kultúra

szerkesztés

Bodor Panna: A hisztérika – pinceszínházi bemutató

Program adatai

Hogyan javíthatom meg a lelkem? Ha megjavítom, talán önmagamat is elveszítem? Reakciót akarok, de nem arra, aki vagyok. Arra nem kérek, köszönöm. Az nem szerethető ugyebár. Arra akarok reakciót, aki lenni akarok a szemedben. Meg arra, aki a tiédben. Meg a tiédben. Vagy esetleg te tényleg megpillantanál?

„Ez az előadás, amelyet az Ébredések Alapítvánnyal és a Nyitnikék Magyar Antistigma Kezdeményezéssel közösen hoztunk létre, egy mentális egészség coming out. Az én coming outom. Elmesélem azt az életszakaszomat, amikor diagnosztizálva lettem egy személyiségzavarral. Sőt, tulajdonképpen hárommal is. Szeretnék aktívan tenni a mentális betegségek stigmatizálása ellen. Hiszem, hogy a láthatatlan sérüléseket éppen olyan komolyan kell venni, mint a fizikait. Remélem, hogy ez a gesztus hozzájárulhat ahhoz, hogy könnyebben tudjunk beszélni a lelki küzdelmeinkről.” (Bodor Panna) 

A november 30-i előadást követően szakmai beszélgetést is tartanak az Ébredések Alapítvány munkatársaival és az Antistigma csapatának szakértőivel. A beszélgetés témája az érzelmi elakadásokat, mentális nehézségeket övező megbélyegzés lesz. Moderátor: Márky Anna.

Szereposztás: 

  • Janka – Borsos Luca
  • Janka - Buzási Fanni
  • Nem Jankák - Molnár Dávid Márk 

Író és rendező: Bodor Panna 

Hasonló tartalmak

Admin mode