gasztró

szerkesztés

3 hely, ahol estig reggelizhetsz: Cinnamon, Sonkapult, Apropó

Szerzők

  • We Love Budapest

  • Pákozdi Nóra

2018. 09. 20. 18:17

Sokat írunk villásreggelikről, említjük a ráérős reggelik különleges hangulatát, de a nézettség is mutatja, hogy szeretitek a reggelis témákat. Most három, főként reggeli-fókuszú helyet mértünk be, direkt nem a legkoraibb órákban. Meglepetésünkre így is nagy volt a pörgés mindhárom helyen. A Cinnamon fánkja, a Sonkapult kuckós hangulata és az Apropó kacsamájasa miatt jó választás.

Fotó: Kálló Péter - We Love Budapest

Cinnamon

1/3

1027 Budapest, Csalogány utca 21.

Címkék

A Csalogány utcai reggeliző még csak egy éve létezik, de hamar kiderültek a hibák, azóta hozzánőttek a feladathoz, így ma már sokkal felkészültebbek, mint az elején voltak (mi is tapasztalhattuk). Mostanra letisztult a Cinnamon küldetése is: a közelben lakókat szeretnék tartalmas reggelikkel ellátni, kellemes miliőben. Meséltek nekünk arról, hogy nagyon jó kapcsolatot ápoltak a szemben lévő Róma Ételbáros Cica mamával, s érzik is, hogy bezárt a kultikus kifőzde. Jó pár vendégük érkezett onnan is, lágytojásozni, kolbászos reggeliért.

Szép terülj-terülj asztalkámat ültünk körbe náluk, s ugyan a magas székek nem mondhatóak éppen komfortosnak, a sokszínű étlap kárpótolt minket. A rántottákat, omletteket átlapoztuk, rendeltünk egy roppanós bécsi virslit, kolbászkákkal, baconnel és zöldséggel körítve, lágytojást, ami két tojást jelentett (790 forint). Kevés helyen találjuk menün ezt az egyszerű, ám annál jobb tojásételt. A lazacos buggyantott tojásuk 1990 forintba kerül, és hozza a klasszikust, zabkásájuk (1590 forint) kókusztejjel készül és szép adag, gyümölcsökkel szórva. Az epervelővel kínált amerikai palacsinták (990 forint) szinte kétujjnyi vastagságúak voltak, kellemesen levegősen. Mindent megkóstolva mégis a ház fahéjas cukorral szórt, fahéjas almával töltött fánkja (590 forint) volt a favorit.

Fotó: Sonkapult

Sonkapult

2/3

1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 7.

Címkék

A Sonkapult ugyan nem új hely, de már jó pár koncepciót végigélhettünk a Rumbach Sebestyén utcai reggelizővel, minibisztróval. Jelenlegi állás szerint a hétfői nap kivételével reggel 09:00-17:00-ig (vasárnap 10:00-16:00-ig) kínálják a villásreggeliket, a legtrendibb formában. Értsük úgy, hogy ne keressünk bécsi virslit mustárral vagy szalámis szendvicset, mert inkább a superfoodok és az Instagramról híres bowl-ok a legkelendőbbek. Jó idő esetén az utca túloldalán kialakított kis részben is tudunk reggelizni, de mi inkább a benti étkezést javasoljuk, a finom kávéillat és a hely kuckós jellege miatt.

A Közel-Kelet ízeit vonultatja fel a céklahumusz avokádóval és csicseriborsóval, toastra halmozva (1700 forint), ha pedig valami még laktatóbbra éheznénk, a french toast kínálatban édes és sós verziókat is megtalálunk. Mi egy smoothie bowl-t (1900 forint) is megkóstoltunk, méghozzá az acai helyett az amerikai felütésű peanut butter-t, amiben a házi granolára banánt, mogyoróvajat, kakaót, csokit halmoztak. A hely felvéséből fakadóan elsősorban a közelben megszálló fiatal turistákra lő.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Apropó

3/3

1077 Budapest, Király utca 39.

Több Infó

Címkék

Az Apropó háza táján is nagy változások történtek. Jelesen, borbárként indult, ahol tapasokat csipegethettünk, ám némileg átkalibrálták a koncepciót és inkább a klasszikus bisztró felé haladnak. Ennek fontos része, hogy délutánba hajló reggelikkel készülnek, a szendvicses megoldásoktól a komplett villásreggeliig. Maradtak a jó borok, de szélesebb italszortimenttel dolgoznak: long drinkek, sörök is bekerültek a körforgásba. Magas, asztalra könyöklős székeik helyett süppedős fotelekkel erősítettek.

Magyaros, franciás, bécsi, vidéki és vega reggelik közül választhatunk és croissant-szendvicseket is rendelhetünk. Minket leginkább a "Másnapos reggeli" leírása csigázott fel: ami gyakorlatilag egy felturbózott English breakfast: sült kolbászka, bacon, két tükörtojás, paradicsomos bab, fiss zöldségek, vaj, kenyér és a ház kacsmájpástétoma jár, ami az a fajta, aminek kenését nem lehet abbahagyni. Mindehhez 2,5 deci frissen facsart narancsdzsúsz is jár, 3475 forintért. Októbertől már vasárnapi brunchok is leszek az Apropóban.

Hasonló tartalmak

Admin mode