shopping

szerkesztés

3 online platform, ha hiányoznak a magyar tervezők és designerek munkái

Szerzők

  • We Love Budapest

2020. 11. 19. 13:25

Nemcsak a koronavírus idején, békeidőkben is hasznosak lehetnek azok az oldalak, ahol egy helyen megtaláljuk a fontosabb vagy még kevésbé ismert magyar márkákat.

Fotó: Gámán Zsuzsa

Wamp helyett Designer Webshop

1/3

Sajnos a koronavírus miatt az idei karácsonyi WAMP Design vásárok is elmaradnak, ami azért is kár, mert itt még kvázi megfizethető áron juthattunk hozzá magyar kézműves termékekhez, szerezhettünk be egyedi ajándékokat (vagy legalább legeltethettük a szemünket a szép portékákon). Viszont elindult az online alternatíva, a régóta tervezett Designerwebshop, magyar tervezők ruháinak, ékszereinek és dekorációs termékeinek a lelőhelye.

WEB 

Fotó: Perecz Melinda

TERIKE from Budapest

2/3

Az alapítók azért választották a TERIKE from Budapest nevet, mert korábban gyakran előfordult, hogy varrónőként aposztrofálta őket a környezetük. A Terike azokat tehetséges divattervezőket emeli ki, akik hallgatóként és pályakezdőként kevés lehetőséget és figyelmet kapnak a magyar divatszcénában, és anyagi támogatás híján csak a közösségi médiában tudják bemutatni aktuális projektjeiket. 26 ifjú tervező munkáit és portfólióját lehet megtekinteni az oldalon, és felvenni velük a kapcsolatot. A tervezőkön kívül olyan, ellentmondásos témákat feszegető, elgondolkodtató magazinos is tartalmak is elérhetőek itt, mint bőr és a műbőr/vegán bőr kérdése, a divatbemutatók digitális térbe helyezése, vagy hogyan változott meg a kulisszák mögött a fast fashion világa.

WEB

Fotó: Designia / Instagram

Designia

3/3

A Designia is magyar tervezőket fog össze, csak egy jóval nagyobb merítésből, érettebb, már befutott márkákat is az „online kirakatba” helyezve (például Tomcsányi, Nubu, Anna Daubner). Egy helyre összegyűjtik és láthatóvá teszik őket és termékeiket, hogy azok is rájuk találjanak és megismerhessék őket, akik esetleg még nem mozognak otthonosan a magyar design világában. Az ötlet még a MOME-s évek alatt jött létre, ahova az oldal alapítója design-, és művészetmenedzserként jár. Ez az oldal is kínál divatról, dizájnról, fenntarthatóságról szóló magazinos tartalmakat. 

WEB

Hasonló tartalmak

Admin mode