szabadidő

szerkesztés

10 kirándulóhely, amit érdemes felfedezni a Dunakanyarban

Szerzők

  • We Love Budapest

2018. 06. 07. 15:59

Bár a szívünk elsősorban Budapesthez húz, mi is tapasztaljuk, hogy mennyi klassz kirándulóhely van a környéken. A fővárosból körülbelül egy órát kell csak utazni, és máris a Dobogókőről nézhetünk le a Dunakanyarra, túrázhatunk a Rám-szakadéknál, kisvasutazhatunk a Börzsöny kapujában, kőfejtőt láthatunk a Naszályban, kenuzhatunk, hegyet mászhatunk - ötcsillagos kilátásokért. Íme 10 tipp a környékről.

Fotó: Fári Kata - We Love Budapest

Dobogókő

1/10

2025 Visegrád,

Címkék

Egyesek a Föld szívcsakráját vagy Árpád fejedelem sírját is itt keresik, ami jól jelzi Dobogókő különleges atmoszféráját. A Dunakanyarra néző panoráma elérésére legalább két órát szánjunk!

Fotó: DunakanyarGO

Remete-barlang

2/10

2627 Zebegény,

Címkék

A legenda szerint élt itt egy remete, aki egy szamárral vitette fel magának a vizet a Dunából. A Zebegényből idevezető túraút meredeknek számít, de a kilátás megér egy kis sportolást.

Fotó: DunakanyarGo

Rám-szakadék

3/10

2027 Dömös,

Címkék

Szinte kötelező program a Rám-szakadék, amely a túraút felújítása óta már nem számít annyira veszélyesnek. A nyáron kellemesen hűvös szakadékot a vadregényes kalandot keresőknek ajánljuk.

Fotó: DunakanyarGo

Nagy-Hideg-hegy

4/10

2624 Szokolya,

Címkék

A hegycsúcsot páfrányokkal és patakokkal körbeölelt ösvényen közelíthetjük meg. A Nagy-Hideg-hegy mellett érdemes a közeli csóványosi kilátót is útba ejteni.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Hajókirándulás

5/10

A Dunakanyar tökéletes terep sétahajókázáshoz. A fővárosból másfél óra alatt ér Esztergomba a hajó, így ezt az időt akár a túrák előtti/utáni pihenésre is szánhatjuk.

Fotó: DunakanyarGO

Kenutúra Kismaros és Zebegény között

6/10

14 km hosszú túra lakatlan szigetek, ártéri erdők és hegyek között. Félúton, Nagymaroson erősen ajánlott egy sült hal társaságában megpihenni.

Fotó: Bartha Dorka - We Love Budapest

Biciklitúra Göd és Szob között

7/10

A 40 kilométeres szakaszon emelkedőkkel nem kell számolni, de ha a kényelmes tekerés hívei vagyunk, a marosi strandon vagy egy-egy útba eső településen megpihenhetünk.

Fotó: DunakanyarGO

Naszály

8/10

2600 Vác,

Címkék

Érdemes megmászni a Naszály csúcsát, ahol a gyönyörű mészkőszirt lejtőin kosbor és turbánliliom virágzik. Az élményt a Gyadai-rét felé ártéri tanösvény és függőhíd, Katalinpusztán pedig egy kirándulóközpont fokozza.

Fotó: DunakanyarGo

Kisvonatozás Királyrétre

9/10

A Börzsöny kapujából, Kismarosról indul kisvonat a négy patak összefolyásánál található Királyrétre, ahonnan gyalog és biciklivel is a közeli bércek felé törhetünk.

Fotó: DunakanyarGO

Motoros túra

10/10

A kanyargós, erdőkön áthaladó, jó minőségű útszakasz a motorosok Mekkája. Vácról Márianosztra felé induljunk, onnan pedig Szob felé fordulva már a Duna mentén folytathatjuk a motorozást.

Hasonló tartalmak

Admin mode