Keresés EN

Kultúra

Macskabölcső 2023 – 7 kortárs költő, 7 illusztrátor

Hét kortárs költő és hét képzőművész összefogott a Versopolis nemzetközi versfesztivál keretein belül, hogy közösen alkossanak valami maradandót. Ez a Macskabölcső projekt.

Mindenki emlékszik, erre az ősi gyermekjátékra. Ahogy a játék közben, az egyik fonalat vettük át a másiktól, egyik formából bomlott ki a másik, így bomlanak a versorok képekké, a képek szavakká, és újra verssorokká az alkotók kezében is.

  • A Macskabölcső 2023 projekt felkért irodalmi alkotói: András László, Babiczky Tibor, Fenyvesi Orsolya, Ana Marija Grbic, Michal Habaj, Kemény István és Závada Péter
  • A Macskabölcső 2023 projekt felkért képzőművészei: Dely Dorka, Godina Eszter, Grela Alexandra, Miklya Emese Sára, Rofusz Kinga, Szinvai Dániel és Turi Lilla

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Szabadidő

Dolgozó anyává válni: visszatérés a munka világába

A szülési szabadság utáni visszatérés a munka világába óriási változást jelent, így minél közelebb érünk a visszatérés időpontjához, úgy sokasodnak az aggodalmaink az új életszakasszal kapcsolatban. Milyen változások történnek, mikor megérkezik a dolgozó anya szerepe az életünkbe? Milyen kihívásokra számíthatunk ebben az időszakban? Miként tudunk tudatosan felkészülni a visszatérésre?

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Neked ajánlott

A