Utánajártunk, hogy a megszokott helyek mellett, hol fogjuk elinni minden pénzünket idén. A cikksorozat első állomásaként négy pesti helyet mutatunk be. Felkerestük őket és megszereztünk minden féltve rejtett információt. Egy elegánsabb, egy fiatalosabb, egy gigantikus és egy szuper jó lokalitású. De hány helyet fog még elbírni a város? Nem tudjuk, reméljük ezret. Minden esetre remegve várjuk a nyitásukat.

1/4

Közhely (Bezárt)

A Kálvin tér kicsit fekete folt az éjszakában. A Ráday pörög, az Egyetem tér szép, de a kettő közt nincs nagyon semmi. Na de most! Idén nyílik a Közhely, a Kecskeméti utca 3-ban. Hogy pontosabban mikor, azt még nem tudjuk. Két emeletes, 400 négyzetméter körüli mulató. Hogy kik fognak oda járni, az a lokalitásából adódóan predesztinált. Leginkább egyetemisták és környéken dolgozók, illetve azok a turisták, akik a Váci strassze helyett inkább a Rogán-cool főutcán andalognának, megjegyezzük, teljesen jogosan. Piaspecifikus hely lesz, amit kiegészít a konyha. Egyszerű, minőségi, könnyen fogyasztható, helyben készült ételek lesznek. Állításuk szerint helyben sütött pékáru lesz, amivel azonnal belopták magukat a szívünkbe.

Az italok terén azzal újítanak, hogy piccolo központúak lesznek. Ami a legjobb, hogy minél több italt veszel, a darab ár annál kevesebb lesz. Ezzel azt szeretnék, hogy egymás melletti asztalok szövetkezzenek a vásárlásban, ami tök jó ürügy arra, hogy elbeszélgess egy vadidegen szomszéddal. Hárman jöttök, hatan mentek. Árkategóriájukat olyan környéki helyekhez lövik be, mint a Kakas vagy a . Napokra lebontott zenei felhozatal lesz, elég széles műfajkínálattal. Tánctér nincs, de szeretnék, hogy sokszor kelljen a falhoz tolni az asztalokat, egy spontán tánctér kialakítása miatt. A belső designra nagy hangsúlyt fektettek. Fónagy Dóra csinálta a kezdeti terveket, aztán a vezetőség folytatta a terek berendezését. Négy különböző hangulatú termet alakítanak ki, amik koncepcionálisan csatlakoznak egymáshoz. Hogy kik lesznek a pultosok, az jelentősen meghatározza egy hely hangulatát. Azt mondják, jobban felkészült, profibb pultosok lesznek, mint egy átlagos romkocsmában, de sokkal közvetlenebb arcok, mint egy átlagos belvárosi bárban. Olyan hely lesz, hogyha nincs kedved este bulizni menni, ide fogsz járni sörözgetni.

2/4

Anker't (Bezárt)

Egy-két hónapja hallani a városban, hogy az Anker nyáriasodik. Felkerestük Vranik Krisztiánt és galád módon kicsaltunk belőle minden felvállalható információt. A helyét még titkolják, annyit árultak el, hogy a VI. kerületben, 3,2 saroknyira az . 800-1000 férőhelyes komplexum lesz, két nagy udvarral és egy félig zárt tánctérrel. Azt mondják igazi kert-kert lesz a városban. Gazdag növényzettel, óriási kivetítővel és strandfoci pályával, ha összejön. Hogy kik fognak oda járni, nem nagy kérdés. Az Anker nyári kivetülése lesz. A gasztro kínálatról azt mondta kedves Krisztián, hogy a klubban megszokott bőséges italkínálatnál is kicsit bőségesebb lesz. A konyha a hamburger verzusz egészséges ételek örök harcában fog vívódni. Zeneileg a szokásos anker-style, azaz hétköznap undergroundabb, hétvégén házibulisabb muzsika várható. A belépés mindig ingyenes lesz. Ezt a szegény romkocsma kifejezést az AnKer'tre sem lehet használni. Ízléses lesz, de nem lesz túl dizájnos. Minden esetre várva-várjuk, hiszen ekkora befogadóképességű új hely utoljára a volt. Nem könnyű terep, de érdemes vele kisérletezni. Hajrá AnKert, maradj mindig jó!

3/4

trafiq (Bezárt)

A felsorolásból ez a legmagasabbra pozicionált. A mellett a Hercegprímás-Arany sarkánál május vége felé nyitják a kb. 400 fő befogadóképességű elegáns étterem-bár-szórakozóhely házat. Rendkívül hangulatos, napfényes belső udvara van a háznak, ami a szórakoztatóipari forradalomnak hála, nem rejtegeti magát tovább APEH-os nénik cigizőjeként. Szép, letisztult, kortalan enteriőrű, kajálós, piálós hely lesz. Igazán szakemberi, koncepciózus vendéglátó egység lesz, ami este, ha minden igaz, bulihelyszínné alakul át. Tematikus napok lesznek a jazztól, a bootlegen át a nu disco-ig. Ezt mondják magukról: “Véresen komoly pajzánság. Levegőben lebegő világégés. Egyéjszakás világmegváltás. Ez a trafiq!” Lesz egy kibérelhető VIP saját felszolgálóval, bárpulttal, amit egy halandó ember egy havi fizetéséért bármikor ki lehet venni. Az arculatot az aranycsótányos, ligatúrakirály Kiss Miklós tervezte, a belsőépítészek a Doboz-4bro-Ötkert-Platz hírhedt robogós macsó, Szendrő Peti és elválaszthatatlan kollégája, Pataricza Kristóf. Szurkolunk neki és nekik is csak egyet tudunk kívánni: Legyen mindig jó! Legyen elegáns, de befogadó!

4/4

Kolor (Bezárt)

A helyről már sokan hallottak egy márciusi kolor buli kapcsán. Akkor még nem volt túl világos, hogy mi is fog történni. Ez most a megnyitó, vagy mi? Bár a hely úgy nézett ki, mintha kész lenne, megtudtuk, nyár végén nyitnak. Az csak egy építkezés elkezdő buli volt. Ami a hely sikerre kárhozottsága, az überelhetetlen lokalitásának köszönhető, ugyanis a - sarkon lévő, ex G13 galéria üzlethelyiségében nyitják. Állításuk szerint laza, “feel-good” hely lesz, pozitív, nyomasztóság mentes, kozmopilota atmoszférával. Két szép nagy, egybefüggő tere lesz, egy pince és egy földszint. Kb 300 ember fog beférni. A kolor bár megnyitásáig bulikat szerveznek a város különböző pontjain. A következő a West End mögött lesz a Rush-osok raktárában május 11-én. A pince része, állításuk szerint elvonulós, otthonos hely lesz, mégis itt fogják kialakítani a táncteret. Azt mondják, hat-hétker kompatibilis, fájdalommentes muzsikák lesznek. Az első party-n a Funkey Hustle játszott, tehát annyira nem lehet majd rossz a folytatás sem. Ötletes, gyümölcsmatrica kommunikációval kezdtek az első buli előtt, kíváncsiak vagyunk, mi lesz a folytatás.