gasztró

szerkesztés

20 fagyizó a 2017-es szezonra, ahol nem érhet minket csalódás

Szerzők

  • We Love Budapest

  • Pákozdi Nóra

2017. 07. 07. 16:14

Amióta el vagyunk kényeztetve nagyon jó minőségű fagyikkal, egy középszerűért nem szívesen fizetünk ki ugyanannyit, mint a bombabiztosért. Igaz már rég magunk mögött hagytuk a 10-20 forintos gombócokat, azt, hogy a csokis keksz a fantáziafagyik alfája és omegája, hiszen bárhol felbukkanhat egy jalapeños mangó, vagy egy sáfrányos túró. Kóstoltunk klasszikusokat (csokoládé, vanília, citrom, puncs...) és egyedi kreációkat is. Kértük kis tálban, kehelyben, tölcsérben. Tripla pisztáciásan és diétásan, steviával és juharsziruppal is. A teljesség igénye nélkül 20 remek fagyizót emelnénk ki.

Update: 2018-as nagy fagyikörképünket itt olvashatjátok!

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Erdős és fiai Cukrászda

1/20

1115 Budapest, Etele tér 3.

Több Infó

Címkék

Bár toplistáink rangsorolás nélkül jelennek meg, mindenképp a kelenföldi családi cukrászattal kell kezdenünk. Most örülünk csak igazán a 4-es metrónak, hogy gyakorlatilag 15 perc alatt eljuthatunk a Keletiből Erdősékhez, és hosszú percekig lamentálhatunk a két fagylaltos pult előtt. A helyben készült fagyik a legmagasabb színvonalat hozzák, legyenek gyümölcs alapú sorbet-k, vagy krémes verziók. A Mozart és az Erdős fantázianevű mandulás kekszes-pisztáciás krém mindig azonnal elfogy, de az összes íz megjegyezhető és visszatapsolós, a sima csokoládétól az almaciderig. Kiránduljunk el ide, és kóstoljunk meg minél többet az ország egyik legjobb fagyizójától.

Alternatív fagyik: cukormentes verziók, laktózmentes gyümölcsfagyik
Amit mindenképp próbálj ki: Erdős, tripla pisztácia, sáfrányos túró, pink grapefruit, tejcsokis maracuja
Ár: 310 forint / adag

Fotó: Gelateria Pomo D'Oro

Gelateria Pomo D'oro

2/20

1051 Budapest, Arany János utca 12.

Több Infó

Címkék

Amióta a Via Italia, leánykori nevén Arany János utca Dunához közeli szakasza olasz fagylalttal látja el a környéket, azóta élen jár finomabbnál finomabb kreációi miatt. A Gianni Annoni 'istállóhoz' tartozó kis cukrászda fő erénye, hogy a nagyon nyakatekert ízek helyett inkább a klasszikusokra támaszkodik, viszont a legjobb minőségben. Ezért fogy el rendre a fior di latte és a pisztácia délutánra és ezért zarándokolnak hozzájuk messzebbről is a kávé- vagy az eperfagyiért. A kellemes és nagy terasz plusz pont, és az is, hogy este kilencig mérik a krémeket coppába és tölcsérbe a lányok, akik szívesen adnak kóstolót bármelyik ízből.

Alternatív fagyik: laktózmentes sorbet-k, cukormentes verziók
Amit mindenképp próbálj ki: pisztácia, fior di latte, sós karamella, tiramisù
Ár: 350 forint / adag

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Artigiana Gelati Fagylaltozó

3/20

1122 Budapest, Csaba utca 8.

Több Infó

Címkék

A budai oldal egyik kiemelkedő olasz fagyisát találjuk a Csaba utcában. Olyan hely, ami tényleg addiktívvá válhat, ezért rendesen lelkiismeretfurdalást okoz az is, ha ismét eszünk náluk, és az is, ha elhaladván legalább egy gombócra nem állunk meg. 27 éve mérik itt a fagyit, tehát egyáltalán nem új a fagyizó, ahol egyszerre minimum 20-25-féle fagyi közül választhatunk. Jellemző, hogy munka végeztével hosszú sorokban állnak az Artigiana Gelati előtt, és hogy egy-egy kedvenc íznek délután már nyoma sincs.

