Szponzorált / szabadidő

szerkesztés

LEGO építés a Szépművészeti Múzeumban a Múzeumok Éjszakáján

A Múzeumok Éjszakája mindig bővelkedik a jobbnál-jobb programokban, idén például az egyik kedvencünk a Szépművészeti Múzeum és a LEGO® közös eseménye lesz, ahol június 25-én 14:00 és 22:00 óra között élhetjük át a közös építés élményét. A délután és az este folyamán öt híres műalkotást építhetünk meg LEGO kockákból, pop-artosított átdolgozásban a múzeum frissen nyitott Barokk Csarnokában

Az ikonikus műalkotások 1,5x1,5 méteres LEGO kockamozaik változatai a nyíregyházi tekerd! csoport segítségével készülnek el. Olyan híres művészek képeit alkothatjuk újra, mint Bogdány Jakab, Hieronymus Bosch, Raffaello Santi, az ő festményeiket, a Gyümölcscsendéletet, a Gyönyörök kertjét és az Esterházy Madonnát pedig a Szépművészeti Múzeumban is megkereshetjük. A negyedik alkotás Franz Xaver Messerschmidt: Ásító karakterfej szobra lesz, ötödik képként pedig különleges feldolgozásban a LEGO Ideas Vincent van Gogh – Csillagos éj készlete is megépül.

A nagy mozaiképítés mellett saját, kisméretű Csillagos éj képünket is megépíthetjük foszforeszkáló LEGO elemek felhasználásával. A kihelyezett sötét dobozokban azt is megnézhetjük, hogy alkotásunk hogyan világít a sötétben, ráadásul értékes LEGO és Szépművészeti Múzeum-ajándékokat is nyerhetünk vele. Emellett a kockatengerből szabad építésre is lehetőség lesz, így az elkészülő alkotások határa tényleg csak a csillagos ég.

Hasonló tartalmak

Admin mode