shopping

szerkesztés

10 budapesti karácsonyi vásár Óbudától Józsefvárosig

Szerzők

  • We Love Budapest

2014. 12. 11. 1:00

Ha csak a barátaiddal gurítanál le pár korty forralt bort a feeling kedvéért; ha csak böngésznéd az árusok megszokott portékáit; ha csak kürtőskalácsot ennél, mert hát ilyenkor "adja" igazán; vagy ha tényleg ajándékot vennél valakinek igazán autentikus helyről, akkor azon tíz budapesti karácsonyi vásár közül válassz, amelyet itt most összegyűjtöttünk! Hogy a Vörösmarty téri köztük van-e, azt most nem áruljuk el.

Fotó: Berci Geberle

Advent Budapesten 2014

1/10

Deák Ferenc tér

Több Infó

Címkék

Gájer Bálint, Szűcs Gabi, Kozma Orsi, a Swing a la Django és a Virtuózok tehetségkutató ifjú zenészei is fellépnek a 2014. november 28. és december 31. között második alkalommal megrendezésre kerülő Advent Budapesten téli fesztiválon a Városháza parkban, ahol idén a legtöbb program a gyerekeket szólítja meg. Minden nap üzemel az ingyenes korcsolyapálya, a meseszalonként berendezett fűtött Üvegházban pedig gazdag kulturális programkínálat várja a látogatókat. A kézműves karácsonyi vásári forgatag és a korcsolyapálya mellett az Üvegházban hétköznap esténként amatőr kórusok, zeneiskolák növendékei, színjátszó csoportok és zenekarok adják elő karácsonyi műsoraikat, a négy adventi hétvégén délután 16 órától kezdődnek a programok, melyek mindegyike ingyenesen látogatható.

Hol? Városháza Park
Meddig? December 31.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Karácsonyi vásár a Four Seasonsben

2/10

Four Seasons Hotel - Gresham Palota

Több Infó

Címkék

A karácsonyi hangulat előcsalogatásához egy nagyon különleges helyszínt is ajánlunk, mégpedig a Four Seasons Gresham Palace-t, a szállodát, amely annyiszor szerepelt már rangos helyen különböző turisztikai lapokban, gyűjtésekben. Sőt, a szecesszió és az Art Deco jegyeit ötvöző elegáns palotát nem csak hotelként, de építészetileg is Európa és a világ legimpozánsabb intézményei között jegyzik. Idén először, a Four Seasons Gresham Palace fennállásának 10. évfordulójának apropójából hangulatos adventi vásárt rendeznek, a hotelben. A rendhagyó forgatag mindenki számára látogatható. A vásárban beszerezhetünk akár egy Pécsi kesztyűt is, elveszhetünk a Régiposta utcában található Neroli parfüméria niche parfümjei között, megcsodálhatjuk a Herendi pult gyönyörű porcelánjait és válogathatunk az Arioso szépségei közül. Vásár nincs forralt bor és kürtőskalács nélkül, ezért a Vitéz Kürtőst megtaláljuk a kapu mellett, illetve a Gresham étterme egy instant kioszkból méri a forró italokat.

Hol? Gresham Palota
Meddig? December 25.

Budapesti Karácsonyi Vásár

3/10

Vörösmarty tér

Több Infó

Címkék

Bizonyára senkit sem ér váratlanul a hír, hogy idén is lesz téli forgatag a Vörösmarty téren! November 28. és december 31. között színes kulturális programmal, magyar kézműves-bemutatóval és vásárral, valamint hagyományőrző ételekkel, italokkal várja látogatóit a Vörösmarty tér. A főváros legjelentősebb téli eseménye ezúttal is megtölti a teret ellenállhatatlan illatokkal, és egyedi ajándéknak való magyar népi és iparművészeti termékekkel, de a zenei élmény is garantált a színpadi programok színes kínálatának köszönhetően.

Hol? Vörösmarty tér
Meddig? December 31.

Balatoni Borkarácsonyfa és Adventi vásár a Városligetben

4/10

Városliget

Több Infó

Címkék

Adventi vásárt szerveznek a balatoniak Budapesten! Az adventi időszak egyik legizgalmasabb eseményének ígérkezik a balatoni szolgáltatók összefogásából megszületett Első régiós adventi vásár és Balaton-kóstoló december 14-én a városligeti Műjégpályán. Az esemény fő attrakciója:Borkarácsonyfa állítás a műjégen. A műjégpálya dísztermében különleges, szalon jellegű vásáron a Balaton legismertebb borászai és termelői állítanak ki. A vásár látogatói a belépő fejében közel 40 balatoni bort kóstolhatnak, ráadásul kedvezményes palackáron vásárolhatnak az ünnepekre, valamint tóparti hétvégét is nyerhetnek

Hol? Városligeti Műjégpálya
Mikor? December 14.

