éjszakai élet

szerkesztés

DJ Bootsie akusztik a MÜPA-ban

Program adatai

  • 1095, Budapest, Komor Marcell utca 1

  • 2012. június 20., szerda 22:00

Egy dj, akusztikus koncert és a Művészetek Palotájának találkozása? Először furcsán csenghet, de egészen biztosan remek zenei műalkotás kerekedik belőle június 20-án este.
A túlnyomórészt instrumentális számokban – melyek epikus szerkezetűek – az elektronika, jazz, kortárs , és népzene erős filmzenei hatásokkal jelenik meg. A műfaj kedvelői már bemutatkozó lemezének európai megjelenése idején azonnal felfigyeltek rá, számait több jelentős fórumon felhasználták, így a Buddha Bar sorozat VII. részében, a CSI helyszínelők egyik epizódjában, DJ Cam mixlemezén vagy a Mercedes Mix Tap-en. A Holidays In The Shade című album is kitűnő kritikákat kapott világszerte és újabb CSI-szinkronfelhasználást hozott.


Koncertjein a
DJ Bootsie
Quartettel adja elő szerzeményeit, hip-hop és jazz attitűddel, nagy hangsúlyt fektetve a lemezjátszó nem csupán effekteszközként, hanem önálló hangszerként való megjelenítésére. Ezúttal
Bootsie
nyolc zenésszel kiegészülve újrahangszerelte repertoárját, a lemezjátszó kivételével minden hangszert stílszerűen akusztikusra cserélt, így az új megközelítésben hangszerelt számok kiváló zenészek tolmácsolásában, a természetesség és erő jegyében szólalnak meg.


DJ Bootsie
és zenekara a hip-hop és a kortárs zenei elemek szabad játéka mentén még inkább kibontja a számokban rejlő film- és népzene ihlette finom részleteket, amit VJ Kemuri (Somogyi Kristóf) vetítése tesz még különlegesebbé.

Hasonló tartalmak

Admin mode