éjszakai élet

szerkesztés

10 jó koncert a tavaszra – ezek a külföldi zenekarok lépnek fel Budapesten

Szerzők

  • Wágner Gábor

2020. 02. 25. 13:51

Tavasszal nemcsak a kimozdulási hajlandóságunk növekszik meg, hanem a koncertek száma is. Első körben 10 külföldi előadó ígéretes és kihagyhatatlan budapesti fellépését ajánljuk. Dühös rappernő, a latin rockzene koronázatlan királya, a gótikus rock legendái, a triphop legsötétebb hercege és elektronikus zenei alapvetéseket feldolgozó rézfúvósok tarkítják az elkövetkező három hónap repertoárját.

Fotó: Wikipedia

Kelis (US)

1/10

Március 3-án az Akváriumban lép fel az amerikai rappernő, aki épp 20 évvel ezelőtt megjelent Kaleidoscope című bemutatkozó nagylemezével turnézik. A Trick Me és a Milkshake című slágereket jegyző Kelis 1999-ben azzal a dalával aratott egy csapásra zajos sikert, melynek klipjében színesre festett hajjal és ökölbe szorított kezekkel, dühösen kiabálva küldte el a pasiját melegebb éghajlatokra.

Fotó: Papa Roach / Press

Papa Roach (US), Hollywood Undead (US), Ice Nine Kills (US)

2/10

Papp László Budapest Sportaréna

Több Infó

Címkék

Öt évvel legutóbbi önálló budapesti koncertje, és alig egy évvel tavalyi, VOLT Fesztiválos bulija után, március 4-én ismét a fővárosba látogat az amerikai rockzenekar, ráadásul nem is egyedül. A Papp László Budapest Sportarénában nem kisebb név, mint a Hollywood Undead vezeti fel a Papa Roach showját, akik 2019-ben adtak ki utoljára nagylemezt, a tizediket (Who Do You Trust?), míg az előzenekar idén jelenteti meg friss albumát (New Empire, Vol. 1). Persze azért az új dalok mellett biztosan elhangzanak majd a régi alapvetések is.

Fotó: Live Nation Magyarország

ELMARAD! - Santana (MEX)

3/10

Papp László Budapest Sportaréna

Több Infó

Címkék

A latin rock tízszeres Grammy-díjas gitárosa Miraculous 2020 címmel világkörüli turnén van éppen, és meg is sértődtünk volna, ha minket kihagy belőle, de szerencsénkre nem így lett. Santana március 19-én fogja megtölteni a Papp László Budapest Sportarénát. A turné apropója, hogy idén két klasszikus albuma is kerek évfordulós születésnapját ünnepli: a Supernatural 20, míg az Abraxas 50 éve jelent meg. Utóbbin található többek között, az Oye Como Va és a Black Magic Woman, előbbin pedig olyan gigaslágerek, mint a Maria Maria vagy a Smooth.

Fotó: Sebadoh / Press

Sebadoh (US)

4/10

Akvárium Klub

Több Infó

Címkék

Az indie rock rajongói számára 2020. március 21-e piros betűs ünnep, ugyanis ekkor lép fel az Akváriumban a 90-es évek amerikai legendája, a Dinosaur Jr-ből ismert Lou Barlow gitáros-énekes alapította Sebadoh. A zenekar még sohasem járt nálunk – pedig igény azért lett volna rá. Persze, ami késik, az nem múlik, úgyhogy még így is elégedetten pipálhatjuk ki őket a koncertes bakancslistánkról. A 2013 óta újra nagyon aktív zenekar tavaly megjelent, 9. nagylemezükkel (Act Surprised) érkeznek hozzánk. 

Fotó: Live Nation Magyarország

ELMARAD! - James Blunt (UK)

5/10

Papp László Budapest Sportaréna

Több Infó

Címkék

Az angolok Ibizán élő bús képű lovagja a bolondok napján, április 1-jén érkezik hozzánk, a a Papp László Budapest Sportarénába tavaly ősszel megjelent, hatodik nagylemezének (Once Upon a Mind) turnéjával. Az egykori NATO békefenntartó katona már rég leszerelt (2002-ben), azóta már csak és kizárólag gitárt fog a kezébe, az maradt az egyetlen fegyvere, és mindig célba is talál vele. A koncert napján egyszerre fognak dobbanni az érte repeső női szívek.