Király utcai karácsonyi vásár

5/10

Király utca

Több Infó

Címkék

A fedett, de természetes fénnyel ellátott Central Passage-ban a kistermelők által készített finomságoktól kezdve (csoki, szörp, szalámi, lekvár, olajok, sajtok, zöldségkrémek), design ajándékokon át (táskák, lámpák, órák, bögrék), a hobbi-kézműves termékekig (ékszerek, horgolt kiegészítők, gyurma ajándékok) gyakorlatilag minden megtalálható lesz, amit a karácsonyi bevásárlás lázában kereshetnek az érdeklődők. A vásáron természetesen forralt bort, különleges kávékat, teát is lehet szürcsölgetni, valamint a város legjobb péksüteményei közül válogatni.

Hol? Király utca
Meddig? December 23.

Fotó: The Event's Facebook Page

Gozsdu Ünnepi élményudvar

6/10

Gozsdu Udvar

Több Infó

Címkék

A Gozsdu Udvar is karácsonyi forgataggal vár december 5-23. között. A hangulatos, rendkívül színes és karácsonyi finomságokban gazdag eseményen bárki megtalálhatja a kedvére való programot. Egyedi kézműves, dizájn termékekkel lepheti meg szeretteit, miközben élvezheti a mutatványosok előadását, kiváló koncerteket hallgathat és karácsonyi ínyencségeket fogyaszthat a feldíszített karácsonyfát csodálva. Aki ellátogat eme retró-barlangba, ingyen választhat magának egy ajándékkönyvet a hely több ezer kötetes kínálatából, míg a gyerekeket több bőröndnyi játék várja, délután 4 és 5 óra között pedig a 100 évvel ezelőtti árakat megidézendő 5 forintba kerül a forralt bor a bejáratnál.

Hol? Gozsdu Udvar
Meddig? December 23.

Advent a Liszt Ferenc téren

7/10

Liszt Ferenc tér

Több Infó

Címkék

Idén a Liszt Ferenc Zeneakadémia előtti terület ad otthont a karácsonyi kézműves vásárnak a kerületben. A Terézvárosi Karácsonyi Vásárnak nagy hagyománya van már, az év utolsó hónapjában kézműves vásár forgatagával telik meg a tér. Várhatóan a Zeneakadémia rendszeres programjai is szép számú, igényes közönséget biztosítanak az árusok számára.

Hol? Liszt Ferenc tér
Meddig? December 23.

Fotó: Adventobudan.hu

Advent Óbudán

8/10

1033 Budapest, Fő tér 3.

Több Infó

Címkék

Decemberben, advent idején, koncertek, gyermekműsorok mellett vásári árusok várják az érdeklődőket a Fő téren és a Szentlélek téren. A kézműves standok mellett megférnek a szabadtéri “kemencék”, a nézelődők sokaságát kürtőskalács, kenyérlángos, karácsonyi és forralt bor illata csábítja. A korcsolyázás szerelmesei pedig nem hagyhatják ki a jégen a siklást a kivilágított Fő téren.

Hol? Fő tér, Óbuda
Meddig? December 21.

Advent Józsefvárosban

9/10

1088 Budapest, Múzeum körút

Több Infó

Címkék

Múltidéző Kalendárium adventi programjaival és Kézműves Karácsonyi Vásárral nyílik a Horváth Mihály téren és a Palotanegyedben november 29. és december 22. között Józsefváros ünnepi rendezvénysorozata. Sebestyén Márta, Misztrál, Makám és számos ingyenes koncert, kézműves és gasztronómiai vásár, élő betlehem állatsimogatóval, valamint Mézeskalácsház vár mindenkit Józsefváros ünnepi fényekbe öltöztetett tereire és beltéri helyszíneire.

Hol? Palotanegyed
Meddig? December 22.

Fotó: The Event's Facebook Page

Adventi Ünnep a Bazilikánál

10/10

Szent István-bazilika

Több Infó

Címkék

A Szent István Bazilika előtti tér idén negyedik alkalommal lesz az adventi időszak leglátványosabb, élményekkel teli találkozópontja. A nyitóünnepségen meggyújtják az első gyertyát és felkapcsolják a belváros ünnepi fényeit, esténként karácsonyi fényfestés borítja be a Bazilika monumentális homlokzatát. Idén először a Zrínyi utcában is forró és illatos ínyencségek sorakoznak fel, a vásár angyalai kedves meglepetésekkel készülnek, e mellett igényes ajándékok, korcsolyapálya, szórakoztató programok és jótékonysági akciók sora segít az ünnepekre hangolódni.

Hol? Szent István tér
Meddig? Január 1.

Hasonló tartalmak

Admin mode