Alternatív fagylaltok: cukormentes verziók, laktózmentes sorbet-k
Amit mindenképp próbálj ki: pisztácia, opera , bazsalikomos paradicsom, mangó
Ár: 400 forint / adag

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Gustolato Budapest

4/20

1051 Budapest, Hercegprímás utca 13.

Több Infó

Címkék

A Gustolato igazi gasztrotér, ahol sütemények, csokoládék, magkrémek (pisztácia, tökmag...) és csokikrémek sorakoznak. Amellett, hogy ebédmenüztetnek, szuper pizzákat sütnek, jó pastáik vannak, a fagylaltra is különös gonddal figyelnek. Natúr színek és szintén natúr ízek jellemzők a Gustolato hideg krémeire, amit a természetes, felesleges adalékmentes jellegnek köszönhetnek. Kérjük ráfolyatott csokival, vagy netán egy croissant mellé az olasz hely kedvenc fagyijait. Nem kell megijedni, ha éppen egy Itáliából érkezett csapattag szolgál ki, a fagyik neve olaszul is fel van tüntetve.

Alternatív fagyik: -
Amit mindenképp próbálj ki: Kinder bueno, mandula, csokoládé, mangó
Ár: 450 forint / 1 íz, 700 forint / 2 íz, 950 forint/ 3 íz

Fotó: Moritz Eis

Moritz Eis - Opera

5/20

2016-ban érkezett Budapestre a szerb születésű Moritz, mely egy teljesen újvonalas fagylaltstílust hozott el a fővárosba. Nagyon erősen dizájnhangsúlyosak, ezen belül is a letisztult normcore az övék, átgondolt és gusztusos arculattal. Csaknem 150 fajta ízt kísérleteztek már ki, de hónapról hónapra érkeznek az új receptúrák is. Szinte kötelező a kóstolás náluk, ha vacillálnánk két-három íz között, kérjünk egy kis kanállal, hogy ki tudjuk választani az igazit. Mindennek olyan íze van, mint amit ráírtak, durva túlcukrozás nélkül.
Alternatív fagyik: laktózmentes sorbet-k, cukormentes és vegán verziók
Amit mindenképp próbálj ki: mogyoró, fahéjas rizs, áfonya
Ár: 600 forint / íz
Cím: 1065 Budapest, Hajós utca 7.

Update: A helyszín bezárt.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

I Love Gelato

6/20

Óriási meglepetésre leltünk a Mester utcában, pedig már 3 éve egy félig olasz testvérpár vezeti az egészen nagy fagyizót, tehát a mi figyelmetlenségünk, hogy eddig nem jártunk náluk. Most viszont bepótoltuk az elmaradást. Az I Love Gelato nem használ báziskrémet, ízfokozókat és térfogatnövelőket. Végigkóstoltuk kiskanállal a több mint 35 ízt, és csukott szemmel is azonnal rá tudtuk volna vágni bármelyikre, hogy mit eszünk. Idénygyümölcsökkel dolgoznak, 40%-os egy-egy íz gyümölcstartalma. Amiből pedig a legjobbakra van szükség, elhozzák: mangót Indiából, citromot Sorrentóból. Olyan extrém kreációt is kóstoltunk náluk, mint a jalapeños mangó, de törökmézes krémet is találunk a pultban. Minden fagyiszeretőnek kötelező pont!

Alternatív fagyik: cukormentes verziók, laktózmentes sorbet-k, paleo és vegán fagyik
Amit mindenképp próbálj ki: jalapeños mangó, rozmaringos ananász, sós pisztácia tejmentesen, sós tejkaramella, Szulejmán
Ár: 290 forint / adag (alternatív 350 forint)

Facebook
Cím: 1095 Budapest, Mester utca 40-44.
Nyitvatartás: hétfő-vasárnap: 10:00-21:00

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Dolce Intervallo

7/20

1063 Budapest, Szív utca 26.

Több Infó

Címkék

Még mindig az egyik legkisebb és legaranyosabb olasz főzött fagyival foglalkozó hely a Szív utcai Dolce Intervallo, ahol mai napig befizethetünk fagyibérletre. Alberto, a mester minden nap kiírja a Facebookra, hogy éppen milyen ízekkel készültek – szívmelengető magyarsággal. Vaníliaszemcsés szuperkrémes vaníliától a tökmagig és diós fügéig haladhatunk, minden intenzív és nagyon krémes. Érdemes nem zárás előttre időzíteni látogatásunkat, mert hiába kicsi, a környékbeliek imádják, és hamar lekopasztják a pultot.

