gasztró

12 hely, ahonnan kiadós ebédmenüt rendelhetsz 2000 forint körül

Szerzők

  • Nemes Nóra

2020. 04. 24. 15:43

Sokan kaptak rá a főzésre a karantén kezdetekor, akkor is, ha korábban nem voltak minden nap. a konyhában – de így, a sokadik héten már lehet, hogy jólesne, ha elénk tennék az ebédet. Különösen akkor, ha home office és egy-két iskoláskorú gyermek jut a karantén mellé. Mutatunk 12 éttermet, amelyek remek és kiadós napi menüt kínálnak – 1000 és 2500 Ft között.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Paletta Budapest

1/12

1094 Budapest, Tompa utca 28.

Több infó

Címkék

A Paletta ebédmenüi már jóval a válság előtt bizonyítottak – mi legalábbis soha nem csalódtunk még Bezerics Dani művészetében. A karantén bevezetése óta a fő profiljuk a remek pékáru, illetve az ebédmenü. Napi szinten változó kínálatukból 2 fogás 1650, 3 pedig 1950 Ft. Két felnőttre és két gyerekre szóló családi ajánlatukat 4500 Ft-ért kapjuk meg. Házhoz is szállítanak, de aki közel lakik, az be is ugorhat az ebédért. 

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Fiaker

2/12

1075, Madách Imre út 11

Címkék

A Madách téri Fiaker is bőven bizonyította már, hogy az à la carte mellett az ebédmenühöz is értenek. A kétfogásos ebédmenü most 1590 Ft levessel és főétellel, és mindig kérhető vega opció is, és nemsokára gyerekmenüvel is készülnek. Az ebédet mi magunk is felkaphatjuk a Madách téren vagy a XII. kerületi KisBécsben, de több házhozszállító cég is elviszi nekünk a menüt az ajtónkig.

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Mindenem

3/12

1088 Budapest, Múzeum krt. 10.

Több infó

Címkék

A Múzeum körúti Mindenem a kiadós reggelikről és a házias ízeiről volt ismert korábban – most valószínűleg ők nyernének a legkedvezőbb árú ebédmenü versenyen, ha lenne ilyen. 1000 Ft-ért kétfogásos ebédmenüt rendelhetünk tőlük – ami vagy egy leves és főétel, vagy főétel és desszert kombinációja. A menü nagy része a klasszikus, menzás kínálatból építkezik, minőségben viszont a Mindenem megszokott színvonalát kapjuk. Saját kiszállítással dolgoznak, a részleteket a Facebook-oldalukon találjuk.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

DOBRUMBA

4/12

1074 Budapest, Dob utca 5.

Több infó

Címkék

Ha unjuk a hagyományos magyaros ízeket, akkor a Dobrumba ebédmenüje a legjobb választás. A heti szinten változó kínálat nemcsak nagyon finom, de egészséges is. Húsos vagy vega opciót kérhetünk, a levesért és a főételért együtt 1850 Ft-ot kérnek. Saját házhoz szállítással dolgoznak, Facebookon vagy telefonon tudunk tőlük rendelni.

Fotó: AlbaDeli/Facebook

AlbaDeli

5/12

1051 Bajcsy-Zsilinszky út 22.

Címkék

Hegyi Attila Pasztellje erősen fine dining kategória, de a jó minőségű ételek nagy tételben való előállítására is bőven volt már példa a praxisában – békeidőben ugyanis a Hungexpo, a Hungaroring és jó pár irodaház menzáját látja el cége. A Bazilika mellől, az AlbaDeliből így most kedvező áron rendelhetünk tőle kétfogásos ebéd menüt 1600 Ft-ért, Budapest egész területére – és ebben már a kiszállítási díj is benne van. A felhozatal a hagyományos menzafogásokkal apellál, de kifejezetten kiadós és igényes kivitelben. Négyféle alapmenüből válogathatunk, de 2000 Ft-ért immunerősítő opciót is választhatunk. Külön gondolnak a gyerekere is, a 2 fogásos gyerekmenü ára 750 Ft. A kínálatot a Facebookon vagy a saját honlapjukon találjuk.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Vokál Rock Bistró

