éjszakai élet

szerkesztés

5 új terasz, ahol jól csúszik a fröccs

Szerzők

2015. 08. 28. 2:00

Augusztus ellenére még mindig sok teljesen új terasz, kerthelyiség debütál a városban. Mivel a hét második felében már délután 6-tól úgy kell vadászni árnyas, hangulatos helyekért, nem csodálkozunk ezen a jelenségen. Bejártuk hát a várost, hogy leteszteljük az újoncokat.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Gellért Söröző & Brasserie

1/5

Címkék

A város egyik legrégebbi sörözője megrázta magát és dacolván a szálloda homlokzati pompájával, egy modern, lazább találkozóhellyé vált. A konyhát Frideczky András vezeti, a fogások pedig többnyire klasszikus magyarosak, modern beütéssel . A teraszról remek a kilátás mind a hotelre, mint a Dunára, sőt még a Szabadság-szoborra is rálátni néhány asztaltól. Programjaikkal az egész hetet lefedik: a csütörtöki 'ladies night' keretein belül 2 órán keresztül az előre befizetett 2490 forintért annyi long drinket, fröccsöt, sört (a megadott borokból, sörökből) és limonádét ihatunk, ami csak belénk fér. Valamint a 'rock & grill' fantázianevű pénteki sztori sem hangzik rosszul, mely éppen azt takarja, amire asszociálunk: grill húsok, mellé pedig füstös élő rockzene.


Borok: 340 forint/dl-től
Sörök: 500 forint/0,5 l-től Gellért Söröző & Brasserie
Facebook

Cím: 1111 Budapest, Szent Gellért tér 1.

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Bálna Terasz

2/5

1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

Több infó

Címkék

Nehezen indult be a Bálna, ám a szerencsétlenül pozicionált bicikliút ellenére a naplementék közel telt házasak lettek a Duna-oldali sétányon. Az egyik legújabb versenyző a Bálna Terasz, mely egyszerre két közönséget is szeretne megcélozni. Egyrészt a munkából érkező arcokat, akik szívesen fröccsöznének egyet, másrészt azokat, akik a hétvégi techno bulik helyett a könnyedebb szórakozásra vágynak. Elindult egy akusztikus tematikájú est is, illetve a szerdai DJ-szetteket külön a naplementére hangolják. A kellemes hangulatvilágítás nem csak a Szabadság híd miatt adott, az italok választéka is rendben van. Mi a „vödrös' ajánlatokra mentünk rá: van egy kis fesztiválos beütés és melegben kár 2 decikkel vesződni. Limonádé és a Beary's nevű hűsítő is kapható ebben a formátumban. Igazán megéri a látványért és a kellemes zenéért hátrahagyni a Gozsdut.

Borok: 300 forint / dl-től
Sörök: 600 forint / 0,5 l -től

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Filo Bar

3/5

1072 Budapest, Dob utca 32.

Címkék

Egyéves születésnapja alkalmából egy körülbelül 35 fő befogadására alkalmas kerthelyiséggel erősített rá a Filo Bar arra a vonalra, mely nem kíván beépülni a romkocsmák közé. Ahogy a belső térben, úgy kint is átgondolt a dizájn, nincsenek raklapok, nagymamától elcsórt kacatok. Sötétedés után mutatja leghangulatosabb arcát, ugyanis sejtelmesek a fények és az árnyas fától klassz búvóhellyé válnak a hátsó asztalok. Első randira szerintünk kiváló választás lehet. Valahogy az idő is lassul, és attól sem kell tartanunk náluk, hogy holland legénybúcsúsok MMA ketrecnek használják majd a kerítést. Nem ezt a közönséget vonzza a frissen nyitott terasz, ami üdítő, stabil pontja lehet a Dob utcának.

Borok: 330 forint / dl-től Sörök: 450 forint / 0,5 l-től

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Sirály Sétány

4/5

Címkék

A MOM Park és a Gesztenyéskert közötti sétány az elmúlt hetekben egyre népszerűbbé vált, mind a családosok, mind a biciklivel érkező fiatalok körében. Budán kevesebb az efféle találkozóhely, a Sirály Sétányon pedig sok kikapcsolódási lehetőségünk van. Könyvvásár, akusztikus koncertek, napozás, kertmozizás. Aperol Garden néven nyílt fröccsös-koktélos teraszuk is, továbbá a túloldalon találjuk a Larus étterem nyári teraszát is. Az egész sétány egybefüggő közösségi tér, mely tágas és már most jól kihasznált.

Borok: 450 forint / dl-től Sörök: 550 forint / 0,5 l-től Sirály Sétány
Facebook
Cím: 1124 Budapest, Sirály utca

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Új Budai Parkszínpad

5/5

1113 Budapest, Tas vezér utca 7-11.

Több infó

Címkék

Jobb sorsra volt érdemes a Budai Parkszínpad, hiszen csaknem 10 éve várta szomorúan, hogy ismét menő találkozóhellyé, koncerthelyszínné váljon. A Feneketlen-tó környéke mindig kellemes hely volt, ám hiányzott egy nagyobb volumenű, fix találkozópont. 2015-re szerencsére elkészült, s idén nyáron ismét telt házzal üzemel az 1958-ban épült rendezvényhelyszín. Erős a fröccskínálat, és természetesen étel is dukál a frissítőhöz, ami a Parkszínpadon a balkáni konyha kedvenceit jelenti. A zenészárokbólé homokozót csináltak, így gyerekkel is megtalálhatjuk a számításainkat, de a négylábúakat is szívesen látják.

Hasonló tartalmak

Admin mode