kultúra

szerkesztés

Lynch Est / Wattican Punk Ballet x Vidra Vera dj set

Program adatok

  • 1084 Budapest, Auróra utca 11.

  • Facebook

    Facebook

  • 2016. március 13., vasárnap 21:00

David Lynch
„Nincs még egy olyan rendező, mint David Lynch” – reklámozta magát a rendező miközben élete korai szakaszában újságkihordásból próbált pénzt szerezni éppen aktuális filmjéhez. Lynch, Arany Pálma díjas amerikai filmrendező, producer, zenész és vizuális művész. A Veszett a világ, a Radirfej, a Kék bárso
ny és a Dűne című inger gazdag filmek rendezője, a híres
Twin

Peaks
című televíziós sorozat megálmodója. A szürreális, abszurd, furcsa és nem ritkán extrém képi világgal rendelkező művész egyike az olyan Hollywood-i rendezőknek, akik lefektették a filmalkotás alapköveit Amerikában. Megszállottság? Öncélú, úttörő stílus? Ikon? Forgassuk bele a popkultúra nagyjait egy csillámporral teli vödörbe, kapjuk fel Dennis ügynök zakóját és ugorjunk egy csukafejest a rémálmok birodalmába.
Wattican Punk Ballet
(ARM/HU)
A Deti Picasso tagok új zenekara, a Wattican Punk Ballet nevű lehengerlő örmény geg-tánc-punk duó székhelye egyrészt Moszkva és Jereván, másrészt Budapest. Tagságát két testvér alkotja, Karen, a férfi, és Gaya, a nő, vagyis az a két Arutyunyan testvér, akik felénk leginkább a legendás örmény pszichedelikus zenekar, a Deti Picasso két oszlopaként vált ismertté.
Zenéjükben megannyi különös elem keveredik izgalmas és lenyűgöző egységgé: találunk benne pszichedelikus rockot, táncos punkot, eltorzított és kiforgatott pop hatásokat, valamint színpadi megjelenésükben szinte színházi megoldásokat, húzásokat. Gaya és Karen a duó-formációra szabott zeneszerzési, előadási és kreativitási határait feszegetik. A zenekar bátran és ezer színben vegyíti a nyers erőt, a funky diszkó ritmusokat és a kaukázusi zenei hatásokat egy elképesztő energiájú koncertélménnyé. Szinte minden egyes számban más és más hangszeren játszanak, hol gitáron, hol billentyűs- vagy ütőhangszeren, olykor felvett loopokat, vagy ritmustöredékeket használva fel abból a célból, hogy minél dinamikusabb és sokszínűbb showt valósítsanak meg.

Hasonló tartalmak

Admin mode