A Kávé Napja

Szeptember 29-e a kávé világnapja. E napon a kávézók és kereskedések számos országban akciókkal, különleges kóstolókkal és finomabbnál finomabb kávéitalokkal várják vendégeiket.
Magyarországon első alkalommal fognak össze a szakma mesterei: tehetséges, alkotókedvű, vezető baristák,  akik megmutatják, milyen összetett ízeket rejt a kávé világa.

Szombat délután 14.00 – 19.00 óra között az Eiffel téri NU bor és bisztronómia ad otthont a nem mindennapi kóstolónak: a világ legjobb termőterületeiről származó kávékat kóstolhattok.
A 400 forintos kóstolójegy megvásárlásával akár egy egész kávésort tesztelhettek, a jegybevétellel pedig a hazai barista bajnokok őszi, szöuli világversenyre való felkészülését támogatják.
Egy lelkes barista csapat és három kávézó, a nemrég nyílt Tamp&Pull espresso bar, a művészeti galériaként és design üzletként is funkcionáló Printa Café, és a tavalyi Év Kávézója: a szekszárdi A Kávé Háza települ ki, illetve be egy délutánra a NU bisztróba.

Ízelítő a kínálatból, a lista szombatig még bővül:

  •             Etióp single origin Yrga Cheffe

A világ legillatosabb kávéi közé tartozik, jázmin és rózsa illatjegyekkel. Citrusos, izgalmas savak, harmonikus édes jegyek, és közepes test jellemzi.

  •             Ruandai Nkanka Kinyage A1 bourbon

Intenzív, savas-gyümölcsös kávé, bogyók és csokoládé ízjegyek, valamint a tiszta citrusos aromák is felfedezhetők benne.

  •             Cascara, vagyis szárított kávégyümölcs

Édes, cseresznyés ízjegy, főzete kevésbé intenzív, mint a kávécserjének.

  •             Has Bean Phil Ter

50% El Salvador Finca Santa Petrona Red Bourbon, 30% Nicaragua Limoncillo Washed és 20% El Salvador Montserrat Washed keveréke. Édes, érett gyümölcsös, bársonyos, testes, kerek íz jellemzi.

  •             Has Bean Kicker

Kenya Kangotcho AA 60% és San Jose Naranjo 40% keveréke. Csipetnyi édesség és a citrusosság teljes, vibrálóan pezsgő skálája jellemzi.

Minden tapasztalt és kezdő kávéínyencet várnak egy világkörüli felfedezésre! Este 18.00 órától indul a NU bisztró alkalomhoz illő borkóstolója válogatott tételekkel és kávés ízjegyekkel. Kávéhoz illő falatok, macaronok és kézműves desszertek is lesznek a kínálatban, s az ízes-illatos, zenés, modern kávéházi hangulat garantált!