Alternatív fagyik: cukormentes verziók, sorbet-k
Amit mindenképp próbálj ki: mindig változnak az ízek, de a sós földimogyoró, a réteges katalán krém, sajttorta, eper, gorgonzola kihagyhatatlan
Ár: 220 forint / adag

Fotó: KIOSK

KIOSK Pest

8/20

1056 Budapest, Március 15. tér 4.

Több Infó

Címkék

A KIOSK cukrászatából rendre prémium sütik kerülnek ki, és érdemes a fagylaltválasztékukat is kipróbálni, akár a teraszon ülve, akár sétálva. Mesterséges adalékanyag-mentes, tiszta ízű kreációik vannak, amikkel sétálgathatunk a Duna-korzón is – de mi inkább a teraszon való lazítást ajánljuk melléjük.Kiemelten figyelnek az ételallergiásokra és diétázókra is, így alternatív verziókat is bőven találunk a fagyispultjukban.

Alternatív fagyik: cukormentes verziók, glutén-laktózmentes fagyik
Amit mindenképp próbálj ki: ropogós praliné, fahéj, narancsos sajttorta
Ár: 300 forint / adag

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

MAMO Gelato - Ráday utca

9/20

1092 Budapest, Ráday utca 24.

Több Infó

Címkék

A Ráday utcában csalogat a MAMO, mely olasz tulajdonosokkal, technológiákkal és sok esetben onnan is érkező alapanyagokkal gyártja ízletes fagyijait. Már a pultban várakozva is gyönyörűek a fagyos édességek, melyek szezonálisan változhatnak, ha például a gyümölcsösökre gondolunk. Frissen készülnek, eperszezonban eperrel, a dinnye érkeztével azzal, és persze egész évben a legjobb olajos magvak is sokat szerepelnek. Briósba is kérhetjük a fagyit.
Alternatív fagyik: laktózmentes sorbet-k
Amit mindenképp próbálj ki: Snickers, tiramisù, pisztácia, Kinder Bueno, málna
Ár: 590 forint/ 2 íz, 750 forint/ 3 íz, 1000 forint/ 4 íz

Fragola - Móricz Zsigmond körtér (Bezárt)

10/20

1117 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 16.

Több Infó

Címkék

Attól, hogy valami franchise, és több üzlettel is foglalkozik, lehet magas minőségű, fantáziadús, és nem fognak az energiák szétszéledni. A Fragola éppen ilyen vállalkozás és klassz, hogy hét márkabolttal és számos kisebb pulttal vannak jelen Budapesten. Így nagyobb az esély, hogy jártunkban-keltünkben bármikor elnyalhassunk egy-két finom gombócot. Haladnak a trendekkel, sok új fejlesztéssel készülnek, végeláthatatlan ízötlettel rendelkeznek, legyen az akár az alkoholos Aperol, vagy retro jellegű vajkaramell. Továbbra sem tudunk leszakadni a Nutella fagyijukról, de sláger a mesekeksz és a fanyar maracuja is.

Alternatív fagyik: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes verziók
Amit mindenképp próbálj ki: minden üzletben változó a szortiment, de ajánljuk a Nutella, a maracuja, a kurkumás kesudió és a rózsás licsi változatokat
Ár: 300-330 forint / adag

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Espressoul Budapest

11/20

1051 Budapest, Hercegprímás utca 17.

Több Infó

Címkék

Extremitások, menő sós fagylaltok, elsőre nagyon meglepő ízek fogadnak a Damniczkiben, az V. kerületben. Süteményekben nagyon erősek, idén nyáron bevezették az Affogatót, ami eleve egy fagylaltos kávékülönlegesség. Méretes 7 dekás adagokkal dolgoznak, így sokszor csak egy ízre van kapacitás – de az előkóstolás náluk is természetes, így könnyen kiválaszthatjuk a kívánt ízt. Gluténmentes tölcsért is tartanak, és olyan különlegességet is kóstolhatunk, mint a macaronba kent fagylalt.

