gasztró

5 napsütéses budapesti ebéd – teraszokon, kertekben

Szerzők

 • Pákozdi Nóra

2019. 06. 05. 17:32

Hiába a mostohább időjárás, június van, annál jobb, minél több időt töltünk a szabadban. Akik kerttel, vagy legalább erkéllyel, terasszal rendelkeznek, előnnyel indulnak, de pár órára teremthetünk magunknak nyugodt, zöldövezeti légkört, amellett, hogy ebédelünk egy jót. Annak örülnénk a legjobban, ha még több budai és pesti külkerületi vendéglőbe járhatnánk. Válogatásunkban azért találunk ilyet is, zuglói kertet és belvárosi teraszt is. Külön feltüntetvén a hétköznapi ebédmenü lehetőségeket (ha van ilyen), öt éttermet ajánlunk.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Gléda Vendéglő

1/5

1037 Budapest, Mikoviny utca 2.

Címkék

A 2018-as év egyik kedvenc étteremnyitása volt számunkra az óbudai Glédáé. Kicsit feljebbkaptatva, de csupán 3 megállónyira, 3 perces kocsiútra a Kolosy tértől, egy sportkomplexum mellett találjuk az éttermet. A Gléda szeretné visszhozni a környéken élők és a messzebbről érkezők életébe azt, hogy milyen is egy családias vendéglő hangulata, konyhája, filozófiája. A családias már csak azért is szó szerint értendő, mert sűrűn előfordul, hogy a pályán a két tulajdonos család dolgozik: az üzletvezető és felesége, valamint a séf úr és felesége.

Kerekes Sándos már „régi motoros” a szakmában és kialakult stílusa van, amit mi nagyon szeretünk: háziasan, ízgazdagon főz, különösebb „újragondolások" nélkül, mégis modern technológiákkal és szép alapanyagokkal. Sokkal többet kapunk, mint egy fényét vesztett „kiskockásnál”, akár ízben, akár tálalásban, de ugyanolyan nagy szeretettel várnak üzleti ebédre hétköznap, öltönyben, mint ahogy hétvégén, farmerban, pólóban – a szombati főzést elkerülvén, együtt a családdal. Nagyon jól bánnak a húsokkal, kár lenne kihagyni leveseiket és a desszertek terén sem ért még minket csalódás.

 • Ebédajánlat: minden hétköznap 11:30-15:00, 2 fogás 2200 forint, 3 fogás 2600 forint
 • Ebéd mellett à la carte: elérhető
 • Amit jó szívvel ajánlunk: 24 hónapig érlelt mangalicasonka-tál (3500 forint), gyöngytyúkleves óriás kacsamáj gombóccal (1800 forint), szürkeharcsapaprikás, pirított házi csuszával, mangalicapörccel  (4200 forint) 

Fotó: A Kert Bisztró

A Kert Bisztró

2/5

1146 Budapest, Thököly út 57/b

Több infó

Címkék

Igazi kis gyöngyszem a Kert Bisztró Zuglóban, hiszen tudvalévő, hogy már rég nem dúskál a környék olyan vendéglőkben, mint ahogy azt tette a múltban, amilyen például a századelőn lehetett a Stefánia. Búslakodni kár, a környéken lakóknak és belvárosiaknak egyaránt ajánlott a hely, hiszen egy gyönyörű kertben, rózsalugas mellett költhetjük el akár az ebédet is, hétköznapokon és hétvégén is. Nem kell sietni, a hangulat és a szerviz is marasztaló, ahogy gasztronómiailag is sokat fejlődtek, fejlődnek. A megnevezés nem véletlen, konyhájuk bisztró jellegű, méghozzzá nemzetközi, ugyanúgy kínálnak hummuszt, mint például lasagnét, thai levest, vagy ropogós malaccsülköt. Hétköznap esténként és egész hétvégén BBQ fogások közül is válogathatunk.

 • Ebédajánlat: minden hétköznap 11:30-15:00 között, 2 fogás 1950 forint, 2 fogás + limonádé 2250 forint, 3 fogás + limonádé 2550 forint
 • Ebéd mellett à la carte: elérhető
 • Amit jó szívvel ajánlunk: klasszikus bélszíntatár (2450 forint), gyömbéres mézes sárgarépaleves tárkonyos túrógombóccal (1450 forint), paella (3950 forint), lazacburger (4500 forint)

Fotó: Haris Park

Bobo Restaurant

3/5

1022 Budapest, Marczibányi tér 6.

Címkék

Nem kis meglepetés ért minket 2019 tavaszán, mikor beléptünk a Marczibányi téri Haris Parkba. Történelem találkozik a jelennel, rendezvényhelyszín és elegáns bár mellett egy étterem is megfér, mely az egykori Budai Polgári Lövész Társaság épületében, valamint a kertben, ami tényleg inkább park, mérete, ősfái és buja, telepített növényzete miatt. A régi, monarchiabéli konyhát szeretnék megmutatni budai környezetben, nagy tapasztalattal a hátuk mögött, egy alapvetően családi vállalkozás keretein belül. A Bobo Restaurant elegáns kandallója és pávamotívumai mellett is klassz ebédelni, de a nyári szezonban abszolút a parkba kívánkozik a gyors üzleti ebéd és a ráérősebb baráti is. Két irányvonalat kevernek: egyrészt klasszikusokat főznek, kortársan kivitelezve, másrészt a szofisztikáltabb vonalat is becsempészték étlapjukra.