6/12

1111 Lágymányosi utca 19.

Címkék

Szép reményű rockkocsmának indult az év elején a Vokál, Nyúzó Imre remek magyaros fogásaival – amelyeket egyébként továbbra is élvezhetünk otthon. Múlt hét óta azonban ebédmenüt is szállítanak – két fogást, levest és főételt 2350 Ft-ért rendelhetünk meg. A kínálat egyelőre nem elég széles ahhoz, hogy mindennap tőlük rendeljünk, de Imre konyháját ismerve tuti, hogy méretes adagok és igazi rock&roll fogások landolnak az otthonukban!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Jedermann Café

7/12

1092 Budapest, Ráday utca 58.

Több infó

Pár éve a világ 30 legjobb jazzbárja közé választották a Jedermannt, békeidőben asztalt sem mindig lehetett kapni, ha nem érkezett elég korán az ember, de most ők is nagy bajban vannak. Bár a klasszikus étlapjukról is lehet választani, ők is heti menü segítségével próbálják meg átvészelni a nehéz időszakot. Naponta változó kínálatukban általában leves és főétel szerepel, de néha bekukkant egy leves-desszert vagy főétel-desszert kombináció, minden esetben 1450 Ft-ért. A kínálat a klasszikus felé hajlik, de azért kreatívabbak a rántott hús–pörkölt–tárkonyos raguleves tengelynél. Az ebédért be is ugorhatunk, de a Netpincéren is megtaláljuk őket.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Kőleves Kert és Vendéglő

8/12

1075 Budapest, Kazinczy utca 37-41.

Több infó

Címkék

A Kőleves sem véletlenül meghatározó szereplője a bulinegyednek olyan hosszú ideje – könnyed, házias, kreatív konyhája mindig jól működik. Náluk is rendelhető à la carte, de heti menüvel is készülnek, ráadásul naponta több opció közül választhatunk, 2300 Ft-ért. Személyes átvételre az oldalukon, kiszállításra a Wolttal és a Netpincérrel van lehetőség.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Elysée Bistro & Kávéház

9/12

1055 Budapest, Kossuth tér 13-15.

Címkék

A harmincas évek Budapestje újrahangolva – békeidőben erről és házias konyhájáról volt ismert az Elysée Bistro. A házias konyha szerencsére megmaradt, ebédmenü formájában 2430 Ft, ha házhoz kérjük, de ha érte megyünk, akkor csak 2190 Ft. Ebből egy leves vagy főétel vagy főétel és desszert jön ki.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Két Szerecsen Bisztró és Kávéház

10/12

1065 Budapest, Nagymező utca 14.

Több infó

Címkék

Budapest egyik kedvenc bisztrója, a Két Szerecsen is  előállt egy nagyon kedvező áru ebédmenüvel - 1300 Ft-ért rendelhetünk egy megszokott minőségű levest és főételt vagy főételt és desszertet. Az egyszerű, de nagyszerű fogásokat ráadásul nem csak otthonra kérheted – a Facebookon lévő felhívás szerint a következő két hétben több kórházba is visznek ingyen ebédmenüt a dolgozók számára, de lehetőségünk van nekünk is segíteni: egy-egy adag ebédmenü árával mi is hozzájárulhatunk az egészségügyi dolgozók finom ebédjéhez. Hetente változó ebédmenüjüket a honlapjukon vagy a Facebookon lehet átnézni. A kiválasztott fogásokat az étteremben lehet felvenni.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Stika

11/12

1072 Dob utca 46/a

Címkék

A Dob utcai Stikából 3 fogásos menüt rendelhetünk 2190 Ft-ért - ez minden esetben leves és főétel, a desszertet pedig ajándékba kapjuk. Ha egész hétre rendelünk, a vasárnapi ebédünkhöz ingyen juthatunk hozzá! Naponta 3 levesből és 3 főételből választhatunk, és temészetesen van vega opció is. A részleteket az oldalukon találjuk.

Fotó: BÉLA/Facebook

BÉLA

12/12

1114 Budapest, Bartók Béla út 23.

Több infó

Címkék

A Bartók legeredetibb törzshelye már mindenkinek hiányzik, aki az elmúlt két évben legalább egyszer járt arra – a karantén alatt legalább a konyhájukat élvezhetjük, ha már a hangulatra várni kell. Hetente változó, könnyed fogásokkal teli ebédmenüjüket 1890 Ft-ért vihetjük haza, ha arra járunk, de rendelés esetén el is hozzák nekünk. Részleteket a Facebook-oldalukon találunk.

Hasonló tartalmak