éjszakai élet

szerkesztés

Bill Evans (US) - Petite Blonde II 25th

Program adatok

Bemutató

Huszonötödik évfordulóját ünnepli a dzsessztörténet egyik legnagyobb hatású koncertlemeze, az amerikai szaxofonoslegenda, Bill Evans fémjelezte Petite Blonde, Evans pedig jubileumi turnéval ünnepel tavasszal. A Petite Blonde II felállásában Evans mellé a már az eredeti felvételen is játszó Dennis Chambers dobos, illetve Gary Graniger basszusgitáros és Ulf Wakenius gitáros sorakozott fel.

Az autodidakta zseniként is emlegetett Dennis Chamberst a világ egyik legjobb dzsesszdobosaként tartják számon, aki többek közt John Scofield, Carlos Santana és John McLaughlin mögött is adta az ütemet. Az első Petite Blonde-felállásban játszó, néhány éve tragikusan fiatalon elhunyt Victor Bailey helyén basszusgitározó Gary Graniger szintén zenélt együtt Scofielddel, de Dennis Chambersszel együtt közös projektjük is volt, Graffiti néven, a svéd Ulf Wakeniust pedig nem más tartja számon a legjobb gitárosok közt, mint Oskar Peterson.

A Petite Blonde II turnéja minden bizonnyal megismételhetetlen élménnyel szolgál a dzsesszrajongóknak, a hab a tortán pedig az, hogy Evans szerint nemcsak koncertekre, de egy újabb koncertlemezre is számíthatunk majd ettől a felállástól.

Hasonló tartalmak

Admin mode