Keresés EN

Szabadidő

Éremtáblázat – London 2012

Magyarország az összesítések alapján kifejezetten jól teljesít az idei londoni olimpiai játékokon. Összegyűjtöttük dobogós magyar sportolóinkat!

1/3

Az aranyérmek

Risztov Éva - úszás

Risztov Éva nyerte a női 10 kilométeres úszást a londoni olimpián, augusztus 9-én. Ezzel ő lett az idei londoni olimpia 8. aranyérmes magyar sportolója.

Kozák Danuta - kajak

Danuta már nemcsak a magyar női kajaknégyes tagjaként büszkélkedhet aranyéremmel, hiszen augusztus 9-én az 500 méteres versenyben egyénileg is győzött.

Magyar női kajaknégyes

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Fazekas Krisztina alkotta női kajaknégyes augusztus 8-án aratott sikereket az Eton Dorney evezőspályán megrendezett 500 méteres döntőn. A csapat aranyérmes lett.

Dombi-Kökény kajakpáros

A Dombi Rudolf – Kökény Roland féle kajakpáros szintén augusztus 8-án szerezte meg az aranyat, 1000 méteres evezés számban.

Pars Krisztián – kalapácsvetés

Pars Krisztián augusztus 5-én, a férfi kalapácsvetés versenyszámban nyerte el az elsőnek járó érmet.

Berki Krisztián – lólengés

Berki az augusztus 5-én megrendezett lólengés döntőjében szerezte meg az aranyat, maga mögé utasítva a legnagyobb esélyesnek tartott két angol versenyzőt.

Gyurta Dániel – úszás

Gyurta augusztus 1-én aratott fölényes győzelmet a férfi 200 méteres mellúszás döntőjén. Győzelme nemcsak azért hatalmas siker, mert elsőként ért célba, hanem azért is, mert egy új világcsúcsot állított fel.

Szilágyi Áron – kard

Szilágyi Áron volt a magyar küldöttség első aranyérmese. Július 29-én nyerte meg az aranyat a londoni nyári olimpia férfi kard egyéni versenyszámában.

2/3

Az ezüstérmek

Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa - kajak

Kovács Katalin és Douchev-Janics Natasa kettőse augusztus 9-én védte meg címét, ezüstérmet nyertek 500 méteren.

Férfi kajaknégyes

A Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású magyar kajaknégyes ezüstérmes lett augusztus 9-én, az 1000 méteres versenyszám döntőjében.

Ungvári Miklós – cselgáncs

A cselgáncstorna 66kg-os súlycsoportjának döntőjén Ungvári Miklós nyerte meg az ezüstérmet.

Lőrincz Tamás – birkózás

Lőrincz augusztus 7-én kikapott a dél-koreai Kim Hjon Vu ellen, így ezüstérmet sikerült szereznie a férfi kötöttfogású birkózók 66 kg-os súlycsoportjának döntőjében.

3/3

A bronzérmek

Cseh László – úszás

Cseh László augusztus 2-án lett bronzérmes 200 méteres vegyesúszásban.

Módos Péter - birkózás

A magyar sportoló a dán Haakan Erik Nyblom ellen nyert augusztus 5-én és ezzel bronzérmes lett a férfi kötöttfogású birkózók 55 kg-os kategóriájában.

Csernoviczki Éva - cselgáncs

A 48 kg-os Csernoviczki Éva a 2012-es londoni nyári olimpia cselgáncstornájának nyitónapján 2012. július 28-án nyert bronzérmet. A magyar küldöttség első érmét szerezte meg a XXX. nyári játékokon.

Képek forrása: MTI, Olimpia 2012

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Színes-illatos advent a Ráth-villában

December 3-tól az Iparművészeti Múzeum munkatársai is mindent megtesznek azért a Ráth György-villában, hogy a látogatóknak minél emlékezetesebb legyen a karácsonyt megelőző időszak. A Terítéken az ünnep című alkalmi kiállításhoz arra kértek tizenöt neves iparművészt: készítsenek ünnepi dekorációt a szecessziós enteriőrökbe, a muzeológusok pedig karácsonyra hangolják az évszázados asztalok terítékeit. A decemberi vasárnapokon gyertyagyújtással, múltidézéssel, mesékkel, zenés programokkal és szubjektív tárlatvezetéssel várnak minket, és abban is segítenek, hogy a kézműves műhelyben különleges anyagokból csodás karácsonyfadíszeket, valamint egyedi ajándékokat készíthessünk.

Csússz bele a télbe! – 12 budapesti jégpálya a korizás szerelmeseinek

?>

Ne hagyd, hogy a hideg elvegye a kedved a kinti mozgástól! 11 budapesti korcsolyapályát ajánlunk az önfeledt csúszkáláshoz.

Szabadidő

Megtaláltuk az új kedvenc „nappalinkat” – Megnyílt a Kollab a Mammutban

?>

A Kollab a Mammutban egy kísérleti hely, ami hol kávézóként, hol coworking helyként, hol kultúrtérként és lazulóhelyként vár mindenkit.

Neked ajánlott

A