éjszakai élet

5+1 budapesti rooftop bár szuper panorámával

Szerzők

  • Pákozdi Nóra

2017. 07. 11. 16:46

Szerencsére már Budapestnek sem kell szerénykednie, ha rooftop bárokról beszélünk, hiszen jó pár "halandó" számára is megközelíthető tetőteraszt ismerünk. Van közöttük fiatalos bár, szálloda tetején található luxusközeg, elitebb vendégekre specializálódott bor- és koktélbár és undergroundabb szórakozóhely tetőterasza is. Mindegyik jelenleg üzemelő helyről más és más perspektívában szemlélhetjük a fővárost, a nevezetességeket, míves kupolákat vagy éppen rejtett privát teraszokat. Megmutatjuk, honnan milyen a kilátás és mire számíthatunk árkategóriában, gasztronómiailag és hangulat tekintetében.

Fotó: We Love Budapest

360 Bar

1/6

1061 Budapest, Andrássy út 39.

Több infó

Címkék

Nem fér hozzá kétség, hogy a kilátásra rímelő névvel ellátott 360 Bar körpanorámájának láttára mindenkinek leesik az álla. Beszállunk a liftbe, az egykori Párisi Áruház legfelsőbb emeletén kinyílnak az ajtók, és percek kellenek, míg felocsúdunk a felhőkig érő budapesti kupolák miatt. Egyetlen egy hátrányt tudunk a kontójára írni, és ez az, hogy kicsit szeles –

ha 'odalent' éppen kellemes, akkor fent sokszor tornádónak érezzük. Jók a limonádék, széles a népszerűbb koktélok választéka, enni is tudunk, és tényleg páratlan a látvány. Pláne esteledés idején, amikor a budai hegyek mögött alábukik a nap. Egyszer egy kezdődő vihart is végignéztünk felülről, és hatalmas élmény volt a körpanorámás villámlás.

Kilátás: 5/5Árszínvonal:
3/5
Tipp:

kapjunk el egy daytime bulit náluk

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

St. Andrea Wine & Skybar

2/6

1052 Budapest, Váci utca 1.

Több infó

A St. Andrea luxuskategóriás teraszának nyitására már régóta vártunk, aztán szerencsére az igazi nyár indulására ők is beüzemelték a liftet, ami a Vörösmarty térről egyenesen az V. kerület felé repít. Két különböző panorámát nyújtó kör alakú teraszt használhatunk, melyek közül az egyik a Bazilika és a Budapest Eye felé néz, míg a másikról a Citadellát és a Gellért-hegyet figyelhetjük meg. A St. Andrea Eiffel palotából megismert top gasztronómiájából egy cikkelyt ide is átültettek, gyakorlatilag fine dining barfood formájában. A fókusz leginkább a borászat szép tételeire és a világszínvonalú koktélválasztékra összpontosul. Különleges alkalmakra kitalált hely, mely teljesen zárható vendégtere miatt télen is opció lesz majd úgy, hogy csupán egy üvegablak választ el a hófödte budapesti tetőktől.Kilátás: 4/5

Árszínvonal:
5/5

Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest

Corvin Club (Bezárt)

3/6

1085 Budapest, Blaha Lujza tér 1-2.

Több infó

Címkék

Az egykor Corvin Tető néven futó, több reneszánszt is megélő klub tetőterasza volt talán az első olyan, ahonnan különlegesebb perspektívából kémlelhettük a várost. Persze akkor még nem volt ekkora keletje a műfajnak, és ezt a trendet nem is különösebben erőltetik, egyszerűen csak ki lehet ülni a Blaha Lujza tér fölé és élvezni a magasságot. Sok kertmozis opciót kínálnak, anno a BalconyTV is forgatott itt, nem drágább a sör, mint odalent, és hangulatot teremtenek a világító Skybar betűk és a kis neonemberek is. Semmi túlhúzás vagy divathóbort, régóta vár és még sokáig marad is. Mozizni tényleg szuperhangulatos náluk.

Kilátás: 3/5
Árszínvonal: 2/5

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

High Note SkyBar

4/6

1051 Budapest, Hercegprímás utca 5.

Több infó

Címkék

Annak az Aria Hotelnek a tetején találjuk a High Note SkyBart, melyet a közelmúltban a Világ Legjobb Szállodájává választottak meg. A hotel legfelső emeletére érdemes asztalt foglalni, mert nekünk kellett már csalódni úgy, hogy csak spontán indultunk fel hozzájuk egy limonádéra. A Bazilika kupolájának közelsége gyakorlatilag lélegzetelállító, ilyen szögből nem sűrűn láthatjuk ezt az épületet. Nem is olyan régen kicsit csavartak egyet a tetőterasz gasztronómiai koncepcióján, és 100%-osan összehangolták a koktélbárt, a Gerbeaud-csoport szakmai támogatását élvező cukrászatot és a konyhát. Ami az ízeket illeti: nem zárkóznak el az extremitásoktól.
Kilátás: 4/5
Árszínvonal:
4/5

Fotó: President Hotel

Intermezzo Restaurant & Roof Terrace

5/6

1054 Budapest, Hold utca 3.

Több infó

A Hold utcában találjuk a President Hotelt, mely régebben azért volt fontos beszédtéma, mert helikopterek landolhattak a tetején egy hivatalos leszállópálya miatt. Ma már jógaórák, vacsorák és leánybúcsúk színhelyeként tekintünk rá. A hotel recepcióján kapunk egy kártyát, ezzel az 5. emeletig megyünk, majd átszállás, és kikötünk a teraszon, ahol a koktélok, fröccsök várnak a színes égők alatt. A Parlamentet egészen közelről szemlélhetjük és az Államkincstár épületének tetejének csodaszép Zsolnay majolikái is különleges látványt nyújtanak például naplementében.Kilátás: 5/5

Árszínvonal:
4/5

Hotel Rum rooftop

6/6

Emlékszünk még a Kecskeméti utca Tip Top bárjára? Úgy tűnt, hogy 1001 lépcső vezetett fel oda, megérkezéskor még a legedzettebb szörfös fiúk is percekig szusszantak, viszont egy korszak Budapestjét határozta meg ez a tetőterasz. Kicsit olyan volt, mintha egy barátunk lakása olyan házban lett volna, ahová szabad feljárás van a tetőre. Sok vendéglátóhely volt az épületben már, de egy ideje a Hotel Rum és az Urban Tiger kap helyet itt. Tavaly is rebesgették, hogy készül a tetőterasz, s idén is sok városi sugdolózás témája, hogy négyévszakos, zárható rooftop bar nyit hamarosan. Alig várjuk!

Hasonló tartalmak