Róth Miksa igazi nemzetközi sztár volt, aki egymás után nyerte meg a világkiállítások üvegfestészeti díjait, és aki fáradságos és sikeres munkájára Magyarországon először használta önérzetesen a nemes kifejezést: iparművészet. 

A Korzózz Velünk sétáján fénnyel átitatott üvegképek és csillogó mozaikok nyomába eredhetünk a korabeli Pest leggyorsabban fejlődő városrészében. Ragyogó és látványos épülethomlokzatokon és egy különleges templom falai között fürkészhetjük a mozaikon megtörő vagy a tarka üvegen átszűrődő, megszínesített napfényt.

A séta érinti a szenvedélyes mester varázsos hangulatú otthonát is, amely ma az országban egyedülálló, eredeti berendezésű lakásmúzeum. A régi korokat idéző bútorok, képek és tárgyak között megelevenednek előttünk a múlt században itt élt család néha derűs, néha keserű mindennapjai. Itt megtekinthetjük az üvegfestmény- és mozaikgyűjteményt, ahol szemkápráztató remekművek között érthetjük meg az alkotó, Róth Miksa kivételes leleményességét és az üvegműhely páratlan virágzásának titkait.

  • Sétavezető: Szarvasy Eszter idegenvezető, tájépítész
  • Találkozó: VII. kerület, Barcsay utca–Osváth utca sarka 

Címkék