Szponzorált / kultúra

szerkesztés

Fondazione Nazionale della Danza / Aterballetto: YELED / SHOOT ME

Az izraeli Eyal Dadon és az olasz Diego Tortelli az Aterballetto tizenhat táncosát az előbbi gyermeki egzotikumába és az utóbbi pozitív fiatalságába egy utazásra kalauzolja. Dadon Yeled – ami héberül gyermeket jelent – című előadása az ősi ártatlanság elvesztéséről szóló táncos reflexió. Egy vizsgálat, amelynek célja, hogy kiderítsük, mikor következett be ez a változás, de arra is irányul, hogy felfedezzük, mi maradt meg abból a képességünkből, hogy kicsik maradjunk egy olyan világban, amely csak felnőtteknek készült. Mikor volt az a pont, amikor elvesztettük az ártatlanságunkat, és miért?

A Shoot me Tortelli alkotása az angol Spiritualized rockegyüttes zenéjére és Jim Morrison néhány felvételére készült. A zene és a tánc egy történet nélküli darabot alkot, amely képzeletet és érzelmeket nyit meg. Egy mű, amely közvetlen párbeszédet akar teremteni a színpadon álló táncosok és a közönség között: a csábítás, a tekintetek, az izzadtság-játéka, az érzékek megtámadása és óda a testhez, azonos levegő belélegzése, a verejték, a könnyek, a düh, a büszkeség belélegzéséhez.

Az előadásokat két alkalommal április 27-én és 28-án nézhetitek meg a Nemzeti Táncszínházban, 27-re itt, 28-ra pedig itt tudtok jegyet vásárolni.

Az előadás a 10. Színházi Olimpia és a Budapest Táncfesztivál keretében kerül bemutatásra.  

Hasonló tartalmak

Admin mode