 • Ebédre à la carte: nincs kifejezetten ebédmenüjük, à la carte választhatunk 15:00 óráig, utána szervizszünetet tartanak 18:00-ig, hétvégéken is
 • Amit jó szívvel ajánlunk: szarvasraguleves (2300 forint), paprikás csirke speclivel (3900 forint), marhapofapörkölt sült knédlivel (4200 forint), vajban sült borjúbécsi klasszikus burgonyasalátával (4800 forint), hideg túrógombóc, tejfölfagyi (2100 forint)

Fotó: Larus Étterem

Larus Étterem

4/5

1124 Budapest, Csörsz utca 18/B

Több infó

Címkék

A Gesztenyés kertben találjuk a Larus Éttermet, mely sokak fejében rendezvényközpontként él elsősorban, de mi mindig odafigyeltünk kiemelkedő gasztronómiájukra, Várvizi Péter innovatív, profi konyhájára, ahol a kreativitás nem csak a nagy húsételekre korlátozódik, hanem vegetáriánus opciókban és az édességekben is az élvonalba tartoznak. A Sas-hegy lábánál már tavasztól kizöltül a táj, teraszukról még szőlőtőkékre is nézhetünk, a közeli BAH-csomópont zaját pedig madárcsicsergés és gyerekzsivaj váltja fel. Családi étterem, ahol nemcsak hétköznapokon kínálnak kifejezett ebédmenüt, hanem hétvégén is, így nem csak az üzletembereknek kedveznek, hanem azonak a családoknak is, ahol kedvelt program a hétvégi éttermezés, vendéglőzés. Nem utolsósorban pedig a fennttartható vendéglátóhelyek közé tartoznak, környezettudatosan vezetik az éttermet, amennyire csak tudják.

 • Ebédajánlat: minden hétköznap 12:00-15:00 között, 3 fogás 3800 forint, hétvégi családi ebéd 3 fogás 4500 forint, gyermek menü 3 fogás (12 évig) 2500 forint
 • Ebéd mellett à la carte: elérhető
 • Amit jó szívvel ajánlunk: Kacsahúsos consommé, gyömbéres pak-choi-jal (2350 forint), Kacsamájterrine "hamuba" forgatva, szedres, tárkonyos, vörösboros céklával (3850 forint), Zsályás borjúszűz füstölt kenyér-jus-vel, pirított zöldségekkel (6950 forint), Peru blanco 72% (Rózsavölgyi Csokoládé) csokoládétorta, ananásszal és kakaóbabtöretes ropogóssal (1950 forint)

Fotó: Monk's

Monk’s Bistrot

5/5

1052 Budapest, Piarista köz 1.

Több infó

Címkék

Volt, hogy a múltban éppen ebédidőben tapasztaltunk hiányosságokat, de egy ideje stabil és ár-érték arányban igazán kedvező a Monk's, ami kivételesen hangulatos helyen lévő terasza miatt is jó választás. A Piarista köz áthaladóit éppúgy figyelhetjük, mint ahogy az Erzsébet hídra is rálátunk -–egy verőfényes napon tényleg jó náluk időzni. Választékuk a nemzetközi bisztrókonyha vonalat erősíti, minél több helyi alapanyaggal, színnel, formával, textúrával. Ha kíváncsi típusok vagyunk, akkor akár egy kis időre be is mehetünk a vendégtérbe, ahonnan figyelemmel kísérhetjük az ebédünk elkészültét is – mivel a látványkonyhás éttermeket erősíti a Monk's Bistrot.

 • Ebédjánlat: minden hétköznap 12:00-15:00-ig, 3 fogás 2780 forint
 • Ebéd mellett à la carte: elérhető
 • Amit jó szívvel ajánlunk: spenótleves, aquadella, fürjtojás (2480 forint), Borjúcarpaccio, édesburgonya, vérnarancs, tárkony (3580 forint), Mangalicatarja, káposzta, tejföl, kakukkfű (4580 forint), Áfonya, tejcsokoládé, mandula, citromfű (2180 forint)

Hasonló tartalmak