Alternatív fagylaltok: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes verziók
Amit mindenképp próbálj ki: gesztenye, vörösboros málna, tökmag, mákos guba
Ár: 400 forint / adag

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Nándori Cukrászda

12/20

1092 Budapest, Ráday utca 53.

Több Infó

Címkék

Hagyományok és professzionalitás találkozik a Ráday utca Nándori Cukrászdájában. Sós aprósüteményekben, hagyományos és saját süteményekben és fagyiban is példás a minőségük. Régi vágású fagylaltkészítési vonalat visznek. Tejes fagyijaik nagyon krémesek, de nem habosak, a gyümölcsösek pedig szinte harsognak.

Alternatív fagylaltok: cukormentes verziók, sorbet-k
Amit mindenképp próbálj ki: csokoládé, mák, fekete ribizli, epres vanília
Ár: 250 forint / adag

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Desszert.Neked

13/20

1061 Budapest, Paulay Ede utca 17.

Több Infó

Címkék

A topkategóriás cukrászműhely a fagyikkal sem viccel. Gyönyörű és ízletes francia desszertjeik és macaronjaik mellett azonban nem saját műhelyükben készülnek a fagyik. Ennek ellenére szuper krémesek a tejes változatok és a gyümölcs-idénygyümölcs alapú változatokkal sem lőhetünk mellé. Nagyok az adagok, ám két gombóc a minimum, amit vállaljunk be, hogy több ízzel ismerkedhessünk meg. Így pár hét alatt meglehet a kedvenc.

Alternatív fagylaltok: cukormentes ízek, sorbet-k
Amit mindenképp próbálj ki: vanília, csokoládé, bodza
Ár:
350 forint/adag

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Cioccolatte

14/20

Lorenzo, egy olasz fagylaltmester a felelős a Pozsonyi úti Cioccolatte fagyijaiért. A környék bomlik a kis cukrászda kenős jeges desszertjeiért, gyakran hozzák ide fagyizni a közeli iskolák, óvodák gyerekeit is. Kedves és értő kiszolgálás vár náluk, amellett, hogy nagyon ízesek a fagyijaik, és tényleg mindennek saját aromáját érezzük, semmit sem nyom el a cukor, vagy bármi más.

Alternatív fagylaltok: laktózmentes gyümölcsfagyik és kecsketejes verzió, cukormentes ízek
Amit mindenképp próbálj ki: babá, mangó, körte, citrom, gránátalma
Ár: 300-330 forint / adag

Facebook
Cím: 1137 Budapest, Pozsonyi út 7.
Nyitvatartás: hétfő-szerda: 12:00-20:00, csütörtök-vasárnap:12:00-21:00

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Émile

15/20

1026 Budapest, Orló utca 1.

Több Infó

Címkék

Nem meglepő, hogy a Gerbeaud családhoz tartozó Émile-ben is mérnek fagyit. Az atmoszféra nagyon egyedi a budai kertben igen kellemes egy tölcsérnyi fagylalttal hűsölni. Ha hosszabban maradnánk, érdemes fagylaltkelyheikből választani. Rengeteg ízzel dolgoznak és figyelnek rá, hogy a törzsvendégek kedvencei mindig a pultban legyenek.

Alternatív fagylaltok: laktózmentes gyümölcs sorbet-k
Amit mindenképp próbálj ki: dió, csokoládé, kávé, eper
Ár: 380 forint / adag

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Boróka Fagyizó

16/20

A Szentendrei útra és a Stefánia-Thököly út sarkára is sokan zarándokolnak el egy-egy forróbb nap végén, hiszen a Boróka fagyizóknál hiába kell általában sorban állni, cserébe végeláthatatlan számú ízt hoznak a pultokba, óriási gombócokat mérnek a tölcsérekbe, és mindez nagyon megfizethető áron történik. Mindhárom tényező miatt népszerű a két fagyizó, ahol sokszor kísérleteznek extrémebb fantáziafagyikkal is, a törzsvendégek legnagyobb örömére. Tényleg óriási adagokra számítsunk.

