Keresés EN

budapest

Ha Forrest Gump budapesti turista lenne

Budapest sztárlázban ég, mióta kiderült, hogy a színészlegenda, Tom Hanks A Da Vinci-kód legújabb részének forgatására a fővárosba érkezett. Bár Hankset még alig látták felbukkanni a városban, mi elképzeltük, hogy az általa megformált ikonikus filmszereplők melyik budapesti nevezetességet néznék meg a legszívesebben.

1/8

Allen Bauer/Csobbanás

Ebben az 1984-es könnyed, romantikus fantasyben (mellesleg az első film, amelyet a színész Ron Howard rendezővel készített) Hanks egy New York-i férfit játszik, aki beleszeret a hableányt alakító Daryl Hannah-ba. Nálunk Allen ugyan nem fog hasonló uszonyos szépségekkel találkozni, de a hatalmas akváriumokban úszkáló több ezer egzotikus hal miatt érdemes lehet a Tropicarium felé indulnia.

2/8

Rick Gassko/Legénybúcsú

A fővárosban minden hétvégén hemzsegnek a vadabbnál vadabb legénybúcsús bandák, és szerintünk Rick – a meglehetősen explicit 1984-es vígjáték józan életű főszereplője – is szívesen bulizna együtt zabolátlan haverjaival a Kazinczy utcában vagy a Gozsdu Udvarban. Az is valószínű, hogy a srácok nem lennének elég józanok egy beer bike-ozáshoz...

3/8

Josh Baskin/Segítség, felnőttem!

A 12 éves fiúk a valóságban nemigen ébrednek egyik napról a másikra felnőtt testben, de Tom Hanks mindezt átélte ebben az 1988-as közönségkedvenc moziban. Akárhogy is, egy ilyen traumát Budapesten minden bizonnyal könnyebb lenne túlélni, mint New Yorkban, és Josh is biztos felvidulna a Gyermekvasúton, hiszen ott is gyerekek csöppennek felnőtt szerepbe.

4/8

Forrest Gump/Forrest Gump

Ki tudja, a kissé együgyű Forrest milyen hatással lenne a magyar történelem alakulására, ha eltöltene némi időt Budapesten. A többszörös Oscar-díjas, 1994-ben készült filmben minden jól alakult, amibe Forrest belekeveredett, úgyhogy őszintén reméljük, hogy előbb-utóbb hozzánk is ellátogat – annyi biztos, hogy feldobódna, ha a margitszigeti futópályán körözhetne.

5/8

John H. Miller százados/Ryan közlegény megmentése

Stephen Spielberg 1998-ban készült, a normandiai partraszállásról szóló filmjében Hanks egy Miller nevű századost alakít, aki amerikai katonákból álló osztagának élén különleges küldetésre indul. Nem kétséges, hogy Miller százados örült volna, ha kéznél vannak a Sziklakórház orvosi eszközei, bár az intézmény a második világháború alatt épp a németek irányítása alatt működött.

6/8

Chuck Noland/Számkivetett

Miután repülőgépe a Csendes-óceánba zuhan, a 2000-es kalandfilm főszereplője, Chuck, egy lakatlan szigetre vetődik, ahol a túlélés nem gyerekjáték. Ahogy telnek az évek, kezd kicsit becsavarodni, és jobb híján nekiáll élettelen tárgyakkal beszélgetni – mint egy átlagos bulizó a Sziget Fesztiválon… Annyi biztos, hogy a Szabadság Szigetén nem kell szigonnyal útnak indulnunk, ha harapnivalót keresünk.

7/8

Viktor Navorski/Terminál

Spielberg 2004-es romantikus vígjátékának sztorijához hasonlóan Magyarországon is megtörténhetne, hogy egy külföldi utas valamilyen kafkai fordulat következtében se itt maradni, se hazatérni nem tud. Ilyen esetben a nemrég felújított Liszt Ferenc repülőtér nem is lenne olyan rossz ideiglenes lakóhely.

8/8

Robert Langdon/A Da Vinci-kód – Angyalok és démonok

Amíg a színész Budapesten van, hogy újra a nagy sikerű Dan Brown-könyvsorozat kódfejtő professzorának a bőrébe bújjon, a Mátyás-templomba is beugorhatna egy kis fejtegetésre. A több száz éves templom tele van rejtélyes jelekkel, az alatta húzódó mély barlangok pedig értékes kincseket rejthetnek – talán még a Szent Grál is ott lapul valahol.

Hasonló tartalmak

Átadták Budapest 2023-as Építészeti Nívódíját

?>

Budapest Építészeti Nívódíját azok a munkák kapják, melyek hozzájárulnak egy élhető(bb) város létrehozásához. Mutatjuk az idei nyerteseket.

Budapest

A mélység, ami elnyelt tankokat és téglagyárat is – A Feneketlen-tó története

?>

Ha rendeznénk egy „fenyegető elnevezésű budapesti helyek” versenyt, a Feneketlen-tó biztosan dobogós lenne. Na de miért kapta a 4-5 méter mély tó ezt a furcsa nevet?

Egy kis időre igazi tél lett – Képeken a november végi havazás pillanatai

?>

Pár órán át kitartott a sűrű hóesés romantikája, ami mára emlék lett csupán. Képeinkkel felidézzük a manapság ritkaságszámba menő pillanatot.

Egészen különleges helyen lesz az ország legnagyobb karácsonyfája

?>

December 3-tól ismét zöldbe borulnak a Megyeri híd pilonjai, így immár harmadjára lesz ez az ország legnagyobb karácsonyfája.

Neked ajánlott

A