyellősek, akkor a városban is akadnak olyan zöld területek, napos pontok, ahol egy pokrócon, zenével a fülben szedhetjük magunkra a sötétebb tónust.

-

1/8

Amelyek elengedhetetlenek egy városi napozáshoz: napvédő termék, hiszen tévhit csupán, hogy csak vízparton éghetünk oda, tehát mindig legyen nálunk megfelelő naptej/napolaj. Vigyünk magunkkal pokrócot, strandtörölközőt és a parkok padjait ne foglaljuk el, a földre táborozzunk. Nem prüdéria, de nem biztos, hogy mindenki kíváncsi az éppen sülő testünkre és mi sem feltétlenül szeretnénk mindenkit beavatni a legeldugottabb tetoválásunk hollétébe. Mérjük fel tehát a helyzetet, mennyire vetkőzzünk neki az adott helyen. Összeállításunkban nem csak eldugott helyek szerepelnek. Parkokban, zöldterületeken nem kell tartanunk attól, hogy illetlenség a napozás, gondoljunk csak az angol közparkok napozóira vagy a Central Parkra. Vigyünk magunkkal folyadékot, egy jó könyvet, keresztrejtvényt és indulhat is a városi napozás!

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Szent István park

2/8

1137 Budapest, Szent István park

Több infó

Címkék

Újlipótváros legnagyobb és legkedveltebb parkja a családosok nagy kedvence, a környékről nagyon sokan járnak ide sétálni, futni, görkorcsolyázni, babakocsival sétálni és napozni is. A Duna közelsége miatt sosincs fülledt levegő, feltöltődés után pedig közel van a Babka egy limonádéra, a Moritz Eis pedig egy fagyira.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Feneketlen-tó

3/8

1114 Budapest, Frankfurt-sétány

Több infó

Címkék

A XI. kerület tava ugyan nevét cáfolja és 'csak' 4-5 méteres a mélysége, kedvelt relaxáló hely, hiszen természeti adottságai is kiválóak és könnyen megközelíthető. A tavon megfigyelhetjük a kacsákat, teknősöket, a parkban teniszezhetünk, futhatunk, de napozásra is remek, és ha ráérünk kivárni, gyönyörködhetünk az ott fészkelő szürke gémben is. Közelben a Budai Parkszínpadnál folytathatjuk a süttetést, 'intézményesített' kereteken belül, balkán grillételekkel.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Naplás-tó

4/8

1164 Budapest, Naplás-tó

Több infó

Címkék

Összeállításunk 'legeldugottabb' helyszíne a XVI. kerületben található Naplás-tó, ami jó időben horgásztóként működik, télen pedig, ha elég hideg van, korcsolyázni is lehet rajta. Az Örs Vezér tértől körülbelül egy óra alatt érjük el a tavat, mely partján nyugodtan napozhatnak a szemérmesebbek is. Sehol egy villamos, turistacsoport, csak jó levegő és panoráma, a várostól távolabb, de még mindig Budapesten.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Kopaszi-gát

5/8

1117 Budapest, Kopaszi gát

Több infó

Igazi népszerű napozóhely a Kopaszi, ami fekvéséből adódóan, ha az időjárás is kedvez, végig napos. Mivel természetes víz közelében vagyunk, nagymelegben is jár valamennyire a levegő. Ha piknikeznénk, a Fruskából pokócunkra is helyezhetjük a finomságokat.

Fotó: 8.kerulet.ittlakunk.hu

Orczy-kert

6/8

A VIII. kerület méltatlanul elfeledett parkja a Nagyvárad téri metrómegállótól 5 percnyire várja a pihenőket, a kalandparkba indulókat és természetesen a napozókat is. A nagyrét klassz választás, ha meguntuk a fekvést, érdemes körbejárni a tavat, ahol teknősök és vízimadarak élnek harmóniában. Megéri az Orczy-kertet választani, ha elkerülnénk a tömeget.

Fotó: Pákozdi Nóra - We Love Budapest

Margitsziget

7/8

1138 Budapest, Margitsziget

Több infó

Címkék

Szerencsések vagyunk, hogy egy ilyen gyönyörű szigetet találunk a város kellős közepén, ahol számos sportlehetőség közül válaszhatunk. A kutyások is előszeretettel járnak ide sétálni és talán ez a legnépszerűbb napozópont a városban, legtöbbször azt halljuk, hogy ide megy ki valaki D-vitaminért, futás után például. A közel 1 négyzetkilométernyi kiterjedésű szigeten mindenkinek megvan a kedvenc napozó/pihenő spotja: sokak a Margit-híd alatti nyúlványon ejtőznek, míg mások a kis- vagy a nagyrétet választják. A lombos fák miatt bármikor árnyékba húzódhatunk, ha sok volt a direkt fényből.

Fotó: Linanagy Instagram

Omszki-tó

8/8

Budakalászon, a 11-es útnál találjuk az Omszki-tavat, mely leginkább wakeboard centrumáról híres, továbbá arról, hogy bár illegális a bányatóban úszni, fürdeni, erre a budapesti strandolni vágyók ügyet sem vetnek. Ha nem is úszni, csak napozni és figyelni a bravúros boardosokat, kellemes helyszín az Omszki-tó partja.

Hasonló tartalmak

Admin mode