Alternatív fagylaltok: cukormentes fagyik és laktózmentes sorbet-k
Amit mindenképp próbálj ki: almás pite, mangó, áfonya
Ár: 200 forint / adag

Facebook
Cím: 1035 Budapest, Szentendrei út 13., Stefánia út-Thököly út sarok
Nyitvatartás: hétfő-vasárnap: 10:00-20:00

Fotó: Gelarto Rosa

Gelarto Rosa

17/20

1051 Budapest, Szent István tér 3.

Több Infó

Címkék

Mindenkit meg szokott lepni a Gelarto Rosa, hiszen tényleg nem csak extra formájú gombócaik és jó lokációjuk miatt figyelemreméltó hely, hanem ízekben is nagyon korrektek. Mi több, tényleg bármikor szívesen elnyalnánk náluk egy 'virágot', még akkor is, ha néha már türelmetlenül várjuk a formázgatásnál, hogy inkább csak kenjék a tölcsérre és megyünk is. Így persze elmúlna a varázsa. Állandó és szezonális ízeikben sem csalódtunk még.

Alternatív fagylaltok: cukormentes verziók, laktózmentes sorbet-k
Amit mindenképp próbálj ki: levendulás fehér csokoládé, mangó, dió
Ár: 600 forint / 2 íz, 700 forint/ 3 íz, 800 forint / 4 íz

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Azúr fagyizó

18/20

Az egészen apró fagyizók táborát erősíti a Pozsonyi út Azúrja, ahol a nap minden szakaszában sorok állnak azóta, amióta a környék megismerkedett őszinte fagyijaikkal. Szinte hihetetlen, de helyben készülnek, a pult mögötti műhelyben. Helykihasználásból csillagos ötös, (pláne, hogy kis terasz is tartozik hozzájuk) de ugyanezt tudjuk mondani fagylaltjaikról is, amik közül számos olyat találunk, ami délutánra mindig elfogy. A kiszolgálás mindig mosolygós, az adagok pedig óriásiak náluk is. Érdemes egy ilyen pici fagyizót is meglátogatni a nagyobbak mellett, hiszen könnyen kedvenccé válhatnak.

Alternatív fagylaltok: cukormentes verziók, laktózmentes sorbet-k
Amit mindenképp próbálj ki: pisztácia, pino rock, holland csoki
Ár: 190-220 forint / adag

Facebook
Cím: 1137 Budapest, Pozsonyi út 33/A
Nyitvatartás: hétfő-vasárnap: 10:00-20:30

Fotó: We Love Budapest

Spillion

19/20

Kortárs fagyizóként aposztrofálja magát a Spillion, mely rögtön két üzlettel kezdett 2017-ben. Az egyiket Csepelen, a másikat a Nagymező utcában találjuk. Filozófiájuk szerint az ételérzékeny, tudatosan étkező, diétázó, vegán vendégek is megtalálják itt a számításaikat, mi több, sokkal több az alternatív fagyijuk, ami cukor-laktóz-glutén nélkül is korrekt, mint a hagyományos. Ezeket feltüntetik és büszkék rá, hogy 1-2 ízükön kívül mindegyik fagylaltjuk vegánnak mondható. Maguk is szívesen párosítanak ízeket, amik szerintük, sok kóstolás után jól passzolnak. Ez a heti spill. Fiatalos, trendi kis fagyizó, ami jó választás lehet diétázóknak, vegánoknak.

Alternatív fagylaltok: gyakorlatilag 90%-ban ilyen verziókat árulnak
Amit mindenképp próbálj ki: mák, sárgabarack,fehércsoki
Ár: 320 forint / adag

Facebook
Cím: 1065, Budapest, Nagymező utca 36., 1211, Budapest, Karácsony Sándor utca 10/A
Nyitvatartás: hétfő-vasárnap: 11:00-20:00

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Valdocco Fagylaltozó és Cukrászda

20/20

1053 Budapest, Múzeum körút 7.

Több Infó

Címkék

Az Astoria közelében megbízható süti és fagyipont a Valdocco, Rusics István cukrászmester egyedi ízeivel, fagyiváltozataival. Nincs 80 rekeszes pultjuk, de így könnyebb a választás, akárcsak egy szűkített menüs bisztróban. Közel van a Károlyi kert, így mi általában sétálva és ott megpihenve szoktunk valdoccós fagyit enni.

Alternatív fagylaltok: cukormentes verziók, laktózmentes sorbet-k
Amit mindenképpen próbálj ki: levendulás rozé, mák, sós mogyoró
Ár: 180 forint / adag

Hasonló tartalmak

Admin mode