gasztró

szerkesztés

5 friss és klassz villásreggeli hétköznapra és hétvégére

Szerzők

  • Pákozdi Nóra

2017. 05. 29. 19:34

Külföldről indult útjára a "brunch" őrület, s ez leginkább hétvégén ült gazdag kései villásreggeliket jelent. A pontos definíciótól most kicsit elrugaszkodván, a klasszikusabb budapesti reggelizőhelyeken és kávézókon túlmutatva, olyan helyek nagyszabású reggeli lehetőségeit mutatjuk be, ahol nemrégiben vezették be ezt az opciót. A bőséges reggelik egyedül is élvezetesek, de mi az evés örömét társasági eseményként is szeretjük megosztani. Ahogy a fogásokat is: egy falat kolbász innen, egy falat omlett onnan és mindezt le lehet fojtani egy szelet pitével is. Ezeken a helyeken meg pláne!

Update: legfrissebb reggelis összeállításunk itt található!

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Mazel Tov

1/5

1074 Budapest, Akácfa utca 47.

Több Infó

Mazel Tov fennállása óta érdekes és értékes pontja a VII. kerületnek. Remek élő zenés koncertjeik alatt mindig jólesik egy izraeli fogás és egy pohár bor, és ahogy már többször megírtuk, romantikában is élen járnak, valamint a kert hangulata sem utolsó: egyszerűen maradásra bír, és egyedülálló az atmoszférája. A közelmúltban brunch lehetőséggel erősítettek, mely szombaton és vasárnap érhető el, 10:00 - 13:00 óráig. Nem hazudtolták meg magukat: közel-keleti finomságok is kaphatók, úgy, mint például a hummusz, melyet ropogós zöldséghasábokkal fogyaszthatunk, de olyan népszerű fogásokkal is készülnek, mint a lazacos bagel, az Eggs Florentine, mely spenóttal készülő buggyantott tojást takar, sőt, erdei bogyós gyümölcsökkel teszik izgalmassá az édes french toastot.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

TÁBLA Natural Wine Bar and Shop

2/5

1074 Budapest, Dohány utca 29.

Több Infó

Címkék

A TÁBLA az egyik legszuperebb ebédmenüzős hely, minden elfogultság nélkül. Fehér Gábor és csapata a kifinomult gasztronómiáról híresek, s az Esca kis testvéreként életre hívott TÁBLA fantáziadús szereplője lett a budapesti 'menüzős' helyeknek. Április óta immár reggeliért is mehetünk hozzájuk, minden hétköznap 7:30-tól 11:00-ig reggeli fogások közül válogathatunk a tábláról. Egészen egyszerű tojásos fogások is elérhetőek, idényszerű csavarral, például tojásrántotta friss gombával és sajttal, vagy éppen spárgával. Nagyon klassz a croque monsieur-jük, mely olvasztott sajtkabátban érkezik. Virslis/kolbászos fogásokat is kínálnak, de találunk olyan sajtközpontú fogást is, mint például a cserépedényben sült camembert paradicsompestóval, pirítóssal. Édes péksütikkel is készülnek a reggeli időszakban.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Fekete Kutya

3/5

1074 Budapest, Dob utca 31.

Több Infó

Címkék

Fekete Kutya egy ideje több, mint bohém kis söröző/borozó, ahol finom tapasokat készítenek. Tavasszal új lendülettel úgy döntöttek, hogy még nagyobb hangsúlyt fektetnek az ebédeltetésre, és a reggelit is felvették a repertoárba. Ez azért jó hír, mert házias és ízletes vonalon mozognak, s hiába apró a konyha, a fantáziájuk határtalan. Éppen annyit adnak a futó trendekre, amitől nem lesz erőltetett a reggeli felhozatal, s már bevált őstermelőkkel dolgoznak az alapanyagok tekintetében. Erős balatoni kötődésük miatt hamarosan néhány zöldség és alapanyag az északi partról érkezik majd, ahol kis gazdaságban nevelik őket. A lágy krumplis spanyol tojásétel, a tortilla és a megszokott szendvicseik is elérhetőek reggelire, melyek közül kiemelnénk a Húsvét örök névre hallgatót, melyben füstölt csülök, tojás, mustár, torma, lilahagymalekvár parádézik. Mazsolás kalácsuk és napi süteményeik zárhatják a reggelit.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Flat White Kitchen

4/5

1037 Budapest, Szépvölgyi út 15.

Több Infó

Címkék

Nagyon kellett már Óbudára, a Szépvölgyi útra egy színvonalas és jó választékkal bíró hely. Ilyen lett a Flat White, ami hat jó barát közös projektje. A világos és fiatalos térben akár hintákon is megihatjuk a napindító smoothie-t és jó geg, hogy a belső tér padlója műfüves borítást kapott. Mindennap 8:00-tól 16:00-ig rendelhetjük a reggeli fogásokat, melyeknél gyakran találkozunk laktóz- vagy gluténmentes kreációkkal is. Az ő bundás kenyerük muffinformában sül olaj helyett, és friss tejföl, valamint egy ropogós 'baconzászló' kerül rá, továbbá reggeli burgert is kínálnak, ami leginkább az angolszász területekről ismert tojásos muffinnal áll rokonságban. A kávé a specialty vonalat képviseli, és egészséges reggelijeik – mint például a kókusztejes zabkása – szintén jó opciók lehetnek.

Fotó: Hilda

Hilda (Bezárt)

5/5

1051 Budapest, Nádor utca 5.

Címkék

Hildánál a Nádor utcában nemcsak hogy boldog csirkék forognak a rotisserie-ben, de a délutánba nyúló ízletes reggelik miatt is érdemes ide érkezni. Az ő reggeli konyhájuk abszolút követi a trendeket, de mindemellett a fűszeres-magyaros vonal is érződik egyes fogásokon. Bár különleges az enteriőr, teraszuk fekvése elég szerencsés, tehát nagyon meleg napokon sem forrósodunk fel kis asztalaiknál. Figyelnek a szezonalitásra, így tojásos ételeikbe – mint például az omlett is –idényzöldségeket csempésznek. Rendben van a buggyantott tojásuk, mely szabadtartású csirkék almából érkezik az étterembe. A reggeli kolbász kacsából készül, malacsültes szendvicsük kicsit nehezebb, de annál finomabb reggeli lehet, és érdemes a ház melegszendvicsét is megkóstolni, mely tépett füstölt kacsahússal készül. Mindennap 09:00-17:00-ig reggelizhetünk a Hildában.

Hasonló tartalmak

Admin mode