Alternatív univerzumok, az ideák világának teremtményei jelennek meg Eddie Wolf grafikáin. Táltosi szerepben hívja elő félig állati, félig földönkívüli lényeit; melyeket maga az anyag kezelése kelt életre. Az állati lét az ártatlanságot, a természethez való közeledést jelképezi, míg a földönkívüli létformák túlmutatnak a létezőn, az emberin és isteni magasságokba hívnak.

A mindenség és a megvilágosodás megélése, az érzelmeink és az emberi természetünk megőrzése jelentheti a fejlődésünk és a következő lépcsőfok alapjait, melyet érzelmi evolúcióként definiálhatunk.

Eddie szerint az univerzum titkaira saját magunkban kell keresnünk a válaszokat ahhoz, hogy megőrizzük emberi valónk esszenciális értékeit. Életről alkotott elvét egyszerűen fogalmazza meg miszerint: „filozófiám által próbálom alakítani az életemet, nem kikerülve az akadályokat, hogy minél előbb eljussak a megvilágosodás állapotába, hanem az életemet megélem, mint az egyetlen létet.”

Alkotásaival nem a saját világába szeretne bevezetni minket, hanem egy életszemléletet, érzést akar átadni egy benyomáson keresztül, mely intenzív impulzus által képes felszabadítani minket saját elképzeléseink alól. Célja, hogy ráébresszen minket „teremtő erőnk” kiteljesítésére, felismerésére és arra, hogy valójában: „Minden ember teremtő ember.”

Címkék