Fotó: Dürer Kert

The Mission (UK)

6/10

Dürer Kert

Címkék

Ha van legendás zenekara a dark wave rocknak, akkor az a Wayne Hussey vezette The Mission UK, amelyik már csak azért is kedves a magyarok szívének, mert első budapesti koncertjüket az 1990-es taxisblokád idején adták, és az utcák tele voltak gyalogszerrel a bulira igyekvő feketeruhás rajongókkal. Karrierösszegző turnéjuk Budapestet is érinti, április 2-án és 3-án lépnek fel a Dürerben, de nem ugyanazt a programot nyomják a két estén. Első nap a páratlan, míg második estén pedig a páros sorszámú nagylemezek számait játsszák majd el. 

Fotó: Meute / Press

Meute (DE)

7/10

Akvárium Klub

Több Infó

Címkék

A hamburgi rezesek, akiket természetesen ütősök is kiegészítenek, azzal kerültek a figyelem középpontjába, hogy az elektronikus zene klasszikusait ültetik át fúvósokra, meg üstdobra és xilofonra. A party-élmény pedig így is tökéletesen működik, és ezt már nálunk is többször bizonyították. 2017-es bemutatkozó albumuk (Tumult) után idén jelent meg második nagylemezük (Puls), ezzel érkeznek hozzánk április 19-én az Akváriumba. Azt azért tegyük még hozzá: ők tipikusan az a zenekar, akiket nem lemezről, hanem élőben kell meghallgatni, mert úgy ütnek igazán

Fotó: Tricky / Press

Tricky (UK)

8/10

A38 Hajó

Több Infó

Címkék

Április 26-án, az A38 hajó gyomrában tartja legközelebbi budapesti szeánszát a triphop és a Bristol sound egyik legnagyobb ura, a jelenleg Berlinben élő Tricky. Éjsötét, egyszerre szétcsúszó és energikus zenéje azonnal lehúzza a mélybe a hallgatóját, és nem ereszti onnan. Az más kérdés, hogy senki nem is szabadulna onnan. Tricky tipikusan a saját útját következetesen járó művész, aki trendektől és talmi divathullámoktól függetlenül létezik és dolgozik, méghozzá egy saját univerzumban, ahova mindig jó belépni – legyen szó egy új lemezről, vagy mint esetünkben is, egy koncertről.

Fotó: Joy Dana

ELMARAD! - The Subways (UK) - Young For Eternity in full

9/10

Dürer Kert

Több Infó

Címkék

Május 28-án hozzánk is elér a brit rockzenekar friss turnéja, amin legnagyobb sikerüket, a Young For Eternity című bemutatkozó nagylemezüket játsszák el újra, méghozzá teljes egészében. Ha ironizálni szeretnénk, akkor azt mondanánk, nem véletlenül vették elő: egyik lemezükkel sem sikerült megközelíteni a debütalbum sikerét, sőt a Subwayst sokan egyslágeres zenekarnak tartják. Pedig ennél azért többet és jobbat érdemelnek, remek kis rakkenroll banda a Subways, és erről az említett tavaszvégi napon, a Dürerben meg is győződhetünk. 

Fotó: Live Nation Magyarország

ELMARAD! - Harry Styles (UK)

10/10

Papp László Budapest Sportaréna

Több Infó

Címkék

A tavasz legutolsó napja, május 31-e a tinilányok napja lesz idén! Ekkor lép fel a Papp László Budapest Sportarénában a One Direction-ből ismert Harry Styles, aki anyazenekara 2016-os, határozatlan időre szóló visszavonulása óta inkább filmes karrierjét építi (Dunkirk), és mellette szólólemezeket készít. A legutóbbi épp tavaly decemberben jelent meg Fine Line címmel, ennek áprilisban indul világkörüli koncertkörútja Love On Tour címmel, ami Budapestet is érinti. Aznap női szem nem marad szárazon.

Hasonló tartalmak

Admin mode