szabadidő

szerkesztés

12 budapesti helyszín, ahol szuper halloweeni programot találsz

Szerzők

  • Kovács Dávid

2020. 10. 30. 14:05

Érthető okokból jóval kevesebb halloweeni programból válogathatunk idén, de így is össze tudtunk gyűjteni nektek 12 olyan eseményt, ahol emlékezetesen tölthetitek el az év legrémisztőbb napját és estéjét – természetesen elővigyázatosságra intünk azért mindenkit a járványhelyzet idején. Tippjeink között találhattok futóversenyt, filmmaratont, klasszikus beöltözős bulit, bátorságpróbát és gasztropikniket is.

Honnan ered a halloween?

A halloween az ősi kelta népek újévi ünnepén, a samhainon alapszik, amelyet október utolsó napjának éjszakáján tartottak, s hitük szerint ekkor elvékonyodik a határvonal az élők és a holtak világa között, sőt átjárhatóvá is válik. Az írek ilyenkor házról házra jártak, hogy némi elemózsia vagy fizetség fejében elűzzék a gonosz szellemeket, vélhetően ez az elődje a ma oly népszerű kosztümös édességgyűjtésnek. A töklámpás szintén az alvilági lények elriasztását szolgálta, noha eredetileg tarló- és takarmányrépát használtak e célra. Halloweent ma is október 31-én ünneplik, míg mindenszentek november 1-jén, halottak napja pedig november 2-án van.

Fotó: Unsplash.com

Día de Muertos a Neverlandben

1/12

1074 Budapest, Dohány utca 22-24.

Október 31-én szombaton 18 órától az amerikaitól teljesen eltérő, mexikói stílusú halloweeni bulit tartanak a Dohány utcai Neverlandben. A Día de Muertos a mexikói halottak napja, ami a közép-amerikai országban az élet ünnepe is egyben. Az emberek ilyenkor poénos formában kifestik magukat, megemlékeznek a boldog pillanatokra, a budapesti szórakozóhelyen pedig ezt az életérzést szeretnék átadni a vendégeknek. A díszlet több ezer virágból és festett koponyákból áll majd, a belépés pedig csak beöltözve engedélyezett. A jó hangulat mellett a biztonság is garantált, hiszen a megfelelő óvintézkedések betartása mellett készülnek a szervezők az eseményre.

Fotó: Surányi Linda / Budakeszi Vadaspark

Halloween a vadasparkban

2/12

Budakeszi Vadaspark

Több Infó

Hideglelős bátorságpróba, misztikus csillagtúra, kísérteties históriák az éjszaka állatairól – október utolsó napján a Budakeszi Vadaspark is halloweeni jelmezbe öltözik. A különleges programokon megismerhetjük az éjszakai állatok szokásait, bepillanthatunk a ragadozók titokzatos életébe, meghökkentő állati „alkatrészeket” tapizhatunk, és aki elég merész, az vérfagyasztó szakvezetés (+18) során rémisztő történeteket is hallgathat a hollóról, a macskáról és a sakálról.

Fotó: Czakó Piacz / Facebook

Halloweeni Czakó Piacz

3/12

Czakó Kert

Több Infó

Címkék

Október 31-én a Czakó Piacz is halloweeni köntösbe öltözik, a termelők számos meglepetéssel készülnek ez alkalomból, illetve lesz például tökös ravioli a Lashka Tésztaműhely jóvoltából és más tökös finomságok is az elmaradhatatlan lámpások mellett.

Fotó: Grumpy Budapest / Facebook

Grumpy Halloween Party

4/12

1072 Budapest, Klauzál utca 34.

Több Infó

Címkék

Október 31-én 17 órától a Grumpy Budapestben is megülhetjük a halloweent. Ami biztosan lesz: welcome drink, finom falatok, zene és tánc, amíg 11-et nem üt az óra, ráadásul a jelmezben érkezők ajándékot is kapnak.

Fotó: Tesco Disco / Facebook

Tesco Disco Halloween

5/12

Akvárium Klub

Több Infó

A hatályos járványügyi szabályokat betartva újra bulizhatunk a legnagyobb indie himnuszokra az Akvárium Klub teraszán. A Tesco Disco Halloweenre a belépés ingyenes, így bárki beöltözhet Alex Turnernek vagy Florence Welchnek.

