gasztró

szerkesztés

10 klassz étterem a Dunakanyarban nyári estékre

Szerzők

  • We Love Budapest

2019. 07. 26. 18:30

Újra összegyűjtöttük a Dunakanyar legjobb éttermeit, ám ezúttal figyeltünk arra is, hogy nyárkompatibilisek legyenek. Hangulatos teraszok, finom fogások, szép kilátás - ha Tahitótfalun, Veresegyházon, Szentendrén, Kismaroson, Kesztölcön, Vácon, Zebegényben vagy Esztergomban jártok és megéheztek, szerintünk ezeket a helyeket ne hagyjátok ki!

Fotó: Rózsakert Étterem

Rózsakert Étterem - Esztergom

1/10

2500 Esztergom, Berényi Zsigmond utca 18.

Címkék

Igazi ínyenceknek való hely, kilátással a Dunára, remek borokat és ritkán kapható húsokat – bárányt, borjút, szarvast – is kóstolhatunk. Itt nagy szerepe van a hagyományos magyar konyhának, de modern technológiával és tálalással.

Fotó: Mjam

Mjam - Szentendre

2/10

2000 Szentendre, Városház tér 2.

Címkék

Mjam, mjam, kérek még! – mondták a karibi tulajdonos kisgyermekei, amikor nagyon ízlett nekik a papa főztje. A központi helyen lévő Mjamban különleges karibi és ázsiai ételeket varázsol elénk a ház séfje.

Fotó: Katlan Tóni Vendéglője A Malomhoz

Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz - Veresegyház

3/10

2112 Veresegyház, Csokonai utca 5.

Címkék

Megtalálhatunk itt mindent, amit a Kárpát-medence kínál – saját kenyér, sajt, szörp, családias ételek. A régi malom helyén működő étterem gyerekbarát hely és kiváló esküvői helyszín is.

Fotó: M'Eat Gastropub

M’EAT Gastropub - Vác

4/10

2600 Vác, Március 15. tér 22.

Címkék

Új szereplő, BBQ-, hamburger- és steaklelőhely a Dunakanyarban. Időnként élő zene is szól, mellé különleges koktélokat, limonádékat kortyolhatunk.

Fotó: Natura Hill

Natura Hill - Zebegény

5/10

Zebegény, Szarvas út felől megközelíthető, külterület, 2627 Hungary

Címkék

Itt az étkezésnek ritmusa van. Komótosan fogyaszthatunk az Ipoly völgyének pompás alapanyagaiból készült menüből. A látvány és az ízek tökéletes harmóniában állnak egymással, mindez ráadásul a fenntarthatóság jegyében.

Fotó: Magora

Magora - Vác

6/10

2600 Vác, Március 15. tér 22.

Címkék

A vegán és vegetáriánus életmódot folytatóknak különösen ajánlott ez az egyedi választékkal bíró étterem, a Magora reggelizőjében még otthonra is bevásárolhatunk. Jelszavuk: amit eszel, azzá leszel!

Fotó: Kostel Étterem

Kostel Étterem - Kesztölc

7/10

2517 Kesztölc, Klastrom utca 2.

Címkék

Itt nincs hosszú étlap, de az állandó fejlődés visszatérésre sarkall, a séfajánlat pedig havonta változik. A családi vállalkozás borbárral indult, így borkóstolóiról is nevezetes a hely, ráadásul kiváló ételeket kínálnak, sajtokkal és böllértállal.

Fotó: Őrház Chill & BBQ

Őrház Chill & BBQ - Tahitótfalu

8/10

2022 Tahitótfalu, Kemping utca 1.

Címkék

Hétvégén (az időjárástól függetlenül) mindig nyitva találjuk őket. Itt nincs rohanás és kapkodás, a húsok lassan készülnek, ahogyan kell – a sütéstől, a jó alapanyagtól, a fától, a fűszerektől is függ a vajpuha marhaszegy, a hely hangulata pedig kiváló.

Fotó: Patak Vendéglő

Patak Vendéglő - Kismaros

9/10

2623 Kismaros, Szokolyai út 5.

Címkék

Ha megfordulunk a királyréti kisvasúton, feltétlen térjünk be ide! Kéthetente változó szezonális ajánlat, hatalmas adagok, barátságos környezet és kedves kiszolgálás, ráadásul itt házi lekvárt, szörpöt, savanyúságot találunk.

Fotó: From Sea

From Sea - Szentendre

10/10

2000 Szentendre, Bogdányi út 15.

Címkék

Mint a neve is mutatja, itt kagyló, rák és polip, de lazac vagy durbincs is kerülhet az asztalra – méghozzá abszolút frissen. Jó időben a teraszon is ücsöröghetünk.

Hasonló tartalmak

Admin mode