kultúra

szerkesztés

Az elszabadult műanyag

Program adatai

Egyre többet hallani a természetvédelmi katasztrófák sorozatát okozó óceánban úszó szemétszigetekről. Miközben ezek a műanyagból álló szigetóriások még mindig híznak, egyes divatcégek, már újrahasznosított óceáni műanyagból készítenek jobban eladható termékeket.

A film sztorija: Craig Leeson újságíró a ritka kék bálna felkutatására vállalkozik, kutatása során azonban egy hatalmas szemétszigetre bukkan az óceán közepén. Társa az utazás során Tanya Streeter, a mélytengeri búvár és egy nemzetközi team, amely kiváló tudósokat és kutatókat sorakoztat fel. Leeson és csapata összesen húsz helyszínt vizsgál meg a világ tengerein, ahol megfigyeléseik alapján az óceánok érzékeny mikrobiológiája komoly veszélybe került. A megfigyelésen és a figyelemfelhíváson kívül igyekeznek megoldásokkal is szolgálni, amelyek pozitív hatása azonnal érzékelhető lenne.

A vetítést követően Gajárszki Áron környezetmérnök beszélget meghívott vendégekkel:


  • dr. Borosnyay Zoltán hulladékos szakjogász, a Hulladékhasznosítók Országos Szövetségének ügyvezetője, korábban az FKF Zrt. vezérigazgatói tanácsadója

  • Bordós Gábor környezetmérnök, vegyész, a mikroműanyagok hazai kutatója

Hasonló tartalmak

Admin mode