szabadidő

10 hely a Dunakanyarban, ha aktívan pihennél

Szerzők

  • We Love Budapest

2019. 01. 11. 12:31

A Dunkanyarnak kifejezetten jól áll a tél: ilyenkor érdemes igazán elvonulni egy erdei szálláshelyre vagy tesztelni a hóálló túrabakancsot. Azt tudtátok, hogy a régióban síelni is lehet? Ezen kívül több helyen találtok korcsolyapályákat is, de arra az esetre is van ötletünk, ha fedél alá vágynátok: falat mászni és fürdőzni is lehet a körnéken.

Fotó: Dunakeszi Post

Jégpálya – Dunakeszi

1/11

2120 Dunakeszi, IV Béla Király Tér

Címkék

Csak egy ugrás Budapesttől a január végéig, esőben, hóban, szélben is használható pálya. Mellette korcsolyakölcsönzőt és öltözősátrat is felállítottak. (A pályának van használati díja.)

Fotó: Váci Műjégpálya

Műjégpálya – Vác

2/11

2600 Vác, Március 15. tér

Címkék

A korcsolyázás szerelmeseinek vonzó a lehetőség, hogy Vác csodálatos barokk főterén hódolhatnak szenvedélyüknek. A pálya nagy népszerűségnek örvend, egyben téli idegenforgalmi vonzerő is, és ha az időjárás is engedi, február közepéig marad. (A pályának van használati díja.)

Fotó: Nagy-Hideg-hegy

Nagy-Hideg-hegy – sípálya

3/11

2624 Szokolya,

Címkék

Kiváló terep a gyakorlott síelőknek, itt van Magyarország legnagyobb szintkülönbségű sífelvonója. A turistaúton a parkolóig lecsúszni nagy élmény.

Fotó: Nagyvillám - Sípálya

Nagyvillám – sípálya

4/11

2025 Visegrád, Mátyás király utca

Címkék

Ideális hely azoknak, akik a lankás pályákat szeretik. Itt minden van: ingyenes parkolás, büfé, melegedő és hóágyúzható pálya.

Fotó: Thermal Hotel

Thermal Hotel – Visegrád

5/11

2025 Visegrád, Lepence völgy 2.

Címkék

Az aktív pihenés kedvelőinek ebben a hotelben a wellnessrészleg mellett a fitneszterem is rendelkezésre áll. Itt nincs nap mozgás nélkül.

Fotó: Törökmező Turistaház - Kalandpark És Kis-Állatpark

Törökmező

6/11

2626 Nagymaros,

Címkék

Itt minden évszakban sportolhatunk – ősszel kirándulhatunk, falra és fára mászhatunk, télen pedig elővehetjük a szánkót.

Termálfürdő – Göd

7/11

2132 Göd, Kinizsi utca

Címkék

A gödi termálfürdő egész évben várja a látogatókat. Nincs messze Budapesttől, a két medence mellett pedig úszósávot is találnak a sportolnivágyók.

Fotó: Ba-rock Boulder

Ba-Rock Boulder mászóterem – Vác

8/11

2600 Vác, Március 15. tér

Címkék

A Dunakanyar első falmászótermében télen-nyáron űzheti minden korosztály ezt a sportot. Szervezhetünk ide születésnapokat is, és ha mozognánk is, akár felszerelést is bérelhetünk.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Korcsolyapálya – Leányfalu

9/11

2016 Leányfalu, Gyulai Pál utca 9.

Címkék

Fedett jégpálya, ahol lehet korcsolyát bérelni és éleztetni is. Melegedhetünk, jóllakhatunk, és még jégdiszkó is működik.

Fotó: Síparadicsom Klub

Síparadicsom Klub – Szentendre

10/11

2000 Szentendre, Ady Endre út 58.

Címkék

Ha olyan sportot keresünk, ami a legközelebb áll a síeléshez, akkor a legjobb a gyepsí. Ősszel űzhető testmozgás, melynek jó terepe a szentendrei Síparadicsom.

-

11/11

A cikk a DunakanyarGo segítségével készült.

Hasonló tartalmak