Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

Tünet Együttes: Burok - a táguló idő összehúzódásai

A Tünet Együttes a szülés élményét kíséreli meg felidézni, szétszálazni és megmutatni. Az előadásban résztvevő négy táncosnő a saját szüléstörténetéből, testemlékeiből és élményeiből dolgozik. Megpróbálják kifordítani mindazt, ami a csukott szemeken, a tudattalanon belül történt.

„Amikor Réka mondta, hogy a szülésről és az anyaságról készít darabot, eleinte (...) féltem, hogy patetikus, pátoszos előadás lesz, és kételkedtem, hogy egyáltalán mennyire szólít ez meg engem férfiként (...) Végül nagyon kellemes élmény volt, hogy humorral és öniróniával fogták meg a témát.” - Szász Dániel, a Tünet Együttes táncosa.


  • Táncosok: Furulyás Dóra, Nagy Csilla, Virág Melinda, Dányi Viktória

  • Rendező / koreográfus: Szabó Réka

Hasonló tartalmak

Shopping

Nőnapi tulipánvásár a Normafán

Március 8. és 10. között virágba borul a Normafa Síház Étterem, és a tavasz hírnökével, tulipánnal telik meg a helyiség nőnap alkalmából. Lesznek 10 és 20 szálból álló csokrok, a hétvége zárásaként pedig vasárnap egy tavaszköszöntő brunchra kerül sor.

Shopping

NOS Nőnapi garázsvásár

Ismét kinyitják a NOS csodagarázsát március 8. és 10. között, a Hunyadi János utca 22. szám alatt. Kincsek között válogathatunk, és a tematika természetesen nőnapi lesz, ami csomó csajos cuccot jelent, és persze a szokásos, széles választékot.

Kultúra

The AI Film Festival (AIFF) 2024

Magyarországon elsőként szervezett nemzetközi, mesterséges intelligenciával készült filmeknek versenyt a The AI Film Festival (AIFF). A 145 beérkezett pályamunkákból rangos zsűri választotta ki a legjobb alkotásokat, amelyeket március 3-án a Bem Moziban nézhetünk meg. Az AIFF-ra öt – látványfilm, dokumentumfilm, kísérleti film, videóklip, vegyes művészeti alkotás – kategóriában, maximum 15 perces, legalább a mű felében mesterséges intelligenciával készült alkotásokkal nevezhettek a készítők.

Kultúra

Jávor Piroska: „Játék Parnasszuson”

Az idén 80 éves szentendrei festőművész, Jávor Piroska kiállítása nyílik a Szentendrei Képtárban március 8-án, 17 órakor Játék a „Parnasszuson” címmel.

Neked ajánlott

A