gasztró

4 szuper budapesti ebédmenü nyomában

Szerzők

  • Pákozdi Nóra

2016. 09. 30. 12:48

Hiába a reggeli, vagy éppen vacsora trendek, a magyar ember fő étkezése az ebéd, ami azoknak, akik szeretik a hasukat, maga lehet egy unalmas, monoton hétköznap csúcspontja. A fővárosi ebédeket több kategóriára is oszthatjuk, mi most az 1500 forintos határ fölé lőttünk és négy helyen jártunk kifinomultabb menükért. Szimpatikus, hogy a legtöbb esetben az alapanyagokat a déli menühöz/üzleti ebédhez nem különítik el az à la carte minőségi hozzávalóitól. Jó szívvel ajánljuk mind a négy helyet, hétköznap délben is.

Update: 2017-es, azóta frissített cikkünk a legjobb ebédmenüs helyekről itt található!

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

La Perle Noire Étterem and Lounge

1/3

1063 Budapest, Andrássy út 111.

Több infó

Címkék

Az Andrássy úti

étterem nem csak kellemes kertje miatt népszerű: Koncz László konyhája elegánsan ötvözi a magyaros ízeket és alapanyagokat a francia gasztronómiával. Ez egy olyan érthető és szerethető együttállás, ami a Michelin Guide és a Gault & Millau kalauz is elismert már. Körülbelül fél éve döntöttek úgy, hogy lokációjuk miatt is beszállnak az üzleti ebédeltetésbe, hiszen mind az étteremhez tartozó szállodából, mind a közeli irodákból/nagykövetségekről sokan vágynak szofisztikáltabb ebédekre, melyek hetente változnak. Mielőtt érkezne a menüsor, egy kenyérválogatást szervíroznak, finom francia vajjal, ám vigyázni kell a fogyasztással, mert válogatásunk egyik legbőségesebb ebédjéről beszélünk. Előételképp avokádós lazac ceviche érkezett, roppanós salátaválogatással. A heti menüre a gulyásleves is felkerült – ízekben hagyományos, ám mégis újító gazdag fogásról beszélünk. A háromféle főétel közül mi a mustáros sertésoldas sült padlizsánnal és párolt káposztával-t, a kardhal steaket 'paprikás krumplival', cornichon-nal fogásokat zártuk a szívünkbe leginkább. A tálalás szerintük egyszerűbb sokkal az à

la carte kínálatuknál, de így is különleges tányérokat kaptunk. A konyakos meggyraguval kínált csokitorta igazi édes-savasra építő desszert volt, míg a gesztenyefelfújt créme fraiche fagyival abszolút őszi ízvilágú édesség.

Mikor: Minden hétköznap 12:00-15:00 között
Mennyiért: 2 fogás 2900 forint, 3 fogás 3900 forint
Miért:

emberes adagok, igényes fogások
Extra:

kenyérválogatás, egy pohár limonádé

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

TÁBLA

2/3

1074 Budapest, Dohány utca 29.

Több infó

Címkék

Fehér Gábor
Escája
a VII. kerület

egyik nagy kedvencévé vált, mi is folyamatosan figyeljük, hogy mi a helyzet a házuk táján. Bár nyitáskor kínáltak ebédmenüt, aztán ezt felváltották az Escás

vacsorák, így délidőben le kellett mondani a Dohány utcai studióétteremről. 2016 szeptember elején azonban kis tesót nyitottak a már befutott és tapasztalt koncepciónak, TÁBLA néven. A névválasztás arra a táblára céloz, melyre minden nap felkerülnek az aktuális ebédek. Az enteriőr otthonos-skandinávos, a hófehér-fekete-fa hármasára épít. Ebédidőben 3-4-féle előétel, 3-féle főétel és 2-féle desszert közül választhatunk, ezek pedig sűrűn cserélődnek, alapanyagok függvényében. Első TÁBLÁS ebédünk egyik kedvence a makrélakrém volt, de az első sütőtökből készült krémleves is nagy benyomást tett ránk. Rizottóban is nagyon eltalálják az ízt és az állagot, továbbá a thai sertésoldalas is említésre méltó. A menü tényleg Gábor aznapi piacolásának legjobbjait vonultatja fel. Desszert-ügyben sincs probléma, a fagyik és a különböző piték is jól esnek a TÁBLA tálalásában. Érdemes figyelni a Facebookot a napi aktualitások miatt.

Mikor: Minden hétköznap 11:30 - 15:00
Mennyiért:

2 fogás 1200 forinttól, 3 fogás 3000 forintig
Miért:

fiatalos atmoszféra, izgalmas ízek
Extra:

fine dining, de mégsem

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

ZONA

3/3

1013 Budapest, Lánchíd utca 7-9.

Több infó

Címkék

2016 nyarán vezették be a ZONA-ban a 'quick lunch' névre keresztelt ebédmenüt,

mely heti szinten változik, Kovács Levente séf vezényletében. A Lánchíd

utca
i étterem nem véletlenül hívja ebéd ajánlatát gyorsnak, céljuk, hogy ha valakinek például egy órás szünete van csak, úgy is jót tudjon enni, dinamikus szervizzel és kiadós fogásokkal. Amíg még a jó idő megengedi, a teraszon is lehet ebédelni, de a ZONA enteriőrjének atmoszférája mindig is annyira kozmopolita volt és maradt is, hogy mindenki jól érezheti magát étkezés közben. A menün mindig találunk kétféle előételt, valamint levest is, főételek közül 3 kerül fel hetente és természetesen desszertet is választhatunk. A vörös tonhal japán salsával és füstölt burgonyával, az étkezésünk kedvence lett, főételek közül pedig a konfit kacsacomb narancsos puliszkával és paprika mártással érkezett, valamint a kukoricapehely bundába forgatott csirkemell pestóval és sajtos burgonyapürével is ízletes, érthető fogás volt, amit szívesen fogyasztunk ebédre. Csokoládés-mandulás brownie-juk után már kávét sem kíván az ember, a csokoládé jócskán felpörget.

Mikor: Minden hétköznap 12:00 - 15:30
Mennyiért: 2 fogás 2290/2990 forint 3 fogás 3290 forint
Miért: magyaros ízekért és különlegességekért is mehetünk, igazán gyorsak
Extra:

egészen 15:30-ig ebédelhetünk náluk

Hasonló tartalmak