Fotó: Unsplash.com

Halloween gasztropiknik a Tompán

6/12

1094 Budapest, Tompa utca

Több Infó

Címkék

Halloween alkalmából ismét összefognak a Tompa utca vendéglátóhelyei, és egy kulináris sétára várják az érdeklődőket. Egyetlen gasztrojegy megvásárlásával a Flaska Borbárban, a Paletta Bisztróban, a Dream Budapestben, a Crafty Barban és a Pancs Boltban is megkóstolhatunk egy-egy különleges halloweeni finomságot. Mindezek mellett lesznek kovászos pizzák, kézműves sörök és borok, valamint tapasok is.

Fotó: Compass International Pictures

Art+ Cinema Halloween

7/12

Art+ Cinema

Több Infó

Címkék

Igazi horrorklasszikusokkal és az utóbbi évek kedvenceivel készül a halloweenre az Art+Cinema. A Kisteremben a Kút, az Eksztázis és A ház, amit Jack épített című filmeket vetítik október 31-én, míg a Nagyteremben A másik bárányA texasi láncfűrészes mészárlás (1974) és a Halloween (1978) kerül ismét nagy vászonra.

Fotó: Emil Chalhoub / Tereza

Día de Muertos 2020

8/12

1065 Budapest, Nagymező utca 3.

Több Infó

Sejtelmes álarcok, meghökkentő bűvészek, ámulatba ejtő miliő – a mexikói hagyományok szerint a halál az élet része, így a halottak napi megemlékezések elsősorban az élet szeretetéről és az ünneplésről szólnak. Október 31-én Frida Kahlo szellemisége visszatér a Nagymező utcai Terezába, és egy hónapon át tartó eseménysorozat formájában ott is marad. A nyitóeseményre kosztümben érkezők idén sem maradnak jutalom nélkül, a kabaréról pedig a Freak Fusion Cabaret gondoskodik.

Fotó: Felix Kitchen & Bar / Facebook

Felix x Black Swan Halloween

9/12

Bárkert Bistro

Több Infó

Címkék

Halloween alkalmából egy misztikus brunch afterre vár minket a Felix és a Black Swan csapata a Bárkert Bistróba, ahol a kedvenc brunchételeink mellett ebéddel és mámorító Black Swan koktélokkal is készülnek az év legijesztőbb éjszakájára.

Fotó: BBU Szervezőiroda

BBU Halloween Run 2020

10/12

1105 Budapest, Rottenbiller park

Több Infó

Címkék

Október 31-én újra megrendezik a BBU Halloween Run vérfagyasztó futamát, amelyen ugyan bármikor felbukkanhatnak vámpírok és zombik is, de az ovisokra is gondoltak a szervezők a program összeállításánál. A legkisebbek 300 méteren állhatnak rajthoz, míg a leghosszabb táv 21 km lesz, az útvonal pedig a kőbányai pincerendszert is érinti.

Fotó: Aquincumi Múzeum / Facebook

Samhain, avagy kelta kalloween

11/12

1031 Budapest, Szentendrei út 135.

Több Infó

Az Aquincumi Múzeumban idén is megismerhetjük a halloween ősének tartott kelta ünnepet, a samhaint, ami a kelta naptár szerint a nyár végét jelenti. A nagyrészt szabadtéren zajló programokra kicsiket és nagyokat is egyaránt várnak, a gyerekprogramok – kézműveskedés, kincskeresés, harci bemutató – 13 és 16 óra között zajlanak majd, 17 órától pedig kigyúlnak a tüzek, a lámpások, és a felnőttekre kerül a sor.

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Félelmetes állatbemutató és bátorságpróba

12/12

1033 Budapest, Laktanya utca 3.

Több Infó

Címkék

Óriáskígyók, skorpiók, madárpókok és mindenféle más rémisztő állatok bemutatójával, valamint bátorságpróbával várják halloweenkor a vendégeket a Vasmacska KávéZoo pincehelyiségében található Vadmacska Pincébe. Az igazán bátrak megérinthetik, kézbe foghatják, sőt nyakba is tehetik ezeket a rettegett jószágokat, a jelmezben érkezők pedig ajándékot is kapnak.

Hasonló tartalmak

Admin mode