Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Nagy kínai újévi hangverseny @ Müpa
Müpa
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.
Részletek

2200 - 4500 Ft jan161930 -tól
jan162200 -ig

Az évente útra kelő Nagy kínai újévi hangverseny ötletét a Kelet és a Nyugat klasszikus zenei tradícióit, az európai és az ázsiai kultúrát egyesítő szándék adta. Az egyedülálló zenei vállalkozás 1998 óta a bécsi Musikvereintól az amszterdami Concertgebouw-n át a berlini Filharmóniáig nézők ezreit bűvölte el a klasszikus kínai hangszerekkel, a hagyományos zenével, az azzal harmonizáló öltözettel, és természetesen a vezető kínai együttesekből érkező muzsikusok magával ragadó előadásával. (Fotó: MüPa)

Müpa

1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.
+36 1 555 3000

A Kínai Nemzeti Opera- és Táncszínház Tradicionális Kínai Zenekara - az újkori Kína első, ötven évvel ezelőtt alapított, a nemzeti hagyományokat ápoló zenekara - elsődleges céljául tűzte ki a tradicionális kínai operák és táncjátékok előadását, azok életben tartását és megismertetését az utókorral. Az együttes különös gondot fordít az interpretációk minőségére, ezért előadásaihoz a legjobb muzsikusokat és táncosokat szerződteti. Repertoárját zenetörténeti kutatások révén bővíti, a ritkábban hallható darabok közé népszerű műveket illeszt. Rendszeresen részt vesz a különböző nemzetközi zenei versenyeken, amelyekről értékes díjakkal tér haza. A sikeres produkciókról számos CD-felvétel és videoanyag tanúskodik. Az utóbbi években Hongkong és Tajvan zenei öröksége is helyet kap az így egyre szélesebb horizontot nyitó műsorokban.

Az együttes állandó karmestere, Hong Xia munkásságát elsősorban szenvedélyes dirigálása, a részletek kidolgozása, expresszív stílusa miatt szereti a közönség. A művésznő egyaránt jártas a kínai és a külföldi, a klasszikus és a modern, a hagyományos és a szimfonikus zene világában, s minden területen biztos kézzel irányítja muzsikusait.

Hasonló események