Szeptember 18. és október 9. között neves külföldi táncegyüttesek, jubiláló magyar művészek és a hazai közönség kedvencei érkeznek a Millenárisra, a Budapest Táncfesztivál pazar előadásaival. A táncünnepet a Genfi Balett két előadása nyitja meg, a Scapino Ballet Rotterdam holland társulat három izgalmas kortárs előadással érkezik, a fesztivált pedig a tanzmainz kortárs tánctársulatának a balettet és electro műfajt ötvöző előadása zárja.

A hazai táncművészet egyik meghatározó előadója biztosan emlékezetessé teszi az idei fesztivált: a Kossuth-díjas Ladányi Andrea hat olyan kiemelkedő férfi táncművésszel osztja meg a teret, akikkel eddigi pályája során együtt alkotott. A Don Quijotét a Feledi Project előadásában, a Chaos | The Waves című táncművet a Győri Balett előadásában láthatjuk, valamint a 60 éves Pécsi Balett jubileumi estje is várja majd a közönséget. Izgalmas produkcióval készül a Szegedi Kortárs Balett, a Gangaray Dance Company, valamint a Frenák Pál Társulat és Pirók Zsófia és a FlamenCorazónArte Táncszínház is. A Nemzeti Táncszínház az elmúlt időszakban tíz bemutatót tartott az online térben, a kivételes idők búcsúztatására pedig most mind a tíz előadást élőben is láthatja a közönség. Kovács Gerzson Péter és a TranzDanz a néptáncok rajongóinak nyújt majd felejthetetlen előadást, a Duna Táncműhely pedig az autentikus néptánc és a kortárs tánc elemeit vegyíti. A Székesfehérvári Balett Színház egy örök klasszikussal, a Hattyúk tavával érkezik, a Badora Társulat a KINGDOM című előadásában az érzékelés és a valóság kapcsolatára keresi a választ, a Duda Éva Társulat RAMAZURI című előadása pedig igazi tánccirkuszi kavalkádot ígér.

Az idén 30 éves Budapest Táncszínház Egyszer visszatérsz című, két részből álló estjének első részében öt vendégkoreográfus készít rövid koreográfiákat táncművészeiknek, majd pedig Jiří Pokorný Egyszer visszatérsz koreográfiája lesz látható.

A Budapest Táncfesztivál részletes programja és a jegyvásárlási lehetőség ezen a linken érhető el. 

Hasonló tartalmak

Admin mode