Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

A gyásszal és veszteséggel kapcsolatos élmények a létezés velejárói, mégis vannak olyan időszakok, amikor kitüntetett egyéni és tudományos figyelmet kapnak. A pszichoanalitikus koncepciók – elsősorban Freud Gyász és melankólia című írása, valamint Lindemann szakaszelmélete – jelentős szerepet játszottak a gyász elméleteinek kialakításában, kevésbé ismertek azonban ezek kötődéselméleti továbbfejlesztései, vagy a mai szelf-pszichológiai elképzelések. Az Imágó Budapest legújabb, Gyász és pszichoanalízis című folyóiratszámában és a bemutató kerekasztal-beszélgetésen ezek terápiás alkalmazásairól is szó lesz, érintve a sokszor tabunak számító segítői gyász témáját is (mentősöknél és a Covid-19 járvány hatására terapeuták munkájában).
 
Az Imágó Budapest folyóirat küldetéséhez híven a gyász-téma filozófiai, irodalmi aspektusai is megjelennek, melyek az énteremtés kollektív élményéhez, a kiismerhetetlenség és enigmatikusság kérdéséhez, illetve az írás veszteség-feldolgozást segítő szerepéhez visznek közelebb.
 
A beszélgetés résztvevői:

  • Dr. Sarungi Emőke: a szám szerzője, felnőtt- és gyermekpszichiáter, pszichoterapeuta
  • Prof. Dr. Bókay Antal: a szám szerzője, irodalomtörténész
  • Dr. Nemes László: filozófus, bioetikus
  • Dr. habil. Papp-Zipernovszky Orsolya: a szám szerkesztője, alkalmazott egészségszakpszichológus
  • A beszélgetést moderálja Dr. habil. Gyimesi Júlia, pszichológus

Cimkék

Hasonló tartalmak

Szabadidő Szponzorált

GOBUDA Advent

Óbuda legnagyobb bevásárlóközpontja a GOBUDA Mall családi programokkal vár bennünket december 6. és 9. között: ingyenes Gryllus Vilmos és Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertre számíthatunk, és lesz népzenei hangszersimogató adventi rézfúvós koncerttel, valamint digitális játéksarok, kézműves foglalkozás és arcfestés is.

Shopping

ReClaim Vintage – Advent Night Shopping

December 3-án, advent első vasárnapján hosszabbított nyitvatartással, este 23:00-ig várnak a Király utca új vintage boltjában, a ReClaimben. Lesz süti, karácsonyi zene, és 15% kedvezmény jár minden teljes árú termékre, amennyiben a kasszánál bemondjuk a Rudolf jeligét.

Kultúra

Pulpbrother (US): Sorry I forgot the pizza I was supposed to deliver

November végén amerikai kultművész érkezik a budai minigalériába, a Start Galéria Budapestbe, amit érdemes megnézni a pop-art kedvelőinek. Ha Pulpbrother sikerének titkát boncolgatjuk, olyan címkék kerülnek elő, mint a humor, olykor a fekete humor is. Rendkívül profán, szarkasztikus, csípős és mindig flegma – mégis áthatja az életigenlés.

Shopping Kultúra

PANEL Contemporary: Karácsonyi képzőművészeti kiállítás és vásár

A Faur Zsófi Galéria karácsonyi képzőművészeti kiállítással és vásárral könnyíti meg az ünnepek előtti ajándékhajszát: december 22-ig minden hétköznap 12:00-től 18 óráig nézelődhetünk a galéria művészeinek alkotásai között.

Neked